להביא חדשנות לעולם הרפואה

בשנת 2014 הקים ד"ר אסף שחמון את הסטארט-אפ שלו, המבוסס על פטנטים שפיתח במהלך הדוקטורט שלו בפקולטה להנדסה של אוניברסיטת בר אילן. החברה, "זי-סקוואר", מייצרת אנדוסקופ חד פעמי זעיר שיכול לשמש למגוון רחב של אינדיקציות רפואיות. "הוא עד כדי כך קטן, למעשה, שהוא יכול לפתוח תחומים חדשים ולספק אינדיקציות שעד היום לא היו קיימות, למשל בתחומי הגניקולוגיה והאף-אוזן גרון." מספר שחמון. "הוא מספק פתרון מתקדם ביותר מכיוון שהוא בעל רזולוציה מאוד גבוהה בהתקן מאוד קטן, שטרם נראה כמותו".

ד"ר שחמון, בן 36, נשוי ואב לשלושה ילדים, סיים תואר ראשון בהנדסת חשמל עם התמחות באופטיקה ועיבוד אותות, והמשיך למסלול ישיר לדוקטורט באלקטרואופטיקה. במהלך הדוקטורט, אותו הנחה פרופ' זאב זלבסקי, עסק בהתקנים ננו-פוטוניים ואלקטרו-אופטיים. "הדוקטורט שילב תכנון, סימולציות וייצור של התקנים בתחום הננו-פוטוניקה. המטרה בסופו של דבר היא לייצר התקנים שהם גם זעירים וגם יכולים להכיל כמות אינפורמציה גדולה." הוא מספר. לאחר שסיים את הדוקטורט שלו ב-2011 המשיך לשנתיים פוסט דוקטורט באוניברסיטת פרידריך אלכסנדר בגרמניה, בצוות המתמחה בהתקנים פוטוניים לתחומים קליניים, תחת מלגת מינרווה האירופאית. כשחזר לארץ הקים את "זי-סקוואר". האנדוסקופ שהוא מייצר יכול להוות צעד ראשון באבחון וטיפול של חולים, ולאתר בעיות שקשה היה לאתר קודם לכן. איתו, הוא מקווה להביא בשורות וחדשנות לעולם הרפואה.