תכניות לימודים

מידע כללי :
בפקולטה להנדסה מתקיימים לימודים לקראת התוארB.Sc בהנדסת תעשייה ומערכות מידע, B.Sc בהנדסת מחשבים ו - B.Sc בהנדסת חשמל.
מטרת הלימודים הינה להכשיר מהנדסים בעלי ידע רחב ועדכני אשר ישתלבו בתעשיות הטכנולוגיות עתירות הידע בישראל בתחומי התמחות מגוונים כגון:

• ננו-אלקטרוניקה
  • אבטחת סייבר
  • מערכות תקשורת
  • לייזרים
  • רשתות מחשבים
  • עיבוד דיבור ותמונה
  • מערכות אלחוטיות
  • אלקטרואופטיקה
  • עיבוד אותות

הלימודים בהנדסה מיועדים לארבע שנות לימוד מלאות (8 סמסטרים) הכוללות קורסי תשתית, קורסי חובה, קורסי בחירה, מעבדות ופרויקט גמר.

הנדסת תעשייה ומערכות מידע חד-חוגי:
תוכנית הלימודים לתואר ראשון בהנדסת תעשייה ומערכות מידע היא בינתחומית ומתחלקת לשני חלקים: בשנתיים הראשונות ללימודים הסטודנטים ירכשו בסיס מדעי במתמטיקה, סטטיסטיקה, הסתברות ותכנות לצד יסודות בתחומים כמו כלכלה, ניהול פיננסי ומדעי ההתנהגות. בשנתיים שלאחר מכן הסטודנטים יעמיקו בתחומי חקר ביצועים, מדעי נתונים ומערכות מידע. בנוסף, התוכנית מאפשרת לסטודנטים לבחור במסלול ההתמחות התואם את תחום התעניינותם, ומעניקה להם הזדמנות להתנסות בשיטות שנלמדו בפרויקטים יישומיים בשיתוף עם חברי סגל או התעשייה.
התכנית מאושרת על ידי המל"ג לרישום ופירסום. הענקת התואר מותנית באישור המל"ג.

הנדסת מחשבים חד-חוגי:
הלימודים בהנדסת מחשבים כוללים קורסי מגמה בנושאים: ארכיטקטורת מחשבים, תקשורת מחשבים, תכנון מערכות חומרה ספרתיות, מבוא לאבטחת מידע ורשתות מחשבים, גרפיקה ממוחשבת, אלגוריתמים ומערכות לתיב"ם. קורסים אלה מתקיימים יחד עם קורסי ליבה במדעי המחשב.
הלימודים בהנדסת מחשבים כוללים שני מסלולי התמחות כמפורט מטה:

• מתכן חומרה
  • אבטחת סייבר
  • רשתות וחישוב
  • עיבוד וניתוח נתונים

הנדסת מחשבים במגמת תכן חומרה ושבבים: התכנית בתכן חומרה ושבבים מיועדת להכשרת מהנדסי חומרת מחשבים אשר יקבלו את בסיס הידע הנדרש לקיים מחקר ופיתוח של שבבים אלקטרוניים והמערכות המשתמשות בשבבים אלו. בנוסף ליסודות בתוכנה, מערכות הפעלה וארכיטקטורת מחשבים, הניתנים בתכנית היסוד של הנדסת מחשבים, מגמת תכן חומרה ושבבים מספקת לסטודנטים את היסודות הרלוונטיים מהנדסת חשמל, כגון תכנון מעגלים, ארכיטקטורות מחשבים מתקדמות ,מוליכים למחצה, ותכן פיזי של שבבים. בנוסף לכך, התכנית מאפשרת לסטודנט לבחור קורסים בתחומים משיקים על מנת להרחיב את הידע ולהתמקצע בתכן חומרה לתחומים מיוחדים, כגון מחשוב קוואנטי, ביו-אינפורמטיקה ובינה מלאכותית.

הנדסת חשמל חד-חוגי:
מטרתה של תכנית הלימודים הינה להכשיר מהנדסי חשמל בשטחי הידע המודרני בתחום. בוגרי התכנית יהיו כשירים להשתלב בתעשייה עתירת-הידע או להמשיך ללימודים מתקדמים בקבוצות המחקר באוניברסיטאות המובילות.
הלימודים בהנדסת חשמל כוללים חמישה מסלולי התמחות מתוכם הסטודנט יבחר בשני מסלולים:

• תקשורת
  • עיבוד אותות
  • ננו-אלקטרוניקה
  • אלקטרו-אופטיקה
  • ביו הנדסה

הנדסת חשמל במגמת הנדסה קוונטית: המגמה תכשיר את הסטודנטים בהיבטים המדעיים והטכנולוגיים של ההנדסה הקוונטית, תוך התמקדות בפיתוח הידע והמיומנויות הדרושים למחקר, פיתוח ותפעול מערכות קוונטיות מגוונות בתעשייה ובאקדמיה. לשם כך, הבוגרים ירכשו ידע תיאורטי ומעשי נרחב, המותאם במיוחד למדע וטכנולוגיה קוונטיים אך תקף גם ביתר תחומי ההנדסה המסורתיים. המגמה תכלול מגוון תחומי-ידע: הנדסת חשמל, הנדסת מחשבים ותקשורת, פיזיקה, מתמטיקה, מדעי המחשב ומדע החומרים. כתוצאה מכך, בוגרי התוכנית להנדסה קוונטית ירכשו מיומנויות ליבה, שתאפשרנה להם להתחרות על עמדות מובילות בתעשיות שונות ולהשתלב במחקר באוניברסיטאות המובילות.

הנדסת חשמל במגמת נוירו-הנדסה: התוכנית בנוירו-הנדסה מציעה שילוב של הכשרה מלאה בהנדסת חשמל עם התמחות בחקר המוח. בשנים האחרונות, להנדסה תפקיד חשוב בשני מישורים עיקריים:
א) פיתוח טכנולוגיות חדשות למדידה של רקמות מוח. לדוגמא, שיטות חדשות למדידה של הפעילות החשמלית של המוח, שיטות דימות מתקדמות וטכנולוגיות למיפוי הקישורים בין הנוירונים.
ב) ניתוח נתונים - הטכנולוגיות הקיימות היום מייצרות מידע ביולוגי בהיקף רחב ויש צורך בכלים חישוביים לנתח את המידע.

בנוסף, הפקולטה להנדסה מציעה שלוש תכניות משולבות (חוג אחרי התואר) בהנדסת חשמל :

חשמל משולב פיסיקה:
תכנית לימודים זו מיועדת לסטודנטים מצטיינים המעוניינים ללמוד תואר משולב בהנדסת חשמל (מקצוע מורחב) ובפיסיקה (מקצוע ראשי). בתכנית זו ירכשו הסטודנטים השכלה מדעית מעמיקה ורחבה בפיסיקה המשולבת בידע מדעי -טכנולוגי בתחומי האלקטרוניקה, המחשבים והתקשורת, הנרכש במסגרת הלימודים. תכנית זו היא 4 שנתית ומיועדת למועמדים בעלי נתוני קבלה גבוהים.
מטרת התכנית: התכנית המשולבת נועדה להקנות לסטודנטים השכלה מדעית מעמיקה ורחבה בפיסיקה, המשולבת בידע מדעי-טכנולוגי בתחומי האלקטרוניקה, המחשבים והתקשורת.
השתלבות בתעשייה: בוגרי התכנית יוכלו להשתלב בהצלחה בחברות עתירות הידע הדורשות מהנדסים בעלי ידע מעמיק בתחום הפיסיקה.

חשמל משולב מתמטיקה:
תכנית הלימודים המשולבת לתואר ראשון בהנדסת חשמל B.Sc (מקצוע מורחב) ובמתמטיקה (מקצוע ראשי) מיועדת למועמדים מצטיינים. בתכנית זו על הסטודנט ללמוד שני מסלולי התמחות מתוך חמשת המסלולים הקיימים בהנדסת חשמל, וקורסים נוספים לקבלת תואר ראשי במתמטיקה (בהתאם לתכנית שמפורטת באתר).
מטרת התכנית: התכנית המשולבת נועדה להקנות לסטודנטים השכלה מדעית מעמיקה ורחבה במתמטיקה המשלבת ידע מדעי טכנולוגי בתחומי האלקטרוניקה, המחשבים והתקשורת.
השתלבות בתעשייה: בוגרי התכנית יוכלו להשתלב בהצלחה בתפקידים מעניינים בתעשיה עתירת הידע. בוגרים שיסיימו את לימודיהם בהצלחה יוכלו גם להשתלב בקבוצות המחקר בפקולטות המובילות להנדסת חשמל במסגרת לימודיהם לתארים מתקדמים בתחומים הדורשים העמקה מתמטית.

חשמל משולב מוסיקה:
תכנית הלימודים המשולבת לתואר ראשון בהנדסת חשמל B.Sc (מקצוע מורחב) ובמוסיקה (מקצוע ראשי) מיועדת עבור מועמדים בעלי נתוני קבלה גבוהים. הסטודנטים ידרשו לבחור במסגרת לימודיהם את המסלול לעיבוד אותות ומסלול נוסף הנתון לבחירתם. במעבדה המתקדמת לעיבוד אותות יוצע ניסוי לבחירה בתחום העיבוד המוסיקלי. כמו כן, יחויבו סטודנטים אלו לבצע את פרויקט הגמר במעבדה לעיבוד אותות מתוך רשימה של פרויקטים שתוצע במשותף ע"י המסלול וע"י המחלקה למוסיקה ובהנחיה משותפת של חברי סגל משתי התכניות.
מטרת התכנית: עולם המוזיקה עובר שינויים רבים בשנים האחרונות עם שילובן של טכנולוגיות מתקדמות בעבודת המוסיקאי. כלים טכנולוגיים מהווים חלק בלתי נפרד מתהליכי היצירה, הביצוע וההפקה המוסיקליים. התכנית המשולבת נועדה להקנות לסטודנטים השכלה בשני התחומים.
השתלבות בתעשייה: בוגרי התכנית יוכלו להשתלב בהצלחה בתפקידים מעניינים בתעשייה עתירת הידע.

לתכניות הלימודים המלאות בתואר ראשון לחץ כאן