זכייה בפרס יוקרתי בתחרות לתלמידי מחקר לתארים מתקדמים על פיתוח מוצר חדשני המסייע לחולי ALS

זכייה בפרס יוקרתי בתחרות לתלמידי מחקר לתארים מתקדמים על פיתוח מוצר חדשני המסייע

צוות של הפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר אילן זכה בתחרות לתלמידי מחקר לתארים מתקדמים מכל הארץ עבור פיתוח מוצר חדשני המסייע לחולים במחלת ALS. הפרס היוקרתי הינו של עמותת prize4life אשר מטרתה להאיץ את הגילוי של טיפולים ותרופה ל-ALS.

מדובר בפיתוח של חיישן ננו-תנועה מאוד רגיש, הכולל קרן לייזר בטוחת עין המסוגל ביחד עם מצלמה וחישובים מתאימים המנתחים את תבניות החזרי אור הלייזר, לחוש בתנועות עדינות של שרירים על פני העור וגם לנטר בו זמנית מספר פרמטרים ביו רפואיים חיוניים של החולה.
תנועות עדינות אלו נוסו במקרים שבהם החולה היה מסוגל להזיז את גלגל העין מתחת לעפעף סגור או בעל מסוגלות לבצע תנועות עדינות מאוד אחרות כדוגמת קצות הפה אשר לא ניתנות לגילוי במקרה של טכנולוגיות אחרות מבוססות עיבוד תמונה בלבד.

התנועות העדינות הללו מאפשרות לחולה לתקשר עם סביבתו בעזרת מחשב או אדם מסייע תוך הקראת אותיות לחולה וחיווי של אישור מצד החולה כשמוקראת האות המתאימה כאשר החיווי מורגש ע"י החיישן האופטי הרגיש.
השיטה מבוססת על טכנולוגיה שפותחה במעבדה בראשות פרופ' זאב זלבסקי מהפקולטה להנדסה בבר אילן יחד עם הדוקטורנט ניסן אוזנה ובתמיכת חברי צוות המחקר ד"ר אריאל שוורץ, ד"ר רן כליפה וד"ר אמיר שמר. "בהזדמנות זו ברצוננו להודות למשפחת מושיץ וכן ליונתן מושיץ ז"ל שסייע רבות בבדיקת וקידום הטכנולוגיה", מסכמים החברים.
בצילום (מימין): שמר, זלבסקי ואוזנה עם הפרס.

תאריך עדכון אחרון : 06/09/2017