חדשות

  • הדר איגר זכתה בפרס הפוסטר המצטיין של האגודה הישראלית למדעי המוח (ISFN)

    הדר איגר זכתה בפרס הפוסטר המצטיין מטעם האגודה הישראלית למדעי המוח (ISFN)

    ברכות להדר איגר על זכייתה בפרס הפוסטר המצטיין בכנס השנתי של האגודה הישראלית למדעי המוח (ISFN)!
    מבין כ-300 פוסטרים שהוצגו בכנס, אשר משך למעלה מ-800 חוקרים מכל האוניברסיטאות בארץ, הפוסטר של הדר הצליח לבלוט ולזכות בפרס הפוסטר המצטיין בכנס.
    הדר, סטודנטית לתואר שני במעבדתו של ד"ר שחר אלון בפקולטה להנדסת חשמל, מובילה מחקר חדשני בתחום מחלת האלצהיימר.

  • הסטודנט רום יעקוביאן זכה במלגת משרד האנרגיה והתשתיות

    הסטודנט רום יעקוביאן זכה במלגת משרד האנרגיה והתשתיות

    רום יעקוביאן, בן 19 ממודיעין, סטודנט שנה ד' במסלול המשולב של הנדסת חשמל ופיזיקה לתיכוניסטים, זכה במלגת משרד האנרגיה והתשתיות לעידוד לימודים בתחומי האנרגיה, מדעי האדמה והים. המלגה הוענקה לו בזכות הצטיינותו האקדמית, ובמסגרתה הוא מתחייב להקדיש את מירב זמנו ללימודים ולבצע פעילות התנדבותית למען הקהילה.

  • כך הפכתי לחוקר

    כך הפכתי לחוקר

    כשהוא היה קטן, פרופ' אלי כהן רצה להיות אסטרונאוט. כתלמיד בית ספר הוא החל להסתקרן מהמדעים השונים, ונהנה לפתור חידות. בתחום המחקר הנוכחי שלו - תורת הקוונטים - התאהב כשהיה כבר סטודנט לתואר ראשון לפיזיקה. קראו עוד באתר בר-אילן על דרכו של פרופ' כהן לקריירה אקדמית ומחקרית 

  • אזכרה לסרן ניר בנימין ז"ל

    אזכרה לסרן ניר בנימין ז"ל

    במלאת שנה לנפילתו של סרן ניר בנימין,
    נתכנס לזכרו ביום ראשון 12.1.25, י"ב בטבת תשפ"ה בחלקה הצבאית בבית העלמין כפר ויתקין בשעה 15:00
    לאחר מכן מוקירי זכרו, משפחה וחברים מוזמנים לנעורים.
    בכניסה יהיו שלטי הכוונה

  • הדלקת נרות משותפת בפקולטה להנדסה

    הדלקת נרות משותפת בפקולטה להנדסה

    את נר שמיני של חנוכה הדלקנו בפקולטה כולנו ביחד, עם תקווה לאור גדול, לניסים, לשובם של כל החיילות והחיילים משדה הקרב ולחזרתם של החטופות והחטופים.
    "אני שמחה לראות את כל הפקולטה יחד אחרי שנה קשה, ומאחלת לכל המילואימניקיות והמילואימניקים חזרה בשלום וחזרה לשגרה, תפילה לשלום החיילים ולשובם של כל החטופות והחטופים, והרבה הצלחה בבחינות המתקרבות", בירכה דיקנית הפקולטה להנדסה, פרופ' אורית שפי.
    את הנרות הדליק רב הקמפוס, כבוד הרב שלמה שפר, ואנו מודים לו על התפילות והברכות. תודתנו שלוחה גם לסטודנט שנה ג', יונתן המלסדורף, על הליווי בפסנתר.

  •  רשתות תקשורת: מבט לעתיד

    רשתות תקשורת: מבט לעתיד

    ד"ר בנימין זיידל מנסה באמצעות כלים מתורת האינפורמציה, לחזות איך יראה העתיד התקשורתי שלנו, בעולם שבו ייושם האינטרנט של הדברים

  • Greetings from Berlin

    ד"ש מברלין

    נוגה אנטין מקבוצת המחקר של ד"ר עדי מכמל טסה לכנס הבינלאומי QTech 2024, העוסק בטכנולוגיות קוונטיות. במסגרת מחקרה היא מפתחת שיטה לאופטימיזציה של פולסים בסגנון חופשי ברמת החומרה הקוונטית

  • “The project opens doors for my future path”

    "הפרויקט פותח לי דלתות להמשך הדרך"

    הסטודנטיות עליזה ברוק ועינב אשואל לוקחות חלק בפרויקט "בבושקה" של אלביט, שמטרתו לעודד נשים להשתלב במקצועות ההנדסיים והטכנולוגיים. "אני מרגישה שהוא תורם להתפתחות שלי גם כאשת מקצוע וגם כאדם"

  • Hardware Planning Platform Presented to Dr. Leonid Yavits

    פלטפורמה לתכנון חומרה הוענקה לד"ר לאוניד יביץ

    קבוצת המחקר של ד"ר לאוניד יביץ קיבלה לאחרונה תרומה נדיבה של ציוד מחברת AMD, המתמחה בשבבים ומעבדים. בציוד הנתרם: כרטיסי FPGA - פלטפורמת המאפשרת לתכנת את החומרה עצמה

  • Greetings from New York

    ד"ש מניו-יורק

    עז מועלם מקבוצת המחקר של פרופ' אורית שפי טס לאוניברסיטת קולומביה בניו יורק, לכנס בנושא מנועים ביולוגיים מולקולריים. מחקרו עוסק בשיקום עיצבי, ובחקר נזקים ושחיקה של שלד התא של הנוירונים כתוצאה מגירוי מכאני

  • הזמנה להרצאה מאת פרופ' מוטי פרידמן "דינמיקה של רשתות חברתיות"

    הזמנה להרצאה בזום מאת פרופ' מוטי פרידמן "דינמיקה של רשתות חברתיות"

    לקהילת בר-אילן היקרה,
    הנכם מוזמנים להרצאה מרתקת של פרופ' מוטי פרידמן מהפקולטה להנדסה בנושא: "דינמיקה של רשתות אנושיות "
    ביום ראשון הקרוב 22.12. בשעה 19.00 

    הרשמה להרצאה

    על ההרצאה: כל חברה אנושית היא כמו רשת – מורכבת ממארג של קשרים אנושיים.
    מתי הרשת הזו יציבה ומתי היא מתפוררת? איך מתקבלות החלטות בתוך הרשת? ואיך צומחים מתוכה מנהיגים? את כל השאלות האלו חקרנו באמצעות נגני כינור, ודרכם גילינו תובנות מרתקות שנדבר עליהן במהלך ההרצאה

  • תובנות מעוררות השראה מהרצאת אורח של ליאור מרום מומחה בתחומי הסייבר

    תובנות מעוררות השראה מהרצאת אורח של ליאור מרום מומחה בתחומי הסייבר

    זכינו לארח את ליאור מרום, מומחה מוביל בתחומי הסייבר, הבינה המלאכותית ו-AML. בהרצאתו, הציג מרום את התפיסה החדשנית של המעבר מה"משולש הקסום" אל ה"ריבוע הקסום", תוך התמקדות בשילוב המרתק בין אנשים, תהליכים, טכנולוגיה וחדשנות. הסטודנטים נחשפו לדרכים שבהן בינה מלאכותית מעצבת מחדש את העולם סביבנו ומשפיעה על התעשייה והחברה כאחד. תודה מיוחדת לד"ר הילה חלוץ בן-גל על הובלת המפגש המעשיר וחיזוק הקשר המשמעותי בין האקדמיה לתעשייה.

  • הזמנה ליום פתוח בקמפוס: שישי, 14.2.25, ט"ז בשבט. היכנסו והירשמו

    הזמנה ליום פתוח בקמפוס: שישי, 14.2.25, ט"ז בשבט. היכנסו והירשמו

    מזמינים אתכם לבוא ליום פתוח בקמפוס ב-14.2, לפגוש את נציגי המחלקות והפקולטות, להכיר את תוכניות הלימוד ולקבל מידע על הרשמה, שכר לימוד, מלגות, מעונות וכל מה שחשוב לדעת לפני שמתחילים ללמוד. 

    לפרטים והרשמה למפגשים

     

  • הפקולטה אימצה מרכז יזמות ורובוטיקה בעמק חפר

    הפקולטה אימצה מרכז יזמות ורובוטיקה בעמק חפר

    הפקולטה להנדסה החליטה לתרום השנה ידע וליווי צמוד לקבוצת הרובוטיקה של עמק חפר (Thunderbolts 2630), מתוך מטרה לעודד לימודים טכנולוגיים וחשיבה יצירתית בקרב הנוער. במסגרת זו, ביקרה פרופ' אורית שפי, דקנית הפקולטה, את התלמידים, העניקה להם ידע והסבירה על החשיבות בבניית ובתכנון הרובוטים. בין התלמידים, אגב, נמצא גם תומר דניאלי, בנו של פרופ' עמוס מהפקולטה. באתגר REEFSCAPE℠ שיושק ב-4 בינואר 2025, הקבוצות ישתמשו בכוחה של ההנדסה כדי לחזק את סביבת החיים המופלאה שבאוקיינוס, והן יתמודדו על הזכות לייצג את ישראל בתחרות העולמית.

  • עלה על הגל

    עלה על הגל

    מה הקשר בין תעלומה שהטרידה יורדי ים במשך מאות בשנים לבין מחקר שמתבצע בימים אלה במעבדה לאופטיקה זמנית בפקולטה להנדסה בבר אילן?