מאמר של צוות חוקרים מהטכניון, אוניברסיטת קלבריה שאיטליה ובר-אילן קיבל ציון כבוד ב-IEEE Micro Top Picks לשנת 2023

כתב העת IEEE Micro מפרסם מדי שנה גיליון " בכנסי ארכיטקטורת מחשבים". גיליון זה אוסף כמה ממאמרי המחקר המשמעותיים ביותר בארכיטקטורת מחשבים על פי קריטריונים של חדשנות ופוטנציאל להשפעה ארוכת טווח. בדרך כלל, כ-1000-1500 מאמרים מוגשים לכנסים המובילים לארכיטקטורת מחשבים מדי שנה. בסביבות 200-250 מתקבלים ומתפרסמים. כל מאמר כזה עומד לבחירה על ידי IEEE Micro. ביניהם, ועדת הבחירה של Top Picks בוחרת באותם מאמרים משמעותיים ומלאי תובנה, שיש להם פוטנציאל להשפיע על עבודתם של מפתחי מחשבים לשנים הבאות. המאמר "EDAM: Edit Distance tolerant Approximate Matching Content addressable Memory" שחיבר צוות חוקרים מהטכניון, אוניברסיטת קלבריה (איטליה) ובר-אילן (פרופ' אדי תימן), בראשותו של דר' ליאוניד יביץ, הוכתר כ"אחד מ-24 עבודות המחקר הטובות ביותר בתחום ארכיטקטורת המחשבים ב-2022" וקיבל "ציון כבוד" ב--IEEE Micro Top Picks לשנת 2023. הבחירה הזו ממצבת את העבודה של עמיתינו באחוזון 3% של עבודות מחקר בתחום ארכיטקטורות מחשבים ב-2022. EDAM הוא זיכרון נמען תוכן הראשון שמאפשר חיפוש מקורב תוך עמידה בעריכות (שהן החלפות, הוספות או מחיקות בדנ''א או בקטעי טקסט). הוא נועד לשמש בין היתר לאיתור וזיהוי מדויק בזמן אמת של פטוגנים מחוללי מגיפות, בעיה שאין לה פתרון יעיל כיום.

תאריך עדכון אחרון : 12/02/2023