בפעם השנייה: מלגת אדמס מוענקת לדוקטורנט של הפקולטה להנדסה

המלגה היוקרתית, הניתנת על בסיס מצוינות אקדמית, הוענקה לירון לאופר מהמעבדה של פרופסור שרון גנות

השנה, בפעם השנייה מאז הוקמה הפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר אילן, זכה דוקטורנט מהפקולטה במלגת אדמס היוקרתית. המלגה מוענקת מדי שנה מטעם האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים לשמונה דוקטורנטים בלבד, מכל האוניברסיטאות בארץ, על בסיס הצטיינות אישית בלימודים ובמחקר האקדמי. ואולי אין זה מפתיע כל כך שירון לאופר - בן 33, נשוי ואב לשתי בנות – הצליח לזכות במלגה היוקרתית. את שני התארים שלו עד כה – הראשון והשני, כשאת השני עשה במסלול הישיר בהנחייתו של פרופסור שרגא ברוס – סיים לאופר בהצטיינות יתרה. תוצאות המחקר שערך במסגרת התזה, בתחום של תקשורת ותורת האינפורמציה, פורסמו בכתב העת המוביל בתחום והוצגו בשני כנסים בינלאומיים. במהלך השנים זכה לאופר בכמה וכמה פרסים ומלגות על הישגים אקדמיים, וביניהם "מלגת הנבחרים" (אילנות), פרסי הדיקאן והרקטור (לתואר ראשון ושני), ופרס אינטל לתלמידי מחקר.

לאחר ארבע שנות הפוגה בתעשייה, במהלכן עבד כחוקר ומפתח אלגוריתמים לעיבוד אותות בתחום הלוחמה האלקטרונית, שב לאופר לפקולטה להנדסה. בימים אלו הוא שוקד על הדוקטורט שלו בתחום של עיבוד אותות דיבור, בהנחייתו של פרופסור שרון גנות. המחקר שלו עוסק בפיתוח שיטות סטטיסטיות וחסמים תיאורטיים לשערוך אותות דיבור בסביבה רועשת ומהדהדת, על סמך הקלטות של מערך מיקרופונים. לפתרון בעיה זו חשיבות רבה עבור טלפונים ניידים, עזרים קוליים, עזרי שמיעה ועוד. תוצאות המחקר התפרסמו בכתבי עת מדעיים והוצגו בכנסים בינלאומיים.  "אני רוצה להודות למנחים שלי בעבר ובהווה על ההנחיה האקדמית המצוינת והיחס האישי, ולפקולטה להנדסה עצמה, על התמיכה לאורך כל הדרך." הוא אומר. "אני ממליץ עליה בחום כמקום שמשלב מצוינות אקדמית עם אווירה חברתית נעימה".