ביקור וסמינר של פרופ' אנאבל גאוור

Faculty Visit and Seminar by Prof. Annabelle Gawer
תאריך

פרופ' גאוור, מהמומחיות המובילות בעולם בתחומים של אסטרטגיה עסקית של פלטפורמות דיגיטליות, ביקרה בפקולטה כאורחת של ד"ר הילה חלוץ בן-גל, ונפגשה גם עם דיקנית הפקולטה במטרה למסד שיתוף פעולה

בחודש אפריל 2025 ביקרה בפקולטה פרופ' אנאבל גאוור, אחת המומחיות המובילות בעולם בתחומים של אסטרטגיה עסקית של פלטפורמות דיגיטליות. מטרת הביקור, בהזמנתה של ד"ר הילה חלוץ בן-גל, הייתה להרצות בסמינר פקולטה ולהיפגש עם דיקנית הפקולטה וחברי סגל, במטרה למסד קשר עם הפקולטה להנדסה באוניברסיטת בר אילן. "לפני כשלוש שנים הכרנו בכנס גדול באירופה", מספרת ד"ר חלוץ בן- גל, "היא יהודייה, ילידת צרפת, חיה וחוקרת כיום בבריטניה, אבל יש לה משפחה בארץ. בכנס היא שמעה אותי מדברת עברית, ניגשה אלי – ומאז אנחנו בקשר".

פרופ' גאוור מכהנת כפרופסור לכלכלה דיגיטלית באוניברסיטת Surrey באנגליה, בה היא הקימה ומנהלת את מרכז CODE לכלכלה דיגיטלית (Centre of Digital Economy). לאורך השנים היא מילאה תפקידי סגל או סגל אורח באימפריאל קולג' בלונדון, באוניברסיטת הארוורד, בוסטון ארה"ב, ב-IMD בלוזאן ובאוניברסיטת אוקספורד, שם לימדה וניהלה תוכניות לימוד מגוונות. פרופ' גאוור נחשבת לחוקרת פורצת דרך, ומשמשת כיועצת לחברות רב-לאומיות ולקובעי מדיניות באירופה ובארה"ב. פרופ' גאוור אף נכללה ברשימה היוקרתית של 2% מהחוקרים המובילים המצוטטים ביותר בעולם ע"פ מדד סטנפורד במשך שנתיים רצופות (2022 ו-2023).

הסמינר אותו העבירה פרופ' גאוור בפקולטה מציג מאמר שפורסם לאחרונה, העוסק בדילמות הקשורות לניהול התנהגות בלתי הולמת והידבקות חברתית של משתמשים בפלטפורמות דיגיטליות. במסגרת המחקר, ראיינו פרופ' גאוור ושותפיה 46 מוכרים במרקטפלייס של חברת אמזון. ניהול פלטפורמה זו מתבצע בעזרת סט של חוקים ברורים. לעיתים חוקים אלה אינם נאכפים כנדרש, מה שמוביל להתנהגות בלתי הולמת של מוכרים, כמו למשל רמאויות, מהן מעלימה הפלטפורמה עין. כתוצאה מכך, חלק ממשתמשי הפלטפורמה מאמצים בעצמם התנהגות בלתי הולמת, כדרך להתמודד עם תחרות, או מתוך מחשבה שאין זה משנה כי ממילא הפלטפורמה אינה אוכפת את החוקים. המחקר ותוצאותיו הובילו לפיתוח מושג חדשני של "אכיפה דו-פרצופית" (two-faced platform governance), והעמיק וביסס תיאוריות וגישות של הדבקה חברתית כפועל יוצא של משתמשים בפלטפורמות דיגיטליות. עוד קובע המחקר כי התנהגות שלילית מסוג זה אפשר למנוע, ומציע כלים ספציפיים של אכיפה בררנית ומונחת שיקול דעת מצד הפלטפורמות הדיגיטליות.

בנוסף לסמינר, נפגשה פרופ' גאוור גם עם דיקנית הפקולטה, פרופ' אורית שפי, ודנה איתה בשיתופי פעולה אפשריים עם הפקולטה להנדסה. "היא התרשמה מאוד מהפקולטה ומהעשייה המשמעותית המתרחשת כאן, והציעה למעשה להיות שגרירה שלנו, ולהיות מעורבת בתוכניות פיתוח ולעזור לפקולטה בכל דרך", מספרת ד"ר חלוץ בן-גל. "זה מרגש מאוד שחוקרת בסדר גודל כזה רוצה לחבור לפקולטה שלנו, ואני מקווה שהביקור הזה יוביל לתוצרים ועבודה אקדמית מפרה ומשמעותית".

קטגוריה מה חדש

תאריך עדכון אחרון : 30/04/2025