הדיאגנוסטיקה של מחלות זיהומיות

The Diagnostics of Infectious Diseases

פרופ' עמוס דניאלי מהפקולטה אירגן בתחילת החודש כנס בנושא, והעביר במהלכו הרצאה בנושא אבחון מהיר באמצעות טכנולוגיית חישה ביולוגית מבוססת מודולציה מגנטית

בתחילת חודש ספטמבר נערך במכון לננו-טכנולוגיה וחומרים מתקדמים של אוניברסיטת בר-אילן הכנס "סימפוזיון למחלות זיהומיות: גישות חדשניות לאבחון ולמחקר". הכנס נמשך 3 ימים, והוועדה המדעית הלאומית שלו הורכבה מפרופ' עמוס דניאלי מהמסלול לביו-הנדסה בפקולטה להנדסה וממכון הננו של בר-אילן, פרופ' אבי פרץ מהמרכז הרפואי צפון והפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן, פרופ' יונת שמר מאוניברסיטת בן גוריון ופרופ' אלי שוורץ מהמרכז הרפואי שיבא ואוניברסיטת תל אביב.

בכנס לקחו חלק עשרות מנהלי מעבדות, וירולוגים, רופאים פנימיים, מומחי מחלות זיהומיות, כימאים קליניים, טכנאי מעבדה ומהנדסים ביו-רפואיים, מהארץ ומחו"ל. הוא עסק בחדשנות בעולם האבחון של מחלות זיהומיות. במהלכו, הוצגו מחקרים ופתרונות שמטרתם להוביל לאבחון מהיר ויעיל יותר של מחלות זיהומיות בכלל, ובפרט - בזיהומים הנגרמים ע"י חיידקים עמידים. היות ומערכת הבריאות מתמודדת עם עליה בשיעור החיידקים העמידים, ועוסקת רבות בתחום המיגור של זיהומים נרכשים בבתי חולים – לכנס חשיבות רבה ..

בין היתר, הוצגו במהלך הכנס מחקרים הנוגעים לאבחון מוקדם וטיפול בזיהומים תוך רחמיים, אבחון וירוסים ממשפחת ה-Flavivirius, ואתגרים באבחון זיהומים חיידקיים וטפיליים, כמו גם זיהוי הופעת המחלה הבאה X. במהלך הכנס ערך פרופ' דניאלי הרצאה בנושא "אבחון מהיר ורגיש ביותר של זיהום בנגיפי זיקה, דנגי וקדחת הנילוס המערבי באמצעות טכנולוגיית חישה ביולוגית מבוססת מודולציה מגנטית". נציג נוסף של הפקולטה, ד"ר מיכאל מרגוליס, בוגר המעבדה לדימות רפואי וחישה ביולוגית, ערך אף הוא הרצאה, בנושא "אבחון מבוסס רוק של מחלות בדרכי הנשימה".

תאריך עדכון אחרון : 02/10/2023