חדשות

ערב מחלקה שנה א'

מועצת הנדסה מזמינה אתכם לערב מחלקה מפנק ביום רביעי  13.3 בשעה 19:30 בלובי הפקולטה
    כולםםםםםםם מגיעים 😍

היום הפתוח בפקולטה להנדסה

תודה לכל מי שהצטרף אלינו ביום הפתוח שנערך ביום שישי 8.3, רבבות מתעניינים ומתעניינות השתתפו בהרצאות השונות שהתקיימו בפקולטה להנדסה, וגם פגשו את הסגל המקצועי שלנו פנים מול פנים.

לאלבום המלא של היום הפתוח בקמפוס

בואו להכיר את הפקולטה להנדסה

מהנדסות ומהנדסים נמצאים היום בכל הצמתים בהם נפגשים טכנולוגיה, מדע והתעשייה עתירת הידע. מלמידה עמוקה למחשוב קוונטים, מרובוטים שמתקשרים בשפה אנושית לננו-חלקיקים זעירים שמשייטים בגוף ומובילים תרופות. משבבים שנמצאים היום כמעט בכל מכשיר אלקטרוני ועד החומרים שמהם יפתחו את הטכנולוגיות של העתיד. הפקולטה להנדסה של אוניברסיטת בר-אילן, האוניברסיטה הצומחת בישראל, מזמינה אתכם ואתכן ליום הפתוח שבו תוכלו להכיר אותנו, את המגמות שלנו ואת כל המסלולים שבהם תוכלו להפוך למהנדסי ומהנדסות העתיד של ישראל.

8.3 |  יום שישי |  אולם 053 | בניין הנדסה 1005

לתכנייה המלאה

למה כדאי ללמוד הנדסת תעשייה ומערכות מידע בבר-אילן?

אל תשאלו אותנו, תשאלו את אוראל סימנדוייב, סטודנט שנה ג' במסלול, שבמקביל ללימודים כבר השתלב בשוק העבודה, ומשמש היום כביזנס-אנליסט בחברת WIX. "עניינו אותי נקודות החיבור בין אנשים, תהליכים, טכנולוגיות ונתונים, ושרשראות ההתמחות בחקר ביצועים, מערכות מידע ו- Data Science", הוא מספר.
    צפו

• The Research that Improved COVID-19 Testing, Presented at the SPIE Conference

המחקרים שייעלו את בדיקות הקורונה הוצגו בכנס SPIE

הדוקטורנט שמואל בורג וד"ר מיכאל מרגוליס, מהמעבדה של פרופ' עמוס דניאלי, הציגו בכנס פטנטים לאבחון מהיר של נגיפים, אשר נוסו בהצלחה בגלי הקורונה האחרונים

• Double Rector’s Scientific Innovation Award

פרס חדשנות מדעית כפול לפקולטה מטעם הרקטור

12 חוקרים זכו בפרס הרקטור של בר-אילן בגין הישגים מדעיים, שניים מהם מהפקולטה להנדסה: פרופ' כרמית חזאי, בעבור מחקרה בנושא הוכחות באפס ידיעה, וד"ר תומר לוי, בגין עבודתו עם חומרים אופטיים ממשפחת הצ׳לקוגנידים

• Meet Prof. Gonen Singer

הכירו את פרופסור גונן זינגר

פרופ' זינגר מתמחה בפיתוח מודלים מתמטיים מתחום למידת מכונה, לפתרון בעיות עסקיות מבוססות נתונים, בסביבה דינאמית משולבת באילוצים ובמשאבים. פרופ' זינגר מאמין שהסינרגיה בין האקדמיה לתעשייה מהווה את הבסיס לחדשנות וקידמה, ועל כן עיקרון זה מלווה ומעצב את מחקריו.

כנס עתודאים בפקולטה

הפקולטה להנדסה אירחה כנס מועמדים ומועמדות לעתודה האקדמית. במהלך הכנס הצענו לאורחינו כיבוד קל, הרצאות מרתקות ומידע על כל מסלולי הלימוד שלנו. מקווים לראותכם ולראותכן בפקולטה בקרוב!

הפסכיף בירה ונאצ'וס עם הגרלה

מועצת הנדסה מארגנת עבורכם אירוע כייפי  - הפסכיף בירה ונאצ'וס עם הגרלה
    12.2 ג' באדר א' בשעה 11:30 ברחבת הפקולטה

צלמו את עצמכם נהנים בפסכיף, העלו לסטורי ותייגו את עמוד האינסטגרם של המועצה:
    @engcouncil_biu
     ואולי תזכו בקורס חינם בגול לבחירתכם! 🌟🎉

מילואימניקים? יש לכם יתרון משמעותי- כניסה כפולה להגרלה! כתבו לנו שאתם במיל׳ ונעדכן 🫶🏼

• Alon Tzroya won Young Investigator Award

אלון צרויה זכה בפרס חוקר צעיר מצטיין

הפרס הוענק לצרויה, סטודנט של פרופ' דרור פיקסלר, במסגרת כנס של SPIE, בעבור מחקרו העוסק בשיטה אופטית חדשה לזיהוי ולסיווג חומרים מזהמים במים

הסטודנטים של הפקולטה – הכי מגויסים!

על פי נתוני האוניברסיטה, כ-4,000 סטודנטים של בר-אילן גויסו לשירות מילואים או פונו מביתם החל מה-7 באוקטובר. מספר המשרתים הגבוה ביותר באחוזים הוא אצלנו בפקולטה: 37% מהסטודנטים ומהסטודנטיות שלנו גויסו למילואים. גאים בכם!

להמשך קריאה

ערב הוקרה לסטודנטים מהפקולטה להנדסה המשרתים ב"חרבות ברזל"

מועצת הסטודנטים ארגנה ערב הוקרה לסטודנטים מהפקולטה להנדסה המשרתים ב"חרבות ברזל".
    גאים בכל אחת ואחד מכם!

• Prof. Orit Shefi’s Article Published in Advanced Materials Technologies

מאמר של פרופ' אורית שפי פורסם במגזין היוקרתי Advanced Materials Technologies

המאמר עוסק בהובלה בליסטית של חלקיקים נושאי תרופות, לצורך טיפול ממוקד בגידולים סרטניים. יישום קליני שלו עשוי לפתוח בעתיד אפיקים חדשים לשיפור הטיפול הפוטודינמי הקליני

הפקולטה להנדסה מרכינה ראש לזכרו של ניר בנימין

הפקולטה להנדסה מרכינה ראש לזכרו של ניר בנימין ז"ל, בן 29, שנהרג הלילה בתקרית הקשה שגבתה את חייהם של 21 לוחמים ברצועת עזה. ניר היה סטודנט של הפקולטה במסלול להנדסת חשמל, ועבד תחת הנחייתו האקדמית של פרופ' אדם תימן. הוא השלים את כל חובותיו לתואר לפני שבועות ספורים, ועמד בפני עתיד מזהיר שנגדע אמש. הפקולטה כולה מתאבלת על לכתו ומשתתפת בצערם הכבד של המשפחה והחברים.

• Faculty researchers among editors for new SPIE journal

חוקרים מהפקולטה בין עורכי מגזין חדש של SPIE

במגזין, שיעסוק בביו-פוטוניקה, מונה פרופ' דרור פיקסלר ל- Associate editor. הדוקטורנט ארי אשכנזי ובוגרת הפקולטה ד"ר שירה רוט מונו ל- Early career editor