תואר ראשון בהנדסת חשמל במגמה קוונטית

מגמת הנדסה קוונטית מתבססת על תוכנית קיימת ויוקרתית של הנדסת חשמל משולב פיזיקה. היא נשענת על מרכזי הידע משמעותיים שקיימים באוניברסיטה בתחומי האלקטרואופטיקה, ננו-טכנולוגיה, עיבוד אותות, תקשורת ובעיקר - טכנולוגיה קוונטית, ומכאן גם ייחודה כמגמה רב-תחומית, מגוונת וחדשנית.

המגמה תכשיר את הסטודנטים בהיבטים המדעיים והטכנולוגיים של ההנדסה הקוונטית, תוך התמקדות בפיתוח הידע והמיומנויות הדרושים למחקר, פיתוח ותפעול מערכות קוונטיות מגוונות בתעשייה ובאקדמיה. לשם כך, הבוגרים ירכשו ידע תיאורטי ומעשי נרחב, המותאם במיוחד למדע וטכנולוגיה קוונטיים אך תקף גם ביתר תחומי ההנדסה המסורתיים. המגמה תכלול מגוון תחומי-ידע: הנדסת חשמל, הנדסת מחשבים ותקשורת, פיזיקה, מתמטיקה, מדעי המחשב ומדע החומרים. כתוצאה מכך, בוגרי התוכנית להנדסה קוונטית ירכשו מיומנויות ליבה, שתאפשרנה להם להתחרות על עמדות מובילות בתעשיות שונות ולהשתלב במחקר באוניברסיטאות המובילות.

מגמת הלימודים תכשיר את הבוגרים בשני מסלולים גם יחד: חישה קוונטית (לרבות ידע משמעותי באלקטרואופטיקה) וחישוב קוונטי (לרבות ידע משמעותי בהנדסת מחשבים ותקשורת).

התואר

תעודת הבוגר תהיה ב"הנדסת חשמל". שם המגמה לא יירשם על גבי התעודה.

לצפייה בתכנית הלימודים בהנדסה קוונטית

לקבלת מידע נוסף: