קורס תקשורת בין אישית וחדשנות של חברת QUATRO

מדעי המוח בבר-אילן וקבוצת MALAM TEAM מזמינה סטודנטים ממחלקות STEM בר-אילן (מדעים מדוייקים, מדעי החיים, הנדסה, רפואה ומדעי המוח) לקורס ייחודי ראשון מסוגו בבר-אילן בנושא: "תקשורת בין אישית וחדשנות" של חברת QUATRO. הקורס יעסוק בטכניקות של שכנוע, תקשורת בין אישית וחדשנות, כמרכיבים מרכזיים וחיוניים ביכולת להניע אנשים שלא מכוח הסמכות.

פרטים נוספים והרשמה>>

הזמנה ליום מתעניינים מיוחד ללימודי תואר ראשון

ב-30 לינואר נארח במסגרת יום מיוחד למתעניינים בלימודי הנדסה בבר אילן את מי שנבחרה לאחת מ-30 הישראלים המבטיחים מתחת לגיל 30 של מגזין "פורבס" - ד"ר טלי אילוביץ, שתספר כיצד זינקה מלימודי ההנדסה בבר אילן אל חזית המחקר העולמית בתחומה.

מתעניינים ומועמדים מהרו להירשם בלינק הבא
    ונתראה

• סקירה של המצאות שנת 2019 על פי NoCamels

טיפות העיניים המהפכניות של פרופ' זאב זלבסקי נכללות בסקירת ההמצאות של שנת 2019. מוזמנים לקרוא את הכתבה

• חברת 6over6 Vision נמכרת לענקית אופטיקה אמריקאית ביותר מ-100 מיליון דולר

עופר לימון, בוגר שלושת התארים בפקולטה להנדסה ומנכ"ל 6over6 Vision הישראלית, מוביל אקזיט ענק החברה נמכרת לענקית האופטיקה האמריקאית 1-800 Contacts. סכום הרכישה לא נמסר, אך לפי גורמים בשוק מדובר בעסקת מזומן של כ-100 מיליון דולר.

פרופ' אלכס פיש בראיון ל-CHIPORTAL

ה"נשק הסודי" של המרכז הוא צוות שמונה כיום כעשרה מהנדסים המכונה "מעבדת SOC". צוות זה מורכב ממהנדים עם שנות ניסיון תעשייתי רבות, אשר הצטרפו לאניקס על מנת להקים פלטפורמת תכנון שבבים ולפתח יכולות תכנון מתקדמות, פורצות דרך ואשר יהוו תשתית למחקר וחדשנות באקדמיה ובתעשייה. מעבדה לאומית זו הוקמה בתמיכה של הרשות החדשנות במסגרת מאגד "הייפר" שמסתיים בימים אלו, אשר כללה חברות שבבים ישראליות כגון מלנוקס וסיווה.

•  ד"ר עמוס דניאלי

בלב העניינים

עשרות מנהלי מעבדות, קרדיולוגים, רופאים פנימיים, כימאים קליניים ומהנדסים ביו-רפואיים ביקרו באוניברסיטת בר-אילן לקראת יום עיון בן שלושה ימים בנושא בדיקת טרופונין לב רגישות גבוהה ובדיקת סמנים ביולוגיים לבביים אחרים. הסימפוזיון נערך בחסות הפדרציה הבינלאומית לכימיה קלינית והפדרציה האירופית לכימיה קלינית ורפואה מעבדתית, ובחסות חברות הייצור הגדולות בתחום זה - כשעל הכל מנצח ד"ר עמוס דניאלי המופלא שלנו.

כנס TSMC בפקולטה להנדסה

כנס TSMC שהתקיים לאחרונה אצלנו יחד עם מנהלים בכירים ב-TSMC ובחברות מוליכים למחצה ישראליות מובילות. הכנס התקיימו בין היתר הרצאות מרפתקות על נושאים טכניים נבחרים, שעדכנו אותנו בחידושים האחרונים מאת ספקי הפתרונות והמעצבים המובילים.

לתמונות נוספות מהכנס לחצו על הלינק

•  ד"ר איציק כהן, חבר סגל חדש שהצטרף לפקולטה להנדסה ויעמוד בראש תכנית לימודים החדש

תואר חדש בפקולטה בהנדסת תעשייה ומערכות מידע

הכירו את ד"ר איציק כהן, חבר סגל חדש שהצטרף לפקולטה להנדסה ויעמוד בראש תכנית לימודים החדשה בהנדסת תעשייה ומערכות מידע שמוגשת בימים אלה לאישור המועצה להשכלה גבוהה.

לפרטים נוספים על התכנית החדשה והיכרות עם ד"ר איציק כהן ומחקרו לחצו על המשך קריאה

•  פרופ' זאב זלבסקי, דיקן הפקולטה להנדסה

פרופ' זאב זלבסקי, דיקן הפקולטה להנדסה זכה ב-IEEE Fellow Award

נרגשים לספר על זכייתו של דיקן הפקולטה להנדסה, פרופ' זאב זלבסקי, ב-IEEE Fellow Award. ארגון IEEE הוא הארגון ההנדסי הגדול ביותר המונה עשרות אלפי חברים ברחבי העולם. רק 0.1% מהחברים בו מועלים לדרגת עמית (fellow), דרגה מכובדת המראה על מצוינות מדעית. פרופ' זלבסקי הועלה לדרגה זו ויוענק לו פרס באחד מהכנסים הבינלאומיים באמצע 2020. את הפרס קיבל פרופ' זלבסקי על מחקרו בתחום הסופר רזולוציה.

• ד"ר נטע זילוני בתוכנית בוקר בערוץ 13 מספרת על המחקר פורץ הדרך בטיפול במחלת האלצ

ד"ר נטע זילוני מתארחת בתוכנית בוקר בערוץ 13

ד"ר נטע זילוני חנין מהפקולטה להנדסה בבר אילן התארחה בתוכנית הבוקר של אברי גלעד בערוץ 13 וסיפרה על המחקר שהיא מבצעת יחד עם פרופ' אורית שפי ושותפותיהן מהטכניון.
    מוזמנים לצפות ולהתגאות

תכנית אודיסיאה בר-אילן

הפקולטה להנדסה שמחה לעדכן אתכם על פתיחת תכנית אודיסיאה באוניברסיטת בר אילן לשנה"ל תשפ"א.
    התכנית מיועדת לתלמידים מחוננים ומצטיינים בכיתות ט' עד י"ב ופועלת בשיתוף מרכז מדעני העתיד והאגף למחוננים ומצטיינים במשרד החינוך.

לפרטים נוספים והרשמה, לחצו על הלינק להמשך קריאה

כנס יזמות GSA

לאחרונה התקיים בפקולטה כנס יזמות GSA רב-חשיבות, שהפגיש מנהלים מחברות פרטיות, משקיעים פיננסיים ואסטרטגיים ושותפים מתעשיית המוליכים למחצה מכל רחבי העולם, שקיימו דיונים על חברות חדשניות והזדמנויות לשיתוף פעולה בישראל ומחוצה לה. הפנלים דנו בנוף היזמות משלוש נקודות מבט שונות: "הסטארט-אפ", "משקיע אסטרטגי" ו"קרנות הון סיכון ", שדנו בנושאים "היזמים מצליחים והלקחים שנלמדו", "פרספקטיבה של משקיעים אסטרטגיים וגישתם לחדשנות" ו"הפרספקטיבה של "קרנות הון סיכון לגבי המימון בחברות סטארט-אפ".

צילום: שריה דיאמנט

פיתוח טכנולוגי חדש לבלימת התפתחות מחלת האלצהיימר

חוקרות בטכניון ושותפותיהן באוניברסיטת בר אילן פיתחו טכנולוגיה חדשה לבלימת התפתחות מחלת האלצהיימר. המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת Small והובלט על ידו כשער האחורי של המגזין. את המחקר הובילו פרופ' אסתי סגל והדוקטורנטית מיכל רוזנברג מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון ושותפותיהן, פרופ׳ אורית שפי והדוקטורנטית נטע זילוני מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן.

•  יום עיון ואירוע סיום של פעילות מאגד הייפר

הזמנה ליום עיון ואירוע סיום של פעילות מאגד הייפר

הנכם מוזמנים להשתתף ביום העיון המסכם ואירוע הסיום של מאגד הייפר לסיכום חמש שנות פעילות שיתקיים ב-10.12.2019 בפקולטה להנדסה, בניין 1105 אולם 53.

מאגד הייפר פעל במסגרת תוכנית מגנ"ט של רשות החדשנות בנושא פיתוח טכנולוגיות לשיפור ביצועים בטכנולוגיית ייצור נתונה, או ללא תלות בטכנולוגיית הייצור, וכן שיטות וכלים לתכנון ושילוב מהיר של "מערכת על רכיב" - SoC.

להרשמה לאירוע לחצו על הלינק

•  שרה ארנסט, חני מרק ונעם קרונגוט. "את הבנות לא מכוונים להנדסה"

הקוד: וואלה אחיות שלי, כבוד

העיתונאית המרגשת נעמי רייכמן Neomi Reichman, שנודדת מדי שבוע ברחבי הארץ כדי להביא את הסיפורים המרגשים שמאחורי הקלעים אל הבלוג הקסום שלה ברשת ידיעות אחרונות, פרסמה ביום שישי על ביקורה בפקולטה להנדסה בבר-אילן, שם התוודעה לשלוש סטודנטיות שמחוללות מהפך בייצוג הנשי בפקולטה.

צילום: אלון צרפתי