ד"ר איציק כהן מקים את המסלול להנדסת תעשייה ומערכות מידע

Dr. Izack Cohen

המסלול אושר באוניברסיטה ובתהליכי קבלת אישור במועצה להשכלה גבוהה.
את ההתמחות המרכזית של ד"ר איציק כהן – אנליזה וניתוח של תהליכים מורכבים - אפשר להשליך בימים אלו גם על נושא הקורונה: "העולם שאנחנו חיים בו הוא עולם של תהליכים, כלומר, סדרה של פעולות קשורות אחת לשנייה הנעשות כדי להשיג מטרה מסוימת. טיפול בחולה בבית החולים, תהליך עסקי בחברה, פרויקט פיתוח מורכב ואפילו הכנה של מנות מזון במטבח של מסעדה, כולם תהליכים. ניקח את המסעדה לדוגמה: אם נדע לזהות בצורה אוטומטית מהו מצב התהליך על סמך מידע שמתקבל מחיישנים שונים – כמו מצלמות או חיישני מיקום – נוכל לשלוח לסועדים הודעה אוטומטית מתי המנות יגיעו אליהם, לטפל בעיכובים, אם ישנם כאלו, ואפילו לבדוק האם המנה הוכנה על פי המתכון" הוא מספר. "את המודל הזה אפשר להשליך על שלל תהליכים מורכבים, והוא רלוונטי גם למגיפות: מידע שמתקבל מחיישנים – למשל נתוני מיקום, נתונים ממרכזי בדיקה, מידע של אנשים שהתלוננו על סימפטומים כאלה או אחרים, שאלונים שאנשים עונים עליהם ועוד – עשוי לסייע בניתוח מהלך המגיפה, זיהוי הפעילויות גורמות להדבקה מוגברת, באילו תנאים ההדבקה קורית והיכן יהיו ההתפרצויות הבאות. ייתכן, למשל, שפעילות תגרום להדבקה רק בתנאים מסוימים של משך, תנאי סביבה ועוד. אם נזהה זאת נוכל להמשיך לבצע את הפעילות אבל למנוע את אחד מתנאי ההדבקה וכך להפחיתה."

ד"ר כהן, נשוי ואב לחמישה – שני בנים (18 ו-12) ושלוש בנות (17, 14, 12), חבר קיבוץ יסעור – מקים בימים אלו את המסלול להנדסת תעשיה ומערכות מידע. המסלול מתוכנן להיפתח בתחילת שנת הלימודים הקרובה, בכפוף לאישור המל"ג. בזמנו הפנוי הוא אוהב לרכב עם בת זוגו על האופנוע (ק.ט.מ. 990 בימים אלו) ולרוץ בשדות הקיבוץ, שם הוא פוגש לעיתים את בנו הי"ב-ניק, שעובד בחקלאות על הטרקטור. אל הפקולטה להנדסה הגיע מהפקולטה המקבילה בטכניון. לפני כן היה בצבא. "שירתתי במגוון תפקידים בתחומים טכניים שונים. את התארים שלי - תואר ראשון בהנדסה כימית, תואר שני בהנדסת חומרים ותואר שלישי בהנדסת תעשייה וניהול - עשיתי בטכניון, במסגרת השירות הצבאי".

לאחר שסיים את שירותו, ובמקביל לאקדמיה, עסק בניהול פרויקטים ("גם ניהול פרויקט הוא תהליך אשר כולל סדרה של פעולות שמטרתן לפתח מוצר חדש"). הקמת המסלול החדש, לדבריו, היא פרויקט לכל דבר ועניין: "התחום של הנדסת תעשייה ומערכות מידע הוא תחום ותיק יחסית, ואנחנו רצינו להקים משהו חדש ועדכני. במסגרת התהליך התייעצנו עם אנשים רבים מהאקדמיה, הקמנו ועדת היגוי של אנשים מובילים מהתעשייה, ולאחר השיחות האלה והרבה מאוד פגישות בנינו את התוכנית. תכננו את הקורסים ואת הפריסה שלהם לאורך ארבע שנות התואר: החל מהכשרה מדעית עמוקה בתחומי המתמטיקה, המחשבים והנתונים, דרך קורסים בכלכלה ופסיכולוגיה, ועד מקצועות מתקדמים והתמחויות בתחומים שונים, ובהם חקר ביצועים, מידע ונתונים, ניהול פרויקטים ופיתוח מוצרים, מערכות מידע ותעשייה מתקדמת. התואר עבר מסלול אישורים אינטנסיבי במסגרת הפקולטה להנדסה והאוניברסיטה עצמה. כעת אנו בישורת האחרונה וממתינים לתהליך בדיקה ואישור של המועצה להשכלה גבוהה. היה יפה לראות את התמיכה מקיר לקיר ושיתוף הפעולה בפקולטה, עם הדיקן, והצוותים האקדמיים והמנהליים."

איציק מאמין שההון האנושי הוא מרכיב מכריע בהצלחה: ואומר ש "חלק חשוב מהתהליך הוא גיוס של חברי סגל מהשורה הראשונה, ואנחנו שמחים שאנו מצליחים להביא לשורותינו את הטובים ביותר. אחד מהם הוא לדוגמה, ד"ר גונן זינגר, שמביא איתו שילוב נדיר של ניסיון אקדמי לצד הקמת חברה מצליחה בתחומי למידת מכונה ואינטליגנציה מלאכותית. אנו עסוקים גם בהכנה לקליטה של המחזור הראשון של הסטודנטים, יחד עם הצוות האקדמי והמנהלי."

ד"ר איציק כהן הולך ללמד החל משנת הלימודים הקרובה בתוכנית להנדסת תעשייה ומערכות מידע

תאריך עדכון אחרון : 31/01/2024