English שלחו לחבר

תגלית אקסל מחפשת אתכם

סטודנטים לתואר ראשון בגילאי 26-22?
    תגלית אקסל, זרוע המנהיגות העסקית של ארגון תגלית, מחפשת אתכם.
    על הפרק: ליווי סטודנטים מאוניברסיטאות מובילות ברחבי העולם בקיץ הקרוב.

לפרטים נוספים ולהרשמה

כוח המוח

ד"ר יערה ארז מפענחת סיגנלים מוחיים משיטות דימות שונות, ומנסה להבין איך הם קשורים לתפקוד ותהליכי חשיבה. המחקר פורץ הדרך שלה הגיע עד ה-BBC

הזמנה לכנס מתעניינים

הפקולטה להנדסה מזמינה מועמדים ומועמדות להשתתף בכנס שיתקיים בבניין הפקולטה להנדסה
    ביום ה', 13.1.22, י"א שבט, תשפ"ב, בשעות 15:00 - 19:00

להרשמה

מסע בפקולטה להנדסה

בסוף החודש שעבר נערך בפקולטה להנדסה מפגש עם 37 צעירים מצרפת, הלומדים השנה בתוכנית מסע (MASA PROGRESS), ושוקלים לעלות ארצה וללמוד לימודים אקדמאיים בארץ. בביקור, הוסבר להם על אוניברסיטת בר-אילן והייחודיות שלה כמוסד אקדמי, הוצגו להם התוכניות הבינלאומיות הנלמדות באנגלית, לימודי תואר ראשון בעברית, תהליך הקבלה ותוכניות לדוגמה: לימודי תרבות צרפת ולימודי הנדסה. בהמשך, סיירו הצעירים בארבע מעבדות בתחומי ההנדסה. "כבר הרבה זמן ייחלנו למפגש פנים אל פנים עם צעירים המתעניינים בעליה ובלימודים אקדמאיים, לתת להם הצצה על עולמות עשירים של ידע ומחקר. ומרגש עוד יותר שהם הסתקרנו ושאלו שאלות רבות," מספרת יעל טולדנו ממחלקת קשרים אקדמיים של האוניברסיטה. לדבריה, רוב הצעירים ציינו שהם מתעניינים בלימודי הנדסה, תקשורת ומדעי המדינה. "אני מבקשת להודות לפקולטה להנדסה על האכסניה וההשראה, לצוות שקיבל אותנו, לד"ר אבי שלי ולכל מי שהנחה אותנו במעבדות".

תמונות נוספות מהביקור

אבחון מהיר של נוגדני קורונה

ערכה חדשה תקצר קבלת תשובה מבדיקת דם סרולוגית מארבע שעות ל-45 דקות

ד"ר שירה אביבי מהמעבדה של ד"ר עמוס דניאלי בפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן פיתחה ערכה לבדיקות דם סרולוגיות מהירות לזיהוי נוגדני הקורונה. בעזרת הערכה ניתן יהיה לספק אבחון בתוך 45 דקות בלבד.

להמשך קריאה

טקס מצטייני הפקולטה

בתחילת חודש ינואר נערך בפקולטה טקס מצטייני דיקן ורקטור, בחסות חברת סיסקו. "התקופה הזו בין כותלי האוניברסיטה היא תקופה שלא תחזור על עצמה ולכן עלינו צריך להוציא ממנה את המירב" אמר בטקס אריה יהונתן פרידמן, נציג הסטודנטים הזוכים.

לתמונות מהאירוע

תכנית המנהיגות העסקית של תגלית יוצאת לדרך!

בואו להשתתף בתכנית שתפגיש אתכם/ן עם צעירים מבריקים מחו"ל, מנכ"ליות בכירות ואנשי רוח מובילים בחברה הישראלית. לקריאה נוספת ולהרשמה לקיץ שייפתח בפניכם/ן דלתות

• התכנית מיועדת לסטודנטים/ות בתואר ראשון, עד גיל 26.
    • אורך התכנית הוא עשרה שבועות בין החודשים יוני-אוגוסט.
    • ההשתתפות בתכנית מחייבת בנוכחות באירועים בשעות הערב, ובשני טיולים לאורך הקיץ בימים חמישי-שבת.
    • לשאלות ניתן לפנות לנעה ריפקין, מנהלת התכנית, במייל noar@birthrightexcel.com.

לפרטים נוספים והרשמה

הטקס השנתי להענקת פרסים לסטודנטיות מצטיינות ע"ש אינג' ורוניקה זר

בטקס שהתקיים בפקולטה בשבוע שעבר נכחו דיקן הפקולטה פרופ' זאב זלבסקי, ראש מנהל הפקולטה גב' דינה ימיני, שהנחתה את הטקס רקטור האוניברסיטה לשעבר פרופ' חיים טייטלבאום, בני משפחת זר אריק זר בנה של ורוניקה אחותו ג'ורג'י זר , רעייתו זהורית, אשר יזמה את מפעל חלוקת המלגות ו, פרופ' אסנת קרן חברת סגל הפקולטה, נשאה הרצאה ועודדה את המלגאיות להצטיין בלימודיהן ולהשתמש במלגה בתבונה כפי שהיא עצמה פעלה כאשר זכתה במלה בימיה כסטודנטית צעירה. בטקס השתתפו הזוכות במלגות, משפחותיהן ומכרים.

לתמונות נוספות מהאירוע

האלגוריתם שפיצח את הימורי הספורט

חוקרים מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן מצאו אסטרטגיה המבוססת על למידת מכונה ומאפשרת להרוויח בטוטו במצבים מסוימים. החוקרים השתמשו בטכניקות של למידת מכונה ומצאו אסטרטגיה המאפשרת לצאת ברווח כספי במצבים מסוימים בעזרת מילוי טפסי טוטו רבים.

להמשך קריאה

חגיגות 20 שנה להקמתה של הפקולטה להנדסה

בוגרים יקרים,
    SAVE THE DATE
    אתם מוזמנים לכנס חגיגי לכבוד 20 שנה להקמתה של הפקולטה להנדסה
    הכנס יתקיים ביום חמישי, 3.3.22, ל' באדר א', תשפ"ב, 18:00-22:00
    אומן אורח: ליאור סושרד

פרטים נוספים הרשמה לאירוע יפורסמו בקרוב, הישארו מעודכנים

שבת חגיגה בפקולטה - פרשת ""וארא"

שבת הנדסה זו שבת שבה כל הפקולטה ביחד, ארוחת ערב שבת, קידוש, צהריים. בתכלס פשוט מעבירים שבת עם החברים מהפקולטה 😋
    מתי הכיף הזה קורה? ב31.12!

להרשמה >>

• What’s French for Cheshire Cat?

איך אומרים "חתול צ'שייר" בצרפתית?

בסוף חודש אוקטובר נתן ד"ר אלי כהן את הרצאת הפתיחה של הכנס  Foundations of Physics. ההרצאה, המספקת הצצה רחבה לנושאי יסוד בתורת הקוונטים, סוקרה ע"י העיתון הצרפתי Le Monde

• At the intersection of efficiency and privacy

בין יעילות לפרטיות

תחרות iDash עסקה השנה בזיהוי וריאנטים של קורונה תוך שמירת פרטיות המטופלים. ד"ר מור וייס ושותפיה הציעו פתרון המשתמש בהצפנה הומומורפית, וקטפו את המקום השלישי

אירועים קרובים

• בסוף השבוע של ה-25-24 לדצמבר נקיים שבת הנדסה. היכונו ושריינו ביומנים.
    • בשל אילוצים, ערב המחלקה הכיפי במיוחד של הפקולטה להנדסה נדחה לתאריך 5.1.22, וישולב עם מסיבת סוף סמסטר מטורפת! היכונו ושריינו ביומנים.
    • בקרוב! נזמין אתכם להשתתף סטרטאפ של שבת. הישארו מעודכנים

ערב זרקור עם מובילאיי

היום (רביעי 8.12) בשעה 17:00-19:00 יערך בפקולטה להנדסה, באולם 2, ערב זרקור של חברת מובילאיי.
    הנכם מוזמנים לבוא לשמוע על פיתוח רכב אוטונומי ומשרות רלוונטיות במובילאיי
    להרשמה:  https://forms.gle/JMAmBHnbu5koHch97