כנס GenPro בפקולטה להנדסה

ב-17 בנובמבר התקיים בפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר-אילן, יום עיון היברידי בינלאומי של מאגד GenPro בנושא טכנולוגיית .RISC-V במאגד שותפות אנבידיה (לשעבר מלאנוקס), סיווה, DSPG, ווסטרן דיגיטל, סטיקספיי וכן חוקרים ממספר אוניברסיטאות - בר אילן, הטכניון, תל אביב, ובן גוריון.

מאגד GenPro פעל במסגרת תוכנית המאגדים של רשות החדשנות, הציג בכנס את טכנולוגיות ה-RISC-V שפיתח ומציע לתעשייה הישראלית מעבד מתקדם ללא עלות.

המאגד משלים בימים אלה שלוש שנות מו"פ במהלכן פותחו שני סוגים של יחידת עיבוד מרכזית - CPU. אחת עבור יישומים של האינטרנט של הדברים (IoT), בעלת ביצועים טובים בהספק נמוך, ושנייה בעלת ביצועים גבוהים ליישומים כבדים יותר כולל לינוקס.

המאגד מציע דרך מעבדת Enics באוניברסיטת בר אילן, תכנון מלא לגרסת מעבד RISC-V בהספק נמוך שיוצר בסיליקון ונבדק במעבדה.

בכנס הציגו מרצים בכירים מהארץ ומהעולם, בהם נציגי רשות החדשנות, דרור גולדנברג, סגן נשיא בכיר לארכיטקטורת תוכנה ב-NVIDIA  ; זבונימיר בנדיץ’, דירקטור בכיר ב- Western Digitalוחבר דירקטוריון ב-RISC-V International ויו”ר ארגון CHIPS Alliance, וכן פרופ’ לוקה בניני, העומד בראש קבוצת הדיגיטל ב-ETHZ.

כתבה אודות המאגד באתר Geektime

תוכנית הכנס