מכינות

שלחו לחבר

המכינות בשיתוף הפקולטה להנדסה בבר אילן -

העתיד נמצא כאן !!!

הפקולטה להנדסה בשיתוף המכינות באוניברסיטת בר אילן יזמו את פתיחתן של מכינות אשר מטרתן לאפשר למועמדים לשפר את נתוניהם ואת סיכויי קבלתם לתואר אקדמי בלימודי הנדסה ובנוסף להקנות להם כלים והרגלי למידה ברמה אקדמית גבוהה בכדי להעלות את רמת מוכנותם ללימודים ושילובם בצורה מוצלחת בעולם האקדמי. המכינות נלמדות באווירה אישית וחמה תוך מתן ליווי ותמיכה מקצועיים.

המכינות הקיימות הן:

מכינה מרוכזת במתמטיקה 5 יח"ל ו/או בפיזיקה 5 יח"ל

המכינה מיועדת למועמדים המעוניינים להתקבל ללימודים כבר בשנה העוקבת, ושיפור הציונים במקצועות מתמטיקה 5 יח"ל ו/או פיזיקה 5 יח"ל, יעלו את סיכויי קבלתם לתואר בהנדסה.
בסיום הלימודים יתקיימו מבחנים במקצועות הנלמדים במכינה. ציוני המכינה יהיו קבילים כחלופה לציוני הבגרות (לזכאי תעודת בגרות בלבד) באוניברסיטת בר-אילן.

מסיימי המכינה יוכלו להשתלב בלימודי הנדסה לתואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן כבר בשנה"ל הקרובה תשפ"א, בהתאם לדרישות הפקולטה.

להלן מועדי המכינות המרוכזות:

מכינה במתמטיקה 5 יח"ל

משך המכינה: כחודשיים וחצי.

• מחזור א' יתקיים בין התאריכים 19/05/20 - 29/07/20 (לא כולל בחינות). הלימודים יתקיימו בימים א', ב', ג', ד', בין השעות 9:00 - 14:30.
  • מחזור ב' (פתיחת מחזור זה מותנית במספר הנרשמים)יתקיים בין התאריכים 05/07/20 - 11/09/20 (לא כולל בחינות). הלימודים יתקיימו בימים א', ב', ג', ד', בין השעות 8:00 - 13:30.
מכינה בפיסיקה 5 יח"ל
  • משך המכינה: כחודש וחצי
  • מועדי המכינה: בין התאריכים 02/08/20 - 17/09/20.

הפקולטה להנדסה תעניק מלגה לתלמידים אשר יסיימו מכינה מרוכזת  במתמטיקה 5 יח"ל ו/או פיזיקה 5 יח"ל בקיץ תש"פ ואשר יתקבלו לפקולטה להנדסה בשנת הלימודים תשפ"א!

• גובה המלגה עבור מכינה מרוכזת במתמטיקה 5 יח"ל - 2,500 ש"ח.
  • גובה המלגה עבור מכינה מרוכזת בפיזיקה 5 יח"ל - 2,500 ש"ח.

המלגה תינתן למי שיעמוד בכל התנאים הבאים גם יחד:

• סיום המכינה/מכינות בהצלחה בשנת תש"פ.
  • עמידה בכל תנאי הקבלה של הפקולטה להנדסה לשנה"ל תשפ"א.
  • לימודים מן המניין בפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן בלבד בשנה"ל תשפ"א.
  • המלגה תשולם במהלך שנה א' ללימודי התואר הראשון.

פרטים נוספים  לגבי המכינות המרוכזות באתר מכינות קיץ מרוכזות במתמטיקה ופיזיקה
ההרשמה למכינות המרוכזות תשפ"א, לקראת שנה"ל תשפ"ב תיפתח בפברואר 2021

מכינה ייעודית להנדסה ומדעים מדויקים

משך המכינה: 9 חודשים. 5 ימים בשבוע בהיקף של 36-38 ש"ש (שעות שבועיות).

תעודת המכינה להנדסה מהווה חלופה לתעודת הבגרות בקבלה לתואר ללימודים אך היא אינה תנאי  יחיד לקבלה לתואר בהנדסה ויש חיוב לסיום המכינה בממוצע מתאים וכן ציון פסיכומטרי בהתאם לדרישת הפקולטה.

תאריך פתיחת הלימודים 18/10/2020:

תאריך סיום הלימודים:25/06/2021   לא כולל בחינות.

תקופת הבחינות תתקיים בין התאריכים 28/06/2021 - 31/07/2021

תכנית הלימודים*:
מתמטיקה ברמת 5 יח"ל
פיזיקה ברמת 5 יח"ל
אנגלית ברמת 4/5 יח"ל
כתיבה אקדמית

*ייתכנו שינויים בתוכנית הלימודים.

תנאי הקבלה למכינה הייעודית ופרטים נוספים מופיעים ב-  אתר המכינה בדף מכינה להנדסה ומדעים מדויקים

לקבלת ייעוץ חינם ומידע נוסף אודות לימודי הנדסה צרו קשר

Phone number טל: 03-5317733 שלוחה 1