לימודי ננו טכנולוגיה בפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן
ננו טכנולוגיה היא תחום צעיר יחסית, שהחל להתפתח ב-1959, עת הפיזיקאי האמריקני ריצ'רד פיינמן, נאם את הנאום המכונן "יש עוד שפע של מקום בתחתית", במכון הטכנולוגי של קליפורניה, במהלכו אתגר את המאזינים לכתוב את התנ"ך על גרגר אורז. פיינמן דיבר כבר אז על מיקרוסקופים מדויקים, על ננו-תרופות ומזעור מחשבים, והוא הזניק את המרוץ האוניברסלי, שהיום נמצא בשיאו, למזעור ולצמצום כל מה שאנחנו משתמשים בו. ואכן, ננו טכנולוגיה זהו תחום המשלב בין מדע והנדסה. הוא עוסק במחקר ובפיתוח טכנולוגיות, מערכות, מכשור ועזרים שגודלם אינו עולה על ננומטרים בודדים, גודל המאפיין מבנים בקנה מידה של אטומיים ומולקולות.
ננו טכנולוגיה, יישומים רבים לה
לננו טכנולוגיה יישומים רבים, החל מחיישנים ננומטרים המשמשים ככלי אבחון המסייע בזיהוי מוקדם של מחלות, בהעברה מדויקת של תרופות לתאים מסוימים או כאמצעי להקלה על תופעות לוואי של תרופות, דרך כיווץ רכיבים לקנה מידה ננו לשילוב במחשבים וסמארטפונים כדי לחסוך באנרגיה ובמקום ועד מסננים בגודל ננו, המסירים ביעילות מזהמים ממקורות מים או ננו חומרים המטהרים את האוויר בחללים סגורים. ננו טכנולוגיה נוכחת בקשת רחבה של תחומים, ביניהם: רפואה, פיזיקה, אלקטרוניקה, כימיה, רובוטיקה ועוד, היא רב-תחומית, מרתקת ולא מפסיקה להתפתח, ובוגרי לימודי ננו-טכנולוגיה הופכים לחלק מקבוצה שהיא אמנם קטנה אך מובחרת ונחשקת המחוללת שינויים גדולים.
אם לימודי ננו טכנולוגיה מעניינים אתכם, אם אתם רוצים להשפיע ולהוביל פיתוחים המשפרים את חייהם של רבים, כדאי לדעת שהפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן מציעה תואר שני בהנדסת חשמל עם התמחות בננו טכנולוגיה וכן מסלול התמחות בננו אלקטרוניקה.
לקבלת מידע נוסף בנושא לימודי ננו טכנולוגיה במסלול ההתמחות בתואר שני, צרו קשר דרך עמוד צור קשר ונחזור אליכם בהקדם.
קורסים במסלול לימודי ננו טכנולוגיה
בין הקורסים הנלמדים במסלול לימודי ננו טכנולוגיה בתוכנית ההתמחות בתואר שני, ניתן למנות את הבאים:
|
|
מבט על כמה מקורסים במסלול לימודי ננו אלקטרוניקה
בין הקורסים הנלמדים במסלול לימודי ננו אלקטרוניקה בתוכנית ההתמחות בתואר שני, ניתן לציין את הבאים:
|
|
חלק מן הקורסים במסלול לימודי ננו טכנולוגיה וננו אלקטרוניקה בתוכנית ההתמחות בתואר השני נלמדים בכיתות, וחלקם במעבדות המאובזרות והמצוידות להפליא בפקולטה להנדסה, ובכללן: מעבדת רובוטיקה, מעבדת VLSI Design Lab, מעבדה לסופר רזולוציה ודימות ומעבדה ייחודית לעיבוד דיבור. כך שלמעשה לימודי ננו טכנולוגיה באוניברסיטת בר-אילן מפגישים את הסטודנטים והסטודנטיות בין תיאוריה לבין יישומה בשטח.
תנאי קבלה ללימודי ננו טכנולוגיה בפקולטה להנדסה
לימודי ננו טכנולוגיה וננו אלקטרוניקה במסלול ההתמחות לתואר שני פתוחים בפני בוגרי תואר ראשון, אשר הצטיינו בלימודיהם בפקולטות להנדסה, למדעים מדויקים ומדעי החיים, והשלימו את לימודיהם במוסד אקדמי המוכר על ידי המל"ג. כאשר אוניברסיטת בר-אילן שומרת לעצמה את הזכות לקלוט את המועמדים והמועמדות המציגים את ההישגים והנתונים הגבוהים ביותר. בנוסף, תינתן עדיפות בקבלה למועמדים המבקשים להתקבל ללימודי ננו טכנולוגיה במסלול עם תזה.
לימודי ננו טכנולוגיה לתואר שני – אפשרויות מחקר ומלגות
לימודי ננו טכנולוגיה במסלול ההתמחות בתואר שני כרוכים בביצוע מחקר מעשי או עיוני בתחום המעניין את הסטודנטים וקרוב לליבם, כאשר את עבודת המחקר מלווים לאורך כל הדרך חברי סגל עתירי ניסיון בהנחיה ובמחקר ובעלי מוניטין מפואר בתחום.
סטודנטים וסטודנטיות במסלול לימודי ננו טכנולוגיה וננו אלקטרוניקה הבוחרים במחקר יישומי, קרי: מסלול עם תזה, המשויכים לקבוצת מחקר, מקדישים את זמנם למחקר ואשר אינם מועסקים – זכאים לקבלת מלגה.
אפשרויות תעסוקה לבוגרי לימודי ננו טכנולוגיה
בוגרי לימודי ננו טכנולוגיה וננו אלקטרוניקה יכולים להשתלב בשלל תפקידים, אם במחקר ואם בעולם העבודה, במגוון תחומים, ביניהם: בתחום הננו-רפואה, ולהיות שותפים בפיתוח מכשור רפואי, ננו-רובוטים המסייעים באבחון מחלות ועוד. בתחום האנרגיה והננו-חומרים, ולקחת חלק בקידום פתרונות אקולוגיים לצורך אגירה ושימור אנרגיה. בוגרי לימודי ננו טכנולוגיה יכולים להשתלב גם בתחום התעופה והתחבורה על מנת לפתח מנועים יעילים יותר, חיישנים חכמים לשיפור הבטיחות או לפתח סוללות בעלות קיבולת גבוהה. ניתן גם להיות חלק מהתנופה לפיתוח רובוטים ולעסוק בננו רובוטיקה, ולפתח מכשור כירורגי זעיר פולשני, מטהרי מים או לשפר תהליכי ייצור. או להתמקד בננו טכנולוגיה של ענף הטקסטיל ומוצרי הצריכה, כדי למשל לפתח ביגוד מגן לצבא, בגדים בעלי תכונות תרמיות משופרות או מוצרים העמידים בפני כתמים או קרינת UV.