"הכנה ללימודי הנדסת חשמל"

שרה ארנסט יזמה וארגנה פרויקט חונכות לסטודנטיות שנה א', שיבטיח להן נחיתה רכה בפקולטה. הפרויקט זיכה אותה במלגת אינטל לקידום נשים במקצועות הטכנולוגיה וההייטק

אחת החוויות המתסכלות בהן נתקלה שרה ארנסט כסטודנטית טרייה בפקולטה להנדסה הייתה ההתמודדות עם עולם מושגים חדש לגמרי, שבאה לידי ביטוי בעיקר – אבל לא רק - בקורס לתכנות. "אני הרגשתי שהמתרגל מדבר איתי סינית," היא משחזרת. "הגעתי לקורס הזה ללא ידע קודם, נתקלתי בהמון מושגים חדשים וחוויתי קושי אמיתי. לכן, כשהגענו לשנה ב' החלטנו, חברתי נעם קורנגוט ואני, ליצור מסגרת תומכת לסטודנטיות שמגיעות לפקולטה. סוג של פרויקט חונכות, שיבטיח להן נחיתה רכה. קיבלנו עזרה ותמיכה ממנהל הפקולטה, ובסמסטר הראשון ללימודים, אחת לחודש, ערכנו מפגש עם הסטודנטיות של שנה א. מעבר לעזרה באותו קורס בתכנות, שהיא בעינינו מאוד משמעותית – היה במפגשים הללו גם אלמנט חברתי, של היכרות וגיבוש. כמו הכנה לכיתה א – רק ללימוד הנדסת חשמל."

המיזם הזה זיכה את ארנסט (23), היום סטודנטית שנה ג' לתואר ראשון במסלול ננו ואלקטרוניקה וביו הנדסה, במלגת מצוינות של אינטל. "המלגה מוענקת על שילוב של מצוינות אקדמית ותרומה לקידום נשים במקצועות הטכנולוגיה וההייטק," אומרת ארנסט. "מעבר לפרס הכספי, אינטל מארגנת מפגשים לכל המלגאיות, מכל האוניברסיטאות, וגם נותנת לנו תמיכה ומימון לארגון אירוע שמקדם את מטרת המלגה." בהתאם לכך חברה ארנסט לשני הייזלר, מלגאית נוספת מהפקולטה, והשתיים ארגנו ביחד אירוע הכנה לקריירה לסטודנטיות ("שהיה פתוח לבני שני המינים," מבהירה ארנסט). האירוע נערך בתחילת סמסטר ב' וזכה לתגובות חמות. "הוא נחשב להצלחה גם ברמה המקצועית, כי סטודנטיות העידו שהוא נתן להן חומר למחשבה והיה מאוד משמעותי עבורן, וגם מכיוון שנוצרו בו קשרים במישור האישי – למשל בין סטודנטיות מהפקולטה להנדסה וסטודנטיות ממדעי המחשב, שהכנס התאים גם להן".