המטרה: תוך עשור – 50% מתכנתות

תמר וישליצקי

תמר וישליצקי הקימה ומנהלת את סניף shecode של אוניברסיטת בר אילן, שמטרתו להנגיש את עולם התיכנות לנשים

במקביל ללימודי התואר הראשון בהנדסת מחשבים, תמר וישליצקי (25) מנהלת, בשיתוף לילך אדרי, את סניף "Shecodes" באוניברסיטת בר אילן, שמטרתו להנגיש את עולם התכנות לנשים. "במהלך הלימודים הרגשתי איזשהו מחסום תכנותי, משום שהקורסים שעשיתי היו ברמה מאוד בסיסית, וחיפשתי פלטפורמה שתעזור לי לפתח את עצמי בתחום התכנות", היא מספרת. "על Shecode שמעתי מלילך, שלומדת איתי, ובהתחלה הייתי נוסעת לסניפים אחרים של הארגון כדי ללמוד, מכיוון שלארגון יש מעל שלושים סניפים בארץ – אבל סניף בבר אילן לא היה. לילך ואני הבנו שאנחנו צריכות להרים את הכפפה".

סניף בר אילן של Shecodes"" נפתח באוגוסט 2016 והוא מציע שלושה מסלולי לימוד: ווב - פיתוח אתרים; פייתון - שפת תכנות; ואנדרואיד - מסלול לפיתוח אפליקציות. כל אחד מהמסלולים כולל כ-30 שיעורים מוכנים הנלמדים באופן אינדיבידואלי ואינטראקטיבי, דרך המחשב. אחת לחודש נפתח מסלול חדש: בנות חדשות מגיעות, והוותיקות יותר מסייעות להן במקביל להמשך לימודיהן. הארגון מציע גם הרצאות, פעילויות נוספות ורשת נטוורקינג ענפה. "בזכות זה שאנחנו הרבה נשים בקהילה הזו יש, לצד הלמידה, גם המון עזרה הדדית ועידוד לשילוב נשים בעבודה", אומרת וישליצקי. "לצערי יש לנשים רבות איזשהו מחסום בכל הנוגע למקצועות מדעיים – שילוב של חברה שפחות מעודדת ומכוונת אותן לשם במגזרים מסוימים עם העובדה שלנשים עצמן יש חסם פסיכולוגי – ואנחנו רואות איך לאט לאט הוא משתחרר. המטרה שלנו היא להגיע תוך עשר שנים ל-50% מתכנתות בשוק העבודה".

זה קצת שאפתני, לא?

"אני לא חושבת. העולם מתקדם כרגע למקום מאוד תכנותי, הצורך קיים במשק ואני חושבת שמגוון של אנשים, ולא רק מין מסוים, יכול להגביר את היצירתיות, להביא רעיונות חדשים ונקודות השקפה חדשות ומרעננות, ושבגדול כולם ירוויחו מזה".

תאריך עדכון אחרון : 04/12/2022