אודות הפקולטה להנדסה

הפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן הוקמה באוקטובר 2011 ובשלוש השנים האחרונות מדורגת ראשונה מבין הפקולטות להנדסה בארץ. הפקולטה מכשירה מהנדסים ומדענים בעלי ידע רחב ועדכני, בתחומי האלגוריתמיקה ובעיבוד אות ובחומרה, בתקשורת בין מחשבים, במערכות שתלויות באלפי יחידות חישוב ועוד. מקנה ראייה מערכתית רחבה ומאפשרת לבוגריה יכולת להתמודד עם האתגרים המשותפים העומדים בפני האנושות. בוגרי הפקולטה להנדסה של אוניברסיטת בר אילן משתלבים בהצלחה בתעשיות הטכנולוגיות המתקדמות בתחומים מגוונים ובאקדמיה. אנחנו נמצאים באינטראקציה שוטפת ודינמית מול תעשיית ההייטק, מבינים מה הצרכים שלה ומה היא מחפשת בבוגרים שמגיעים אליה ולפי זה אנחנו מתאימים את חומרי הלימוד ותוכניות הלימוד.

בפקולטה שש תוכניות לימודים. שניים ותיקות: הנדסת חשמל והנדסת מחשבים. אליהם הצטרפו ארבע תוכניות חדשות: הנדסת תעשייה ומערכות מידע, הנדסת מדעי הנתונים, הנדסת תוכנה והנדסת חומרים.

התוכנית להנדסת החשמל מוקדשת למתן השכלה מקיפה המציידת את הסטודנטים בידע, הכישורים והבסיס האתי הדרושים כדי להצטיין בתחום המגוון והמתפתח במהירות של הנדסת חשמל. המשימה שלנו היא לטפח סביבת למידה המשלבת הבנה תיאורטית עם יישום מעשי, מכינה את הבוגרים לתרום תרומה משמעותית לחדשנות טכנולוגית, לתעשייה ולחברה.

מהנדסי חשמל מתכננים את המערכות המתוחכמות ביותר שנבנו אי פעם. הנדסת חשמל נוגעת בכל חלקי החברה המודרנית. הדגשים שלנו הם על תחומים חדשניים כמו בניית מעבדים שעובדים על אור, ועל רכיבי ננו-אלקטרוניקה דלי הספק, על אלגוריתמיקה לעיבוד אות חדשנית, תחום הקוונטום ונוירו הנדסה – המפגש בין יכולות חישה ורכיבים הנדסיים לבין מערכות נורונליות ופעילות המוח.

התוכנית להנדסת מחשבים מחויבת לספק השכלה מקיפה המציידת את התלמידים בידע ובכישורים הדרושים כדי להצטיין בתחום הדינמי והמתפתח במהירות של הנדסת מחשבים. המשימה שלנו היא לטפח סביבת למידה המדגישה חדשנות, חשיבה ביקורתית ואחריות אתית. אנחנו נותנים הכשרה בנושאים חמים כמו סייבר – בחומרה ובתוכנה, תכנון שבבים וכן ברשתות מחשבים ובחישוביות באמצעות שילוב של השכלה תיאורטית קפדנית, ניסיון מעשי והזדמנויות מחקר שיתופיות, אנו שואפים לייצר בוגרים שמוכנים היטב להתמודד עם אתגרי העולם האמיתי ולתרום להתקדמות בטכנולוגיה.

התוכנית להנדסת תעשייה ומערכות מידע הם שני תחומים נפרדים אך קשורים זה לזה ומתמקדים באופטימיזציה ושיפור היבטים שונים של תהליכים, מערכות ותפעול בתוך תעשיות וארגונים. אנחנו נותנים דגש לחקר ביצועים, ייצור ותפעול, אופטימיזציה של תהליכים תעשייתיים וניהול מידע של מערכות תעשייתיות, ועוד. כלומר זה כולל לא רק את הצד המתמטי של מערכות מידע, אלא גם הצד התפעולי של הנדסת תעשייה הקשור לפיתוח מוצרים.

התוכנית להנדסת מדעי הנתונים מציידת את התלמידים בידע, מיומנויות ומודעות אתית הנדרשים כדי להצטיין בתחום הדינמי והמתפתח במהירות של ניתוח והנדסת נתונים. המשימה שלנו היא לספק חינוך מקיף המשלב עקרונות מדעי נתונים ומתודולוגיות הנדסיות כדי להתמודד עם אתגרי העולם האמיתי, להניע חדשנות ולתרום לחברה. אנחנו מתמקדים בעיקר בנושאים של עיבוד וניתוח מידע (למידת מכונה ובינה מלאכותית ועוד), ראיה ממוחשבת וגרפיקה, אופטימיזציה ואלגוריתמיקה אבטחת מידע ויישומים תעשייתיים.

התוכנית להנדסת תוכנה מספקת השכלה מקיפה המציידת את התלמידים בידע, הכישורים והבסיס האתי הדרושים כדי להצטיין בתחום הדינמי והמתפתח של הנדסת תוכנה. המשימה שלנו היא לטפח סביבת למידה המשלבת חינוך טכני חדשני עם חדשנות, עבודת צוות ואחריות אתית, להכין את הבוגרים לתרום באופן משמעותי לפיתוח פתרונות תוכנה הנותנים מענה לאתגרים חברתיים ולצרכים בתעשייה. הדגש שלנו הוא על אבטחת המידע המקוון, ועל מערכות תוכנה תוך הבנת המכלול של מערכות המחשוב שקיימות (חישוב מבוזר ועוד).

התוכנית להנדסת חומרים מוקדשת לספק חינוך מקיף המצייד את התלמידים בידע, מיומנויות והיסוד האתי הדרושים כדי להצטיין בתחום המגוון והחדשני של הנדסת חומרים. המשימה שלנו היא לטפח סביבת למידה המשלבת עקרונות מדעיים עם פרקטיקות הנדסיות, המאפשרת לבוגרים לתרום באופן משמעותי לפיתוח, אופטימיזציה ויישום בר-קיימא של חומרים עבור מגוון תעשיות והתקדמות טכנולוגית. הדגש שלנו לתחום המתפתח של קיימות – וחומרים סביבתיים הכולל לימוד על טכנולוגיות וחומרים להפקת והמרת אנרגיה וכן במדע חומרים חישובי

הלימודים בפקולטה מתקיימים בקומפלקס חדש ומפואר, המאובזר בציוד חדיש בטכנולוגיות המתקדמות ביותר. לרשות הסטודנטים עומדות מעבדות מצוידות להפליא, בהן המעבדה לסופר רזולוציה ודימות, מעבדת הרובוטיקה, מעבדת VLSI Design Lab, והמעבדה לעיבוד דיבור- היחידה מסוגה בישראל ומהבודדות בעולם. הספרייה האלקטרונית בפקולטה מעודכנת במיטב הספרים, הפרסומים וכתבי העת היוקרתיים בעולם.

בנוסף ללימודים המאתגרים הסטודנטים נהנים מהווי קמפוס ומחיי חברה תוססים. זוכים גם ליחס אישי ולאוזן קשבת מסגל הפקולטה.

המחקר שלנו הוא בין-תחומי מטבעו, ויש לו השפעות מרחיקות לכת על כמעט כל תחום של פעילות אנושית, כולל אנרגיה ואקלים, בריאות האדם, תקשורת ומחשוב, פיננסים ומוזיקה. אנחנו יוצרים את העתיד.

לקבלת ייעוץ חינם ומידע נוסף אודות לימודים בפקולטה להנדסה, צרו עמנו קשר דרך עמוד צור קשר

הפקולטה להנדסה
טלפון: 03-5317733