פריצת דרך מדעית: טכנולוגיה מהפכנית למיפוי מולקולות RNA

Scientific breakthrough: revolutionary RNA molecule mapping technology

הטכנולוגיה, שפיתח ד"ר שחר אלון מהפקולטה יחד עם מומחים מהארוורד ומאוניברסיטת MIT, מאפשרת איפיון מקיף של רקמות ממחלות מורכבות כמו סרטן ואלצהיימר

לאחרונה פורסם בכתב העת המדעי הנחשב סיינס מאמר המציג טכנולוגיה חדשה למיפוי מולקולות רנ״א בתוך רקמות. המאמר, שכתב ד"ר שחר אלון מהפקולטה ביחד עם צוות של מומחים מהארוורד ומאוניברסיטת MIT, מראה כיצד מאפשרת הטכנולוגיה לבנות מפות תלת ממדיות של מולקולות RNA בתוך רקמות מוח ורקמות סרטניות. "באמצעות הטכנולוגיה שלנו, רופאים וחוקרים יוכלו לבצע ניתוח גנומי בתלת מימד, שיפרוש בפנינו לא רק את זהות המולקולות – אלא גם את מיקומם בתוך הרקמה", מספר ד"ר אלון. "הדבר יאפשר לאפיין רקמות בצורה מקיפה, כולל רקמות מחולים במחלות מורכבות כמו סרטן ואלצהיימר״.

המאמר זכה לתהודה גדולה בכלי התקשורת בארץ ובעולם, ופרסומים אודותיו הגיעו לכלי תקשורת בצרפת, ספרד, שוויץ, ארגנטינה, איטליה ואפילו מקסיקו. בארץ, פורסמה הידיעה בין היתר ביומן הבוקר של גלי צה"ל, בג'רוזלם פוסט ובאתר הידען. ד"ר שחר אלון התראיין בהרחבה בנושא בפודקאסט "שלושה שיודעים" של כאן, ואתם יכולים להאזין לו כאן>>

תאריך עדכון אחרון : 11/02/2021