לימודי תואר ראשון לתלמידי תיכון

הפקולטה להנדסה באוניברסיטה בר-אילן מטפחת ומעודדת את ההתעניינות בלימודי הנדסה בקרב תלמידי תיכון מצטיינים.

תכניות הלימודים מכשירות סטודנטים להיות מהנדסים בעלי ידע רחב ועדכני בתחומי התמחות שונים. ידע זה יאפשר את השתלבותם בתעשייה עתירת הידע ויעצים את תרומתם לפיתוחה.

בפקולטה להנדסה מתקיימות שתי תכניות לימודים:

הנדסת מחשבים מורחב:
הלימודים בהנדסת מחשבים כוללים קורסי מגמה בנושאים: ארכיטקטורת מחשבים, תקשורת מחשבים, תכנון מערכות חומרה ספרתיות, מבוא לאבטחת מידע ורשתות מחשבים, גרפיקה ממוחשבת, אלגוריתמים ומערכות לתיב"ם. קורסים אלה מתקיימים יחד עם קורסי ליבה במדעי המחשב.
הלימודים בהנדסת מחשבים כוללים שני מסלולי התמחות מתוכם הסטודנט יבחר במסלול אחד:

• הנדסת מערכות מחשב
  • הנדסת סייבר

לתכנית הלימודים לחצ/י כאן

הנדסת חשמל מורחב:
מטרתה של תכנית הלימודים הינה להכשיר מהנדסי חשמל בשטחי הידע המודרני בתחום. בוגרי התכנית יהיו כשירים להשתלב בתעשייה עתירת-הידע או להמשיך ללימודים מתקדמים בקבוצות המחקר באוניברסיטאות המובילות.
הלימודים בהנדסת חשמל כוללים חמישה מסלולי התמחות מתוכם הסטודנט יבחר בשני מסלולים:

• תקשורת
  • עיבוד אותות
  • ננו-אלקטרוניקה
  • אלקטרו-אופטיקה
  • ביו הנדסה

לתכנית הלימודים לחצ/י כאן

הלימודים מתחילים בקיץ שלאחר כיתה י' ונמשכים 4 שנים כאשר בקיץ התלמידים נדרשים לעבור לפחות שני קורסים אקדמיים :

• מתמטיקה בדידה
  • אלגברה לינארית 1

תנאי הקבלה- מבוססים על ציוני קורסי הקיץ וציון הבגרות במתמטיקה- 5 יחידות לימוד.

לימודי המשך אקדמאים:
לבוגרי התכנית המעוניינים בהמשך לימודים אקדמיים מוצעים מספר מסלולי לימוד:

א. מסלול צבירת קורסים - למידת קורסי שנה א של הפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן במהלך שנות הלמודים של כיתות י"א- י"ב.

ב. מסלול מואץ לקבלת תואר ראשון שנתיים אחרי התיכון - הפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן קיבלה אישור מיוחד מהצבא למסלול בו בוגרי התכנית ילמדו במשך כיתות י"א ו-י"ב מחצית מהדרישות לתואר ראשון בהנדסה ויקבלו דחיית שרות של שנתיים מהצבא על מנת לסיים את התואר בשנתיים שאחרי י"ב.  עבור בוגרי התכנית נבנתה מערכת מיוחדת המותאמת לתלמידים אלו.

הפקולטה להנדסה
הצטרפו להצלחה!