ד"ש מקליפורניה
הדוקטורנט אריאל אשכנזי טס לאוניברסיטת צ'פמן בקליפורניה, למחקר משותף עם פרופ' ג'ון האוול, במימון מלגת BSF. המחקר עליו עבד עוסק בתכונות אותות סופר-אוסליטוריים והקשר לסופר-רזולוציה מרחבית וזמנית
הדוקטורנט אריאל אשכנזי, העושה את עבודת המחקר שלו תחת הנחייתם של פרופ' דרור פיקסלר ופרופ' אליהו כהן, שולח דרישת שלום מאוניברסיטת צ'פמן בקליפורניה (Chapman University, (Orange, California. אשכנזי נסע במימון מלגת BSF למחקר קצר בן עשרה ימים במעבדה של פרופ' ג'ון האוול (Prof. John Howell).
אשכנזי, בן 34, נשוי ואב לשניים, מתמחה באלקטרו-אופטיקה. יש לו תואר ראשון בהנדסת חשמל משולב עם פיזיקה, ותואר שני בהנדסת חשמל, שניהם כאן בפקולטה. המחקר שלו עוסק בטכנולוגיות קוונטיות מתקדמות העושות שימוש בפוטונים שזורים רחבי-סרט. "במסגרת המחקר אנו בוחנים כיצד קורלציות קוונטיות יכולות לשמש לטכנולוגיות מתקדמות בתחומי חישה, דימות, תקשורת ועוד", הוא מספר. "במסגרת המחקר במעבדה של פרופ' האוול חקרנו מערכות שבהן מתקבלות סופר-אוסילציות, כלומר אותות שמתנדנדים מקומית בתדירות שגבוהה מהתכולה התדרית של האות הכולל. בחנו את התנהגות האותות במעבר במסננים שונים ותחת אינטרקציות שונות, וחקרנו את השימושים האפשריים לאותות סופר-אוסילטוריים ביישומים קלאסיים וקוונטיים ואת הקשר לסופר-רזולוציה מרחבית וזמנית".
במהלך העבודה, מספר אשכנזי, נוצרו קשרים ושיתופי פעולה לא רק עם פרופ' האוול – אלא גם עם חוקרים נוספים מהמכון למחקרים קוונטים (Institute for Quantum Studies) של האוניברסיטה. "ביום האחרון לביקור העברתי סמינר שעסק בשתי תוצאות מחקריות שהשגנו לאחרונה. האחת עוסקת במימוש אפשרי למתקפה על פרוטוקולי תקשורת קוונטית מוצפנת (QKD), והשנייה עוסקת בשיטת סופר-רזולוציה ב-real-time. הסמינר זכה לתגובות חיוביות מאוד", הוא מספר. את הסמינר המוקלט תוכלו לראות כאן.
תאריך עדכון אחרון : 05/11/2024