תואר שני בהנדסה

תואר שני בהנדסה - מסלולי הלימודים

 

להרשמה

 

תואר שני בהנדסת חשמל (M.Sc):

תכנית הלימודים לתואר שני בהנדסת חשמל מיועדת לבוגרי תואר ראשון שסיימו בהצטיינות את לימודיהם בפקולטות להנדסה ומדעים מדוייקים ומדעי החיים במוסד אקדמי מוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה. תכנית הלימודים ללימודי מוסמכים בהנדסת חשמל מאפשרת העמקת הידע במגוון התחומים בהנדסה, תוך התמקדות במחקר עיוני או מעשי באחד התחומים: ביו הנדסה, הנדסת מחשבים, ננו-אלקטרוניקה ואלקטרו-אופטיקה. עבודת המחקר נעשית בהנחיית חברי סגל הפקולטה להנדסה שהינם בעלי מוניטין רב בתחומם. סטודנטים מצטיינים ישתלבו בסגל ההוראה של הפקולטה, יוענקו להם מלגות וכמו כן הם ייהנו מתנאי מחקר שיאפשרו להם להקדיש את זמנם לעבודת המחקר שבחרו לעסוק בה. 

תואר שני הנדסת חשמל – עיבוד מידע ומדעי הנתונים (M.Sc):

תכנית הלימודים לתואר שני בהנדסת חשמל - עיבוד מידע ומדעי הנתונים מיועדת לבוגרי תואר ראשון שסיימו בהצטיינות את לימודיהם בפקולטות להנדסה, מדעים מדוייקים ומדעי החיים במוסד אקדמי מוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה. מגוון תחומי הידע והקורסים יאפשר לכל סטודנט להתמחות בתחום הקרוב לליבו. עבודת המחקר נעשית בהנחיית חברי סגל הפקולטה להנדסה שהינם בעלי מוניטין רב בתחומם. סטודנטים מצטיינים ישתלבו בסגל ההוראה של הפקולטה, יוענקו להם מלגות וכמו כן הם ייהנו מתנאי מחקר שיאפשרו להם להקדיש את זמנם לעבודת המחקר שבחרו לעסוק בה. 

לקבלת ייעוץ חינם ומידע נוסף אודות תואר שני בהנדסה, צרו עמנו קשר דרך עמוד צור קשר

בשתי תוכניות הלימוד לתואר שני בהנדסה קיימים שני מסלולים:

  • מסלול א' – עם תזה (22 ש"ש בתכנית לתואר שני בהנדסת חשמל ו23 ש"ש בתכנית להנדסת חשמל-עיבוד מידע ומדעי הנתונים)
  • מסלול ב' – ללא תזה (לבחירה-פרוייקט גמר או ללא פרוייקט) (22 ש"ש בתכנית לתואר שני בהנדסת חשמל ו23 ש"ש בתכנית להנדסת חשמל-עיבוד מידע ומדעי הנתונים)

 סטודנטים המתקבלים ללימודי תואר שני בהנדסה אמורים לסיים את לימודיהם במשך שנתיים.

תנאי קבלה לתואר שני בהנדסה:

מועמדים שסיימו לימודי תואר ראשון בהנדסת חשמל או תואר ראשון בהנדסת מחשבים בממוצע 85 לפחות או ממוצע 85 לפחות בתוכניות לימודים רלוונטיות אחרות. הצורך בהשלמת קורסים ייקבע בהתאם למסלולי הלימוד בתואר ראשון ונושא המחקר המבוקש.

הפקולטה להנדסה תקלוט את המועמדים בעלי ההישגים הגבוהים ביותר. אי לכך, הפקולטה להנדסה אינה מתחייבת לקבל מועמדים ללימודי תואר שני בהנדסה בעלי הנתונים הנ"ל. תנאי הקבלה למסלול עם תזה וללא תזה הינם זהים. יחד עם זאת במסלול ללא תזה, יתקבל מס' מצומצם של מועמדים.  

מסלול ישיר לתואר שני בהנדסה:

מסלול זה מיועד לתלמידים מצטיינים בשנה רביעית בהנדסת חשמל או בהנדסת מחשבים המעוניינים לעסוק במחקר או להשתלב בתפקידים מאתגרים בתעשיית ההייטק. סטודנטים שסיימו את כל הקורסים הנדרשים בלימודי תואר ראשון בהנדסת חשמל או מחשבים בשנים א-ג בממוצע 90 לפחות, רשאים להגיש את מועמדותם למסלול זה לועדה לתואר שני בפקולטה להנדסה סטודנטים שהתקבלו למסלול זה ע"י הועדה לתואר שני באוניברסיטה, יחוייבו לסיים את כל הדרישות לתואר ראשון ושני ב-5 שנים.  

כל ההנחיות לתואר שני במסלול תיזה רלוונטיות למסלול תואר שני ישיר, למעט היקף השעות הנדרש לתואר. במסלול זה על הסטודנט לצבור 2ש"ש פחות (ולא 22/23 ש"ש כמצויין במסלול תואר שני עם תיזה).

סטודנט בתואר שני רשאי ללמוד קורסים בהיקף של 2 ש"ש במחלקה אחרת באישורו של המנחה. בנוסף לתכנית הלימודים הנ"ל, באחריותו של המסטרנט להשלים את המטלות הנדרשות בהתאם לתקנון האוניברסיטאי ללימודי התואר השני (קורסים בלימודי יסוד ביהדות, אנגלית וכו').

תוכניות לימוד:

 

מערכת שעות תשפ"ד