שני מאמרים מקבוצת המחקר של פרופ' אמיר לשם התקבלו לכנסים יוקרתיים
שני המאמרים עוסקים ברשתות תקשורת, אבל מנקודות מבט שונות: אחד מציע סכמה המזהה סוכנים זדוניים ברשת, והשני בוחן כיצד לחץ חברתי משפיע על היווצרות דעות בקבוצות דיון מרושתות
פרופ' אמיר שלם מלמד וחוקר במחלקה להנדסת חשמל. קבוצת המחקר שלו חוקרת, במקביל, עיבוד מידע, עיבוד אותות ורשתות תקשורת. לאורך השנים, התמחה פרופ' לשם בין השאר בלמידה שיתופית, עיבוד מידע לרשתות חברתיות ודנמיקות דעה, למידה רב שחקנית מעל רשתות אלחוטיות, טכנולוגיות לתקשורת סלולארית, עיבוד אותות ברשתות חיישנים, עבוד אותות להדמיה רדיו אסטרונומית, טכניקות סטטיסטיות, גילוי מתקפות על רשתות ושחזור של דינמיקה לינארית ברשתות. כעת, שני מאמרים של קבוצת המחקר התקבלו לכנסים יוקרתיים, ושניהם עוסקים ברשתות – אבל כל אחד מזווית אחרת. "לנושא של דינמיקה ברשתות חברתיות יכולות להיות השפעות בתחומים מגוונים – ממחקר גנטי ועד לוחמה בטרור", אומר פרופ' לשם.
הדוקטורנט אור שלום הציג מאמר בכנס ICASSP 2024, הכנס המוביל של אגודת עיבוד האותות, שנערך השנה בסיאול שבדרום קוריאה. המאמר אותו הציג שלום, "Mitigating Data Injection Attacks on Federated Learning”, מציע סכמה חדשה שמזהה ומסירה סוכנים זדוניים המשתתפים ברשת לומדת. "במאמר אנו מראים שהסכמה שלנו יכולה להתבצע באופן מקומי על ידי הצומת המתאם, מבלי לפגוע בפרטיות הסוכנים", מספר שלום. המחקר נעשה בשיתוף עם פרופ’ וואהיד באג’ווה מאוניברסיטת רטגרס.
המאסטרנטית שיר מאמיה תציג מאמר בכנס Graph Signal Processing 2024, שיערך באוניברסיטה הטכנולוגית של דלפט, הולנד ביוני הקרוב. "המאמר, "Incorporating the Spiral of Silence into Opinion Dynamics", בוחן כיצד לחץ חברתי משפיע על היווצרות דעות בתוך קבוצות דיון מרושתות, ומשפר מודלים קלאסיים על ידי התחשבות בדנמיקות ההשפעה במהלך הדיונים הקבוצתיים", מספרת מאמיה. "מחקרה של מאמיה נעשה בשיתוף עם פרופ’ מורן ירחי, ד”ר צחי חייט וד”ר דנה מרקוביץ-אלפסי מאוניברסיטת רייכמן. והוא נתמך ע"י משרד המדע והטכנולוגיה הישראלי.
במקביל, זכה פרופ' לשם במענק המחקר SPARC, בעבור עבודתו בתחום הבינה המלאכותית של ריבוי סוכנים, עבור חישה ותקשורת מבוקרת. מענק SPARC הוא מענק לשיתוף פעולה בינלאומי שניתן על ידי ממשלת הודו. הוא ניתן לפרופ' לשם לצורך עבודה משותפת עם ד”ר פרופ’ סייד זפארודין מ-BITS פילאני, פרופ’ מנג’ש הנאוול מ-IIT בומביי, ופרופ’ ויקראם קרישנמורתי מאוניברסיטת קורנל בתחום של למידה ובקרה של חישה ותקשורת.
תאריך עדכון אחרון : 28/05/2024