זכייה במלגת ות"ת למצוינות בתחומי ההייטק

אור שמש, בת 27, למדה בנס ציונה, התגייסה ומשם המשיכה לאוניברסיטת בר אילן. סיימה תואר ראשון בפיסיקה ומדעי המוח ומשם המשיכה לתואר שני במסלול ביו-הנדסה בפקולטה להנדסה תחת הנחייתו של פרופ' גור יערי. כשהיא לא במעבדה, היא מבלה את זמנה כרקדנית מחול מודרני וקלאסי.

ספרי לנו על המחקר שלך.
"המחקר שלנו עוסק בפיתוח כלים חישוביים סטטיסטיים על מנת לנתח את הדינמיקה של מערכת החיסון, מתוך ריצוף גנטי של תאי דם לבנים מסוג B - נוגדנים. ניתוח זה יכול להוות בסיס לפיתוח שימושים קליניים מגוונים".

מה דעתך על הפקולטה?
"הפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן מספקת מקום מלא סיפוק מחשבתי והנאה. אני גאה להיות חלק מפקולטה בה נמצאים חוקרים מהשורה הראשונה בתחומם. הפקולטה משלבת אווירה אקדמית ברמה גבוהה לצד שימת דגש על ערכים של צניעות ומשפחתיות.
"בתור סטודנטית לתואר שני, אני יכולה להעיד שהפקולטה פועלת בעשייה יזומה לשיתופי פעולה חיצוניים ומקדמת גיוון מחשבתי ובפרט שילוב נשים בהנדסה מתוך הכרה והבנה שייצוג הנשים בהנדסה עדין נמוך. בשנים האחרונות ניתן לחוש במגמת העלייה בשיעור הנשים בסגל האקדמי ובשיעור הסטודנטיות בפקולטה. בנוסף, הפקולטה מעודדת ומשתתפת במימון של מלגות לקידום סטודנטיות. זאת הזדמנות להגיד תודה על כך שבחרו והעניקו לי את המלגה מטעם המועצה להשכלה גבוהה לנשים מצטיינות בתחומי ההייטק, אשר הפקולטה משתתפת במימון של לפחות 30% מהמלגה. כמו כן, הפקולטה נותנת יד ותומכת במיזם ";she codes" שדוגל בהטרוזיגוטיות מגדרי בתעשייה ושם לו למטרה להגיע ל-50% ממפתחות התוכנה בתעשיית ההייטק.
"אנצל הזדמנות זו להודות למנחה שלי, פרופ' גור יערי ולחברי במעבדה ובפקולטה. זכיתי ללמוד ולעבוד עם אנשים איכותיים מרקעים מגוונים.
ברצוני להגיד תודה גם לסגל המנהלי ולראש מנהל הפקולטה, הגב' דינה ימיני. אין סטודנט שלמד בפקולטה ולא זכה להכיר את דינה, שתמיד מספקת אוזן קשבת לכל בעיה ברמה האקדמית והאישית".