הכנס השנתי של הפקולטה להנדסה

The Faculty of Engineering’s Annual Conference
תאריך

הכנס כלל סשנים של הרצאות של חברי סגל חדשים וסטודנטים למחקר, פוסטר ביטס שאפשר לחברי וחברות הסגל להכיר יותר לעומק מחקרים הנעשים בפקולטה – וגם התנדבות בקטיף ופעילויות גיבוש כייפיות

לאלבום התמונות המלא

הכנס השנתי של הפקולטה להנדסה נערך בתאריכים 25-24 לספטמבר, והיה הצלחה גדולה. למרות המצב, המלחמה הממושכת והעובדה שרבים מחברי סגל הפקולטה משרתים במילואים – זכה הכנס לנוכחות יפה. השתתפו בו כ-150 חברי וחברות סגל אקדמי, בכיר וזוטר, חברי וחברות סגל מנהלי, כמו גם סטודנטים וסטודנטיות לתארים מתקדמים. בוועדה המארגנת של הכנס ישבו ד"ר תמר גולדזק מזרחי, ד"ר ניסן אוזנה, פרופ' רן גלס, פרופ' אורית שפי ומרכזת לשכת הפקולטה, שימרית בן אהרון. כמו בכל כנס טוב, גם כנס זה כלל שילוב בריא בין ביזנס לפלז'ר.

בצד של הפלז'ר, נפתח הכנס בארוחת בוקר קלילה, שלאחריה התפזרו אנשי הפקולטה לקבוצות ויכלו לבחור בין פעילות התנדבותית בסיוע לחקלאות (קטיף אבוקדו בנחשונים) לבין פעילויות ספורטיביות: לייזר טאג, ריינג'רים (טיול טרקטורונים), ריידרים (קורקינט ממונע), או פעילות חץ וקשת, ולאחריהן ביקור במוזיאון החשמונאים במודיעין. שתי הקבוצות התאחדו לארוחת צוהריים במסעדת קפית, ולאחריה - נסיעה למלון יהודה בירושלים, שם החל החלק של הביזנס: שני סשנים אקדמיים, בהם הציגו חברי הסגל האקדמי החדשים בפקולטה וסטודנטים לתארים מתקדמים את עבודתם המחקרית. לאורך סוף השבוע נערכו ארבעה סשנים כאלה, בהם הרצו ד"ר מיכל ימיני, ד"ר אמיר וייס, ד"ר דור עצמון וד"ר הילה חלוץ בן-גל. שם שמענו הרצאות מרתקות על תחומי מחקר חדשים ומגוונים בפקולטה.

אחר הצהריים נערכה הרצאת אורח בתחום הסייבר: "שקרים שאנחנו מספרים לעצמנו על מבנה המחשב", של פרופ' יוסי אורן מאוניברסיטת בן גוריון. אחריה, התקיים פוסטר ביטס, בו הוזמנו תלמידי ותלמידות מחקר מהפקולטה להציג פוסטר על המחקר שלהם, ולספק הצצה קטנה על מחקרם, תחת כללים נוקשים: שקופית אחת, דקה אחת. לאחר ארוחת הערב התקיים סשן הפוסטרים, מלווה בבירה ונשנושים, ובמהלכו הוזמנו חברי וחברות הסגל האקדמי לגשת לפוסטרים שעניינו אותם, ללמוד עוד על המחקרים וליצור שיתופי פעולה מעניינים. את הזוכים והזוכות בסשן הפוסטרים בחרו חברי הוועדה המארגנת, ושמותיהם הוכרזו בסיום הכנס. פעילות הערב כללה גם פאב קוויז, שלצד שאלות בנושאים כלליים כלל גם שאלות הפתעה על חייו של דיקן הפקולטה היוצא, פרופ' זאב זלבסקי. עוד הוקרן סרטון שבו מודה לו הפקולטה – חברי סגל אקדמי ומנהלי, כמו גם סטודנטים  - והוענקה לו מתנה: תמונה תלת מימדית בחיתוך לייזר, כמחווה לתחום עיסוקו.

היום השני נפתח בריצת בוקר, למעוניינים. אחרי ארוחת הבוקר יצאה הקבוצה לפעילות ניווט תחרותי בשכונת נחלאות הירושלמית. אחר כך חזרה הקבוצה למלון, לארוחת צוהריים, ולסשן הרצאות משולש: הראשון של פרופ' זלבסקי, הרצאה בה סיכם את הקדנציה שלו; השני של הג'ודוקא יעל ארד, המדליסטית האולימפית הראשונה של ישראל, ומי שמכהנת כיום כיו"ר הוועד האולימפי של ישראל; והשלישי, ההרצאה האקדמית האחרונה של חברי הסגל האקדמי והסטודנטים. את הכנס חתמה הרמת כוסית חגיגית, לכבוד השנה החדשה, והוכרזו הזוכים בפוסטרים המצטיינים:

  • איתי מרלין מקבוצת המחקר של פרופ' אלכס פיש. נושא המחקר: SpaceCAM: A 16nm FinFET low-power soft-error tolerant TCAM design for space communication applications.
  • יובל הררי מקבוצת המחקר של ד"ר לאוניד יביץ. נושא המחקר: OCCAM: An error Oblivious CAM.
  • ויקה טרלה מקבוצת המחקר של ד"ר ניסן אוזנה. נושא המחקר: Multimodal SCOS and EEG measurements.
  • שירי קציר מקבוצת המחקר של פרופ' רחלה פופובצר. נושא המחקר: Breakthroughs in Pregnancy Care: Treating Diseases While Protecting the Unborn

הפקולטה להנדסה מאחלת לסטודנטים ולסטודנטיות, לחברי ולחברות הסגל האקדמי והמנהלי, ולכל הבאים בשעריה שנת לימודים מוצלחת, ומייחלת לשיבת החטופים, לשלומם של החיילים ולשיקום הפצועים.

לאלבום התמונות המלא

תאריך עדכון אחרון : 31/10/2024