מכינות

המכינות בשיתוף הפקולטה להנדסה בבר אילן -

העתיד נמצא כאן !!!

הפקולטה להנדסה בשיתוף המכינות באוניברסיטת בר אילן יזמו את פתיחתן של מכינות אשר מטרתן לאפשר למועמדים לשפר את נתוניהם ואת סיכויי קבלתם לתואר אקדמי בלימודי הנדסה ובנוסף להקנות להם כלים והרגלי למידה ברמה אקדמית גבוהה בכדי להעלות את רמת מוכנותם ללימודים ושילובם בצורה מוצלחת בעולם האקדמי. המכינות נלמדות באווירה אישית וחמה תוך מתן ליווי ותמיכה מקצועיים.

המכינות הקיימות הן:

מכינה מרוכזת במתמטיקה 5 יח"ל ו/או בפיזיקה 5 יח"ל

המכינה מיועדת למועמדים המעוניינים להתקבל ללימודים כבר בשנה העוקבת, ושיפור הציונים במקצועות מתמטיקה 5 יח"ל ו/או פיזיקה 5 יח"ל, יעלו את סיכויי קבלתם לתואר בהנדסה.
בסיום הלימודים יתקיימו מבחנים במקצועות הנלמדים במכינה. ציוני המכינה יהיו קבילים כחלופה לציוני הבגרות (לזכאי תעודת בגרות בלבד) באוניברסיטת בר-אילן.

מסיימי המכינה יוכלו להשתלב בלימודי הנדסה לתואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן כבר בשנה"ל הקרובה תשפ"ד, בהתאם לדרישות הפקולטה.

הפקולטה להנדסה תעניק מלגה לתלמידים אשר יסיימו מכינה מרוכזת במתמטיקה 5 יח"ל ו/או מכינה בפיזיקה 5 יח"ל בקיץ תשפ"ג, ואשר יתקבלו לפקולטה להנדסה בשנת הלימודים תשפ"ד!

גובה מלגה עבור מכינה מרוכזת במתמטיקה 5 יח"ל - 2,500 ש"ח.
גובה מלגה עבור מכינה מרוכזת בפיזיקה 5 יח"ל - 2,500 ש"ח.

התנאים לקבלת מלגה

המלגה תינתן למי שיעמוד בכל התנאים הבאים גם יחד:

1. סיום מכינה בפיזיקה/מתמטיקה 5 יח"ל בהצלחה בשנה"ל תשפ"ג.
  2. עמידה בכל תנאי הקבלה של הפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן.
  3. הרשמה ללימודי הנדסה בתקופת הרישום הקרובה (תשפ"ד) - להנדסת חשמל, הנדסת מחשבים והנדסת תעשיה ומערכות מידע.
  4. בעלי נתונים מתאימים יוכלו גם ללמוד בתוכניות משולבות בהנדסת חשמל-מוסיקה, הנדסת חשמל-מתמטיקה והנדסת חשמל-פיזיקה.
  5. לימודים מן המניין בפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן בשנה"ל תשפ"ד בלבד.
  6. המלגה תשולם במהלך שנה א' ללימודי התואר הראשון

לפרטים נוספים נא לחץ על מכינה מרוכזת במתמטיקה 5 יח"ל

לפרטים נוספים נא לחץ על מכינה מרוכזת בפיסיקה 5 יח"ל

מכינה ייעודית להנדסה ומדעים מדויקים

קהל היעד: מועמדים אשר אינם עומדים בסכם הנדרש לצורך הקבלה לתואר (חסרי בגרות, ממוצע בגרות נמוך וכד').

מטרת המכינה: תעודת המכינה הייעודית מחליפה את תעודת הבגרות בקבלה לאוניברסיטה (לתשומת הלב, היא לא מחליפה את ציון הפסיכומטרי).

משך המכינה להנדסה ומדעים מדויקים9 חודשים. 5 ימים בשבוע בהיקף של 35 ש"ש (שעות שבועיות).

תאריך פתיחת הלימודים:  15/10/2023

תאריך סיום הלימודים: 28/06/2024 (לא כולל בחינות)

תקופת הבחינות תתקיים בין החודשים יוני-יולי 2024

תוכנית הלימודים*:
מתמטיקה ברמת 5 יח"ל
פיזיקה ברמת 5 יח"ל
אנגלית ברמת 4/5 יח"ל
כתיבה אקדמית

*יתכנו שינויים בתוכנית הלימודים

לפרטים נוספים נא לחץ על מכינה ייעודית להנדסה ומדעים מדויקים

קורס הכנה למבחן אמיר"ם - סמסטר קיץ תשפ"ג

קהל היעד: בעלי ציון נמוך מ-85 בחלק של האנגלית בבחינה הפסיכומטרית / אמיר"ם, או ציון נמוך מ-185 באמי"ר.
בתום הקורס המועמדים ייגשו לבחינת אמיר"ם דרך המכינה.

משך המכינה: כחודשיים

פרטים נוספים באתר המכינה