סיכויי קבלה

להערכת סיכויי קבלה לחץ כאן

תנאי קבלה-

הנדסת חשמל, הנדסת מחשבים

מועמדים בעלי תעודת בגרות עם ציון של 80 לפחות במתמטיקה בהיקף של 5 יחידות לימוד וציון 90 לפחות במתמטיקה בהיקף של 4 יחידות לימוד. כמו כן נדרש ציון של 80 לפחות בפיסיקה בהיקף של 5 יחידות לימוד. דגש מיוחד מושם על הציון הכמותי במבחן הפסיכומטרי. קבלתם של מועמדים חסרי נתונים בפיסיקה בהיקף של 5 יחידות לימוד תידון רק אם נתוניהם האחרים (ממוצע בגרות, ציון פסיכומטרי, ציון במתמטיקה) יהיו גבוהים במיוחד. מועמדים אלו יחויבו לעבור בהצלחה במכינה בפיסיקה, שתתקיים במהלך חופשת הקיץ.

בהתאם לאישור צה"ל, עתודאים רשאים להגיש מועמדות ללימודי תואר ראשון בהנדסת חשמל ובהנדסת מחשבים.

קבלתם ללימודים של מועמדים שלמדו או לומדים הנדסה במוסד מוכר אחר להשכלה גבוהה, תישקל על פי הישגיהם בלימודים, פרשיות הלימודים (סילבוס) וציון הבחינה הפסיכומטרי.

הנדסת חשמל - מתמטיקה

התכנית מיועדת למועמדים בעלי נתוני קבלה גבוהים, המסוגלים לעמוד בעומס הלימודים הקיים בתוכנית זו. בעלי תעודת בגרות עם ציון של 90 לפחות במתמטיקה בהיקף של 5 יחידות לימוד, ציון של 90 לפחות בפיסיקה בהיקף של 5 יחידות לימוד, וציון גבוה במבחן הפסיכומטרי ובציון הכמותי, מוזמנים להגיש מועמדותם.

הנדסת חשמל - פיסיקה

הנדסת חשמל - מוסיקה

התכנית מיועדת למועמדים המעוניינים בלימודי הנדסת חשמל והם בעלי רקע מוסיקלי. בוגרי התואר בהנדסת חשמל יקבלו תואר מלא בהנדסת חשמל ועל כן פתוחים בפניהם כל תחומי העיסוק בתחום התעשיה וכל מסלולי התארים המתקדמים.

אפיק מעבר

בעידודה של המועצה להשכלה גבוהה, כוננו האוניברסיטה הפתוחה ואוניברסיטת בר- אילן, אפיק מעבר מן האוניברסיטה הפתוחה לפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר- אילן.

אפיק המעבר מאפשר לסטודנטים מרחבי הארץ, המעוניינים להשלים תואר ראשון בהנדסת חשמל או בהנדסת מחשבים באוניברסיטת בר-אילן, לנצל בתחילת דרכם האקדמית את הפתיחות והגמישות של האוניברסיטה הפתוחה שאינה מציבה תנאי קבלה לנרשמים אליה ואינה מחייבת בשלב זה העתקת מקום במגורים או שינויים בתעסוקה או בהיקפה ובאורח החיים.

הפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן מתחייבת לקבל כל מי שיעמוד במלוא דרישות אפיק המעבר המפורטות באתר האוניברסיטה הפתוחה על סמך הישגיו בלימודים באוניברסיטה הפתוחה וללא צורך בתעודת בגרות וללא מבחן פסיכומטרי.

מוצעים שני מסלולי קבלה. האחד מהיר המאפשר קבלה לשנת הלימודים הראשונה בפקולטה להנדסה בבר-אילן על סמך ציונים גבוהים בארבעה קורסי יסוד בלבד. מסלול זה ייחודי לבר- אילן. המסלול השני מאפשר קבלה ישירות לשנת הלימודים השניה וזאת על סמך ציונים גבוהים בקורסי השנה הראשונה שנלמדו באוניברסיטה הפתוחה. רשימת הקורסים המלאה בשני המסלולים נמצאת באתר האוניברסיטה הפתוחה. כמו כן, מכירה הפקולטה להנדסה בקורסים מקבילים באוניברסיטה הפתוחה. רשימת הקורסים המוכרים וטבלת ההמרה מצויות גם הן באתר הפקולטה להנדסה.

לקישור אפיק המעבר לחצו כאן

לפרטים לגבי המרת קורסים מהאוניברסיטה הפתוחה לחצו כאן