תחל שנה וברכותיה

שנה עברית חדשה מתרגשת עלינו, וקצת אחריה תתחיל גם השנה האקדמית החדשה, וזה הזמן הנכון לסכם את השנה החולפת בפקולטה להנדסה. בשנה זו חגגנו 20 לפקולטה בכנס בוגרים חגיגי, וראינו אותה צועדת אל שיאים חדשים: לא פחות מארבעה חברי סגל חדשים קיבלנו בשנה האקדמית החולפת, וראינו איך חמישה חברי וחברות סגל ותיקים שלנו מגיעים להישגים יוצאי דופן: פרופ' אבי צדוק ופרופ' שרון גנות קיבלו מינויים נחשקים בוועדות נחשבות. פרופ' אמיר לשם נבחר השנה כ-Fellow של הארגון ההנדסי IEEE. ואילו פרופ' רחלה פופובצר וד"ר אשרה בצר הקימו חברה המבוססת על טכנולוגיה שפותחה פה בפקולטה. והיו גם זכיות, תגליות, פרסומים, אירועים שאירחנו. על כל אלה תוכלו לקרוא בכתבת סיכום מיוחדת, המביאה את ההיי-לייטס של השנה היוצאת בפקולטה.

שנה טובה,
    דיקן הפקולטה להנדסה,
    פרופ' זאב זלבסקי

• This was 2022

זו הייתה השנה שהייתה

ארבעה חברי סגל חדשים, כמה וכמה חידושים מדעיים פורצי דרך, לא מעט פרסומים בתקשורת, המון מלגות, מענקים ופרסים, כנס בוגרים אחד והאקתון אחד. הפקולטה להנדסה מסכמת שנה אקדמית

• Breaking the Skin

לחדור את העור

במעבדה של פרופ' דרור פיקסלר פותחה שיטה שיטה אופטית לזיהוי ננו-יהלומים החודרים דרך העור, ומאפשרים מעקב בטוח ולא פולשני אחר החלקיקים ברקמות הגוף

הכירו את תוכנית מושל

תוכנית מושל היא הרבה מעבר למלגת לימודים, סיוע כלכלי או גישה לעולם האקדמיה. היא תאפשר לך להשקיע את כל מרצך בלימודים, לייצר קשרים עם אנשים בתחומך בארץ ובעולם ולחשוף אותך לבכירים בתעשייה ולמשרות הכי שוות. במושל מזהים פוטנציאל ומעניקים את ההזדמנות להגשמתו.

לפרטים נוספים והרשמה

ננו-יהלומים לנצח

מחקר שנערך במעבדתו של פרופ' דרור פיקסלר, בהובלת הדוקטורנטית חנה שפירא, פורסם לאחרונה במגזין היוקרתי ACS NANO, שעוסק בחומרים ננומטריים. המחקר עוסק בפיתוח שיטה אופטית לזיהוי ננו-יהלומים החודרים דרך העור, ומאפשרים מעקב בטוח ולא פולשני אחר החלקיקים ברקמות הגוף. המאמר עורר הדים ופורסם גם בכלי תקשורת מרכזיים, ובהם הג'רוזלם פוסט, חדשות i24 באנגלית ובצרפתית, The Jewish Press ועוד.

ברכות לדוקטורנטית מיכל פופלינגר

ברכות לדוקטורנטית מיכל פופלינגר מהמעבדה של פרופ' דורון נוה, שזכתה במלגת הות״ת לדוקטורנטיות מצטיינות בהיי טק. מחקרה של מיכל עוסק בהנדסת התכונות האופטו-אלקטרוניות של חומרים שכבתיים דו-ממדיים טופולוגיים או ממקור סינטתי באינטרקלציה.

• Congratulations, doctoral student Alex Glik

ברכות לדוקטורנטית אלכס גליק

ברכות לדוקטורנטית אלכס גליק מהמעבדה של ד"ר שחר אלון, שזכתה במלגת הות״ת לדוקטורנטיות מצטיינות בהיי טק. מחקרה של אלכס עוסק במיקום התוך תאי של מולקולות רנ״א בתאי עצב באמצעות דימות בסופר רזולוציה וגנומיקה מרחבית.

• Nanotechnological radiation to improve cancer treatment

קרינה ננו-טכנולוגית שתייעל את הטיפול בסרטן

באתר הידען כותבים על מחקרו של אלי ורון, דוקטורנט בפקולטה. המחקר מתמקד בפיתוח טכנולוגיה מותאמת אישית לטיפול בסרטן, המיושמת באמצעות ננו-חלקיקים ומודלים של למידת מכונה.
    צילום: depositphotos.com

• The Faculty of Engineering’s winners of the ISF grants

הזוכים במענקי ISF מטעם הפקולטה להנדסה

בתחילת החודש הוכרזו לא פחות מ-50 זוכים מאוניברסיטת בר-אילן במענקי IFS מטעם הקרן הלאומית למדע, בסכומים של לא פחות מ-40 מיליון שקלים. בין הזוכים ארבעה מחברי הסגל של הפקולטה להנדסה.

המשך קריאה

• Studying the brain in real environment

לחקור את המוח בזמן אמת ובסביבה אמיתית

הכירו ד"ר ניסן אוזנה, חבר סגל חדש בפקולטה, המתמחה בנוירופוטוניקה

• On a Mission to Deliver Drugs Efficiently

המטרה: העברת תרופות בצורה יעילה

הדוקטורנטית עדי ענאקי עוסקת בפיתוח כלים להעברת תרופות באמצעות אקזוזומים. עבודתה זיכתה אותה במלגת לבציון מטעם הות"ת

להמשך קריאה

• ברכות לעמית תאני זכה במלגה לדוקטורנטים מצטיינים במדע וטכנולוגיה קוונטים

ברכות לעמית תאני שזכה במלגה לדוקטורנטים מצטיינים במדע וטכנולוגיה קוונטים

הכירו את עמית תאני, דוקטורנט בפקולטה להנדסה, שזכה לאחרונה בתוכנית המלגות של הות"ת לדוקטורנטים מצטיינים במדע וטכנולוגיה קוונטיים. "המחקר שלי מתמקד בתחום שנקרא "תורת האינפורמציה הקוונטית", אומר תאני, "זהו תחום מגוון עם פנים רבות, שמתוכן אני מתמקד כיום בשני היבטים עיקריים: תיאוריה של חישוב קוונטי, והמבנה הגיאומטרי של תורת האינפורמציה הקוונטית".

מסיבת סוף השנה של הפקולטה להנדסה

אל תפספסו את מסיבת סוף השנה!
    10.8 יום ד' הקרוב
    ההרשמה בעיצומה

לפרטים נוספים ולהרשמה

תכנית המלגות של אינטל לשנת הלימודים 2022-2023 נפתחת

מטרת התוכנית הינה קידום מצוינות וגיוון במקצועות ההנדסה והמדעים. היא מציעה לסטודנטיות ולסטודנטים מצטיינים לתואר ראשון או שני בתחומי ההנדסה או המדעים מלגות נדיבות, הזדמנות לנטוורקינג וחשיפה לעולם ההייטק, כלים וייעוץ להנעת הקריירה ועוד.

להמשך קריאה

להרשמה

הפקולטה להנדסה סוגרת שנה

רשמו ביומנים ב - 10.8, יום רביעי י"ג באב -  הפקולטה להנדסה סוגרת שנה
    בואו ליהנות מהרצאות מעולות ומטיפים מנצחים שייקחו אתכם כל הדרך למשרה הנחשקת.
    ולקינוח נסיים במסיבת סוף שנה על כל הפינוקים.

להרשמה