• פרופ' רחלה פופובצר מהפוקלטה להנדסה זכתה בפרס טאובנבלט היוקרתי

פרופ' רחלה פופובצר מהפקולטה להנדסה ומהמכון לננוטכנולוגיה וחומרים מתקדמים בבר-אילן זכתה בפרס למצוינות בחקר הרפואה ע"ש ליאון ומריה טאובנבלט לשנת 2017, בזכות מחקרה בתחום הננו חלקיקים בטרנוסטיקה שבו האבחון והטיפול, באמצעות תרופה חלבונית חדשה, מותאם באופן אישי לחולה.
    בטקס הענקת הפרס, שהוענק השנה על ידי סם טאובנבלט, בנם של ליאון ומריה, הביע מר טאובנבלט את הערכתו והתפעמותו מהיקף מחקרה של פרופ'  פופובצר וצוות המעבדה שלה, וציין את הפוטנציאל העצום של מחקרה זה להשפיע על חיי האנושות כולה. הוא הוסיף ואמר כי מחקר זה אף יכול היה להציל את חיי אביו המנוח אם היה מתקיים כאשר אביו התמודד עם מחלת הסרטן.

• מלגה תלת שנתית לדוקטורנטית במעבדתו של ד"ר עמוס דניאלי

ברכות לשירה רוט, דוקטורנטית במעבדתו של ד"ר עמוס דניאלי, שזכתה במלגה תלת שנתית בתחום המדע היישומי וההנדסי לתלמידי תואר שלישי לשנת - 2017 מטעם משרד המדע והטכנולוגיה.

• פרופ' זאב זלבסקי מפתח מדבקה ייחודית המנטרת לחץ דם, נשימה וקצב לב

פרופ' זאב זלבסקי, חוקר בפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר־אילן המתמחה בתחום אלקטרואופטיקה, מנסה לשנות את חוקי המשחק.  הפיתוח של פרופ' זלבסקי הוא מדבקה לבגד, בעדיפות לחולצה, המנטרת פרמטרים שונים כגון פעימות לב ולחץ דם ומסוגלת להקליט קולות מסביב ממרחק של מטרים בודדים. בפנים המדבקה מורכב סיב אופטי, חיישן שבקצהו אבזם בעובי של שערה המודד אור. באמצעות לייזר מזריק האבזם פוטונים (סוג של חלקיקים) של אור לתוך החיישן, קורא אותם ממנו בחזרה ומתרגם אותם לקריאה חשמלית שממנה מופקים מדדים ביו־רפואיים.

• מילגה יוקרתית מטעם משרד המדע למאסטרנטית ודוקטורנטית של הפקולטה

ברכותינו למאסטרנטית טל-שחר בן גל ולדוקטורנטית מריאנה בידרמן, שתיהן סטודנטיות של פרופ' רחלה פופובצר בפקולטה להנדסה, זכו כל אחת במילגת אקדמיה מגזר עסקי לקידום נשים במדע לתלמידות תואר שני ושלישי לשנת 2017, המוענקת מטעם משרד המדע, הטכנולוגיה והחלל.
    טל-שחר זכתה במילגה ע"ס 50,000 ש"ח עבור מחקר בתחום ננו חלקיקי זהב בי פונקציליים לעידוד פעילות המערכת החיסונית. מריאנה זכתה במילגה ע"ס 80,000 ש"ח למחקר בנושא מארך של ברקודים ננומטריים לזיהוי תהליכים ביולוגיים בתוך הגוף.

• פרופ' זאב זלבסקי

פרס יוקרתי בינ"ל, "החוקר הצעיר", לפרופ' זאב זלבסקי

פרופ' זאב זלבסקי, ראש התוכנית לאלקטרו-אופטיקה בפקולטה להנדסה ומנהל המרכז לננו פוטוניקה באוניברסיטת בר אילן, זכה בפרס "החוקר הצעיר" של החברה האמריקאית ללייזרים ברפואה (ASLMS).

• ברכות לד"ר מיכל ימיני לרגל זכייתה במילגה לפוסט דוקטורט בחו"ל

במהלך לימודי התואר שלישי בפקולטה להנדסה הדוקטורנטית מיכל ימיני חקרה יחד עם מנחיה וחוקרים נוספים אתגרים שונים העומדים בפני פיתוח מערכות תקשורת רדיו-קונטיביות בהן מספר משתמשים יכולים לחלוק תדרי תקשורת.

• פרופ' זלבסקי מתארח בועידת הדיגיטל והמובייל של כלכליסט 2017

פרופ' זאב זלבסקי, סגן דקאן הפקולטה להנדסה ומייסד Continuse Biometrics, השוקד על פיתוח מצלמה הייחודית בעלת יכולות למדוד ממרחק של אפילו 400 מטר מדדים גופניים כמו דופק, לחץ דם, רמות סוכר או אלכוהול בדם ועוד, היה אחד האורחים המרכזיים בועידת הדיגיטל והמובייל של כלכליסט, שהתקיימה באוקטובר 2017. לקריאת הכתבה המלאה בכלכליסט לחצו כאן.

•  רינת מאיר במעבדה

אפשר להיות אישה, דתיה, וקרייריסטית

"יש המון נשים דתיות שמצליחות לשלב קריירה ואימהות בהצלחה", אומרת הדוקטורנטית רינת מאיר, 33, שחוקרת בפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר אילן את מחלת הסרטן ומוסיפה: "מחקר במדעי הטבע הוא הדרך לגלות את נפלאות הבריאה". לקריאת הכתבה ב 20il לחצו כאן.

•  פרופ' אמיר לשם

לפצח את הרשת

מה למחקר על פייסבוק וטוויטר, ללוחמה בטרור ולעצירת התפשטות מגיפות? פרופסור אמיר לשם מספר על ההקשרים המפתיעים של חקר רשתות חברתיות

•  ד"ר רן גלס