האצת חישובים ביולוגיים בעזרת חומרת מחשב ייעודית

במסגרת הכנס הבינלאומי לארכיטקטורת מחשבים, העביר ד"ר ליאוניד יביץ סדנה למציאת פתרונות האצת חישובים ביולוגיים בעזרת חומרה ואלגוריתמים ייעודים.

השנים אחרונות מתאפיינות בגידול אקספונציאלי של נתונים גנומים מרוצפים. בה בעת מחשבים סטנדרטיים מגיעים לקצה יכולת הביצועים שלהם. הפער הגדל בין דרישת הביצועים בתחום ביולוגיה חישובית ואנליזה גנומית לבין היצע מהווה אתגר משמעותי. צוואר הבקבוק החישובי התחדד בשנות מגפת הקורונה, כאשר היכולת שלנו לנתח נתונים מהשטח ולעקוב בצורה יעילה אחרי התפשטות הווריאנטים הייתה מאוד מוגבלת.

אחד הפתרונות לבעיה ההולכת והמחמירה הזו הינה האצת חישובים ביולוגיים בעזרת חומרת מחשב ייעודית המשולבת עם פיתוח אלגוריתמים חדשים שידעו לנצל את יכולות החומרה החדשה הזו ביעילות מרבית.

הסדנה שפותחה על ידי לאוניד יביץ (הנדסת מחשבים, אוניברסיטת בר-אילן) ומתקיימת בפעם החמישית (הפעם בשיתוף עם דר' יאטיש טורהקיה מאוניברסיטת קליפורניה) במסגרת הכנס הבינלאומי לארכיטקטורת מחשבים, מתמקדת במציאת פתרונות האצת חישובים ביולוגיים בעזרת חומרה ואלגוריתמים יעודים.

תאריך עדכון אחרון : 25/07/2023