תחרות רובוקאפ ג'וניור 2017

ביום חמישי 30.3 התקיימה תחרות רובוקאפ ג'וניור 2017, שממנה ייצא הדור הבא של מהנדסים, חוקרים, מדענים וממציאים. במהלך היום התקיימו שלוש תחרויות: הופעת במה, כדורגל והצלה. בנוסף הדגימו מספר קבוצות ליגה חדשה של רובוטים יומנוידים (דמויי אדם) שמשחקים כדורגל. כל הרובוטים בכל התחרויות הם אוטונומיים (עצמאיים).

בהופעת במה, תלמידים מתכננים, בונים ומתכנתים רובוטים להופעה של בין דקה לשתי דקות שמלווה במצגת והסברים. בדומה לשאר התחרויות, התלמידים נבחנים בשעות הבוקר על החומר הקשור לחומרה והתוכנה של הרובוטים שלהם, ובחלק השני של היום מתקיימת התחרות.הרמה של הרובוטים היתה גבוהה ביותר, בטופ של הרמה העולמית לתלמידים.

בתחרות הכדורגל מתחרים שני רובוטים מול שני רובוטים במגרש כדורגל. הרובוטים מצוידים בחיישנים ובמצלמה לזיהוי הכדור, השערים, הפסים על המגרש ורובוטים אחרים. המשימה מאוד קשה ומצריכה שילוב של מספר תחומי ידע כדי להצליח. לשמחת המארגנים, רמת הרובוטים היתה גבוהה מאוד.

בתחרות ההצלה, הרובוטים צריכים לנווט בזירה, כולל עלייה על גשרים, עקיפת מכשולים, מעבר במפרים ועוד. בסוף המסלול קיים אזור פינוי שבו מפוזרים כדורים הנחשבים ל"קרבנות" והרובוט צריך להביא אותם לנקודת הפינוי שבנויה ממשולש בעל דפנות גבוהות. התלמידים הפגינו ידע רחב ויכולות גבוהות ביותר בכל התחרויות.

השופטים בתחרות היו סטודנטים מהפקולטה להנדסה ששפטו בצורה מקצועית ביותר וזכו למחמאות מכל הקבוצות על כך.

בעיתון "מקור ראשון"

בעיתון "מקור ראשון" מסקרים את תחרות רובוקאפ 2017 שנערכה בשבוע החולף בפקולטה להנדסה בבר אילן ואת המדענים-לעתיד שגדלים כאן, אצלנו. מרגש.

תאריך עדכון אחרון : 06/09/2017