הצלחתה של טלי אילוביץ

טלי אילוביץ, היא אחת מ-30 האנשים שמגזין "פורבס" סימן כמצליחות ביותר מתחת לגיל 30. היום היא משמשת כמרצה בכירה במחלקה להנדסה ביורפואית באוניברסיטת תל אביב- אולם את כל הכשרתה עשתה כאן אצלנו, בפקולטה להנדסה בבר אילן.

"בחודש יולי האחרון חזרנו לישראל לאחר פוסט-הדוקטורט באוניברסיטת סטנפורד, וכעת אני ראש מעבדת מחקר בתחום האולטרסאונד הרפואי", היא מספרת, "אולם את כל התארים שלי עשיתי בהנדסת חשמל בפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר אילן.

"לימודי התואר הראשון היו מאתגרים, אבל התחושה הייתה שיש אוזן קשבת ותשומת לב פרטנית שתרמו להרגשת היחס האישי לסטודנטים. את התואר השני עשיתי בהנחיית פרופ' אבי צדוק במסלול הישיר לקראת פיתוח של מודולטור אלקטרואופטי. את הדוקטורט עשיתי בהנחיית פרופ' זאב זלבסקי, במהלכו פיתחתי טכנולוגיות בתחום המיקרוסקופיה על מנת להתגבר על המכשולים שקיימים בתחום.

"במהלך התארים המתקדמים למדתי כיצד לבצע מחקר עצמאי ופורץ דרך ואת היכולת לחשוב מחוץ לקופסה. חוקרים נוספים מהפקולטה שליוו אותי הם פרופ' אריה וייס, שעמו שיתפתי פעולה במחקרים לאורך הדוקטורט, ופרופ' אורית שפי שתמיד הייתה זמינה להקשיב ולייעץ בכל התלבטות שהייתה לי, מקצועית ואישית. נקודה נוספת שברצוני לציין היא הדגש שנותנת הפקולטה לקידום נשים בתחום המדע והניסיון להביא יותר ויותר נשים למקצועות הריאליים.
"האווירה בפקולטה להנדסה היא פתוחה, נעימה ומעודדת למידה והפקולטה נתנה לי את הכלים להפוך לחוקרת העצמאית שאני כיום".