מצוינות בשניים

כשד"ר טלי אילוביץ' התלבטה, בתחילת דרכה, היכן כדאי לה ללמוד היא שאלה את דינה ימיני, ראש מנהל הפקולטה להנדסה של בר אילן: למה בעצם אני צריכה לבחור בכם? דינה הבטיחה לה שהיא לא תתחרט, גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה אישית. תשע שנים מאוחר יותר, כשהמריאה לפוסט דוקטורט באוניברסיטת דייויס שבקליפורניה, הצטרפו אליה בעלה, ד"ר אסף אילוביץ' – אותו הכירה במסדרונות הפקולטה - ושלושת ילדיהם הקטנים.

ד"ר טלי אילוביץ', בת 27, היא בוגרת תואר ראשון בהצטיינות, תואר שני במסלול הישיר ותואר שלישי בהנדסת חשמל באוניברסיטת בר אילן. מחקרה עסק בפיתוח שיטות חדשניות בתחום המיקרוסקופיה שיאפשרו למדענים לחקור את אבני הבניין של הטבע. במהלך מחקרה קיבלה מספר פרסים ומלגות יוקרתיות ופרסמה 13 מאמרים. האחרון שבהם, תולדה של מחקר משולב שעשתה תחת הדרכתו של פרופסור זאב זלבסקי ובמשותף עם מעבדת מחקר מאוניברסיטת UCLA, פורסם בספטמבר האחרון בכתב העת המדעי היוקרתי "Biomedical Optics Express" וזכה לפרסום נרחב. בעלה, ד"ר אסף אילוביץ', בן 33, הוא בוגר תואר ראשון בפיזיקה בהצטיינות יתרה ותואר שני ושלישי בפקולטה להנדסה בבר אילן. מחקרו עסק בפיתוח שיטות סופר-רזולוציה בתחום האלקטרו-אופטיקה, וגם הוא קיבל מספר רב של פרסים ומלגות עבור מצוינות במדע, ופרסם 14 מאמרים. השניים, שהכירו במהלך לימודי התואר השני, ימשיכו כעת בארה"ב בתחומי מחקר חדשים – טלי בחקר טכניקות שיפור רזולוציה בתחום האולטרא-סאונד ואסף בתחום ה-MRI.