ד"ש מברלין
נוגה אנטין מקבוצת המחקר של ד"ר עדי מכמל טסה לכנס הבינלאומי QTech 2024, העוסק בטכנולוגיות קוונטיות. במסגרת מחקרה היא מפתחת שיטה לאופטימיזציה של פולסים בסגנון חופשי ברמת החומרה הקוונטית
נוגה אנטין, בת 24, היא בוגרת תואר שני במסלול מדעי הנתונים של המחלקה למתמטיקה. אבל את המחקר שלה, בנושא אלגוריתמיקה קוונטית, עשתה אצלנו, בפקולטה להנדסה, במסגרת קבוצת המחקר Quantum Computing and Machine Learning של ד"ר עדי מכמל. "במסגרת המחקר פיתחנו שיטה לאופטימיזציה של פולסים בסגנון חופשי (freestyle) ברמת החומרה הקוונטית, המאפשרת גמישות גבוהה יותר, קיצור זמני חישוב, ועמידות משופרת בפני רעש לעומת הגישה הרווחת כיום במחשוב קוונטי", היא מספרת. "בעוד אלגוריתמים וריאציוניים, בהם נעשה שימוש בגישה הרווחת, פועלים באמצעות אופטימיזציה של פרמטרים במעגלי שערים - השיטה שלנו מתמקדת בכיוונון ישיר של הפולסים ברמת החומרה, תוך עקיפת מגבלות המודל השערי. השיטה ניתנת ליישום על מגוון רחב של אלגוריתמים וריאציוניים, ומציעה פוטנציאל לשיפור מהותי בביצועי חישוב קוונטי. מאמר שכתבנו על המחקר התקבל לאחרונה לפרסום במגזין PRL (physical review letters)".
בחודש ספטמבר טסה נוגה לברלין, לכנס הבינלאומי QTech 2024, העוסק בטכנולוגיות קוונטיות. "מטרת הכנס היא להציג את החידושים האחרונים בזירה הקוונטית הן מהצד התאורטי והן מהצד האפליקטיבי, בין אם מדובר בחישוב קוונטי, אינפורמציה קוונטית, תקשורת קוונטית, סימולציה קוונטית ועוד", היא אומרת. "במהלך הכנס העברתי פרזנטציה של כרבע שעה, במסגרתה דיברתי על המחקר, הראיתי את התוצאות ועניתי על שאלות. בהתחלה כמובן הייתי לחוצה, אבל לאט לאט, תוך כדי ההצגה, נרגעתי, והרגשתי שהצלחתי להעביר את השיטה ואת היתרונות שלה בצורה ברורה, ולענות כמו שצריך על השאלות ששאלו אותי. מאוד נהניתי מזה, וקיבלתי לאחר מכן תגובות ממש טובות, גם מסטודנטים וגם מפרופסורים. חלקם אף ציינו שזאת הייתה פרזנטציה ונושא מאוד מתקדם עבור סטודנטית תואר שני. במהלך הכנס יצרתי קשרים שאני גם מקווה שיובילו אותי למצוא תוכנית ללימודי דוקטורט באירופה, שזו השאיפה שלי כרגע".
נוגה מציינת לטובה את המנחה שלה שהכינה אותה היטב לנסיעה. "עדי תמיד האמינה בי, עודדה אותי לשאול שאלות, הכווינה אותי ונתנה לי תחושת מסוגלות. למדתי ממנה איך נכון לחקור, לקרוא חומר ולהתייחס לבעיות שתמיד עולות במהלך עבודה מחקרית, ואני בטוחה שאת מה שלמדתי ממנה אקח איתי להמשך הדרך שלי באקדמיה. אני רוצה להודות גם למנחה המשני שלי, פרופ' ראובן כהן מהמחלקה למתמטיקה. ראובן מלא בידע, תמיד שמח לשתף, לייעץ ולהסביר והכל באווירה מאוד טובה. גם ראובן תמיד הביע תמיכה בהמשך דרכי באקדמיה, ובכלל".
תאריך עדכון אחרון : 26/12/2024