ארבעה מאמרים חדשים לד"ר אמיר וייס

בכנס בנושא עיבוד אותות של IEEE שנערך בעיר היידראבאד שבהודו, הציג ד"ר וייס שני מאמרים בשני סשן פוסטרים נפרדים. מאמר שלישי פורסם בכתב עת של IEEE המוקדש לנושא התקשורת, ורביעי צפוי להתפרסם בכתב עת בנושא עיבוד אותות
אפריל 2025 היה חודש פרודוקטיבי לד"ר אמיר וייס. בתחילת החודש פורסם מאמר שלו ב-IEEE Open Journal of the Communications Society, כתב עת של אגודת מהנדסי החשמל והאלקטרוניקה הבינלאומי בנושא תקשורת. המאמר, RF Challenge: The Data-Driven Radio Frequency Signal Separation Challenge, עוסק בהפרדת אותות RF באמצעות שיטות חדשניות מבוססות למידה עמוקה.
בהמשך החודש, נסע ד"ר וייס לעיר היידראבאד שבהודו, לכנס ICASSP 2025, הכנס השנתי הגדול ביותר של SPS (signal process society), הקהילה של IEEE העוסקת בעיבוד אותות. "זה הכנס הגדול והמשמעותי ביותר של קהילת עיבוד האותות, ולשמחתי אני עד כה מצליח לפרסם בו ולהגיע אליו די בקביעות עוד מאמצע הדוקטורט שלי", אומר ד"ר וייס. "הכנסים האלה הם המקומות שבהם נפגשים עם חוקרים מובילים בקהילה המדעית, מציגים רעיונות ומפתחים שיתופי פעולה. השנה פרסמתי שני מאמרים בשני סשן-פוסטר שונים. אני אוהב את הפורמט הזה, שאתה עומד ליד הפוסטר ואנשים מגיעים, כי בניגוד להרצאה או לדיון – זה פורמט יותר זורם. רק מי שזה מעניין אותו נעצר לידך, ואתה מתאים את הקצב למי שאיתך, אז הקהל מראש הוא קהל מפרגן ומעורב. ובאמת, שני הפוסטרים זכו להתעניינות רבה, אפילו יותר ממה שהערכתי, ולפידבקים חיוביים מאנשי סגל באוניברסיטאות אחרות בארץ, וגם מאנשי אקדמיה מחו"ל".
מאמר אחד אותו הציג ד"ר וייס, Achieving Robustness in Blind Modulo Analog-to-Digital Conversion, השתתף בסשן שעסק בתורת הדגימה. "המאמר עוסק בשיפור של אלגוריתם שהתחלתי לעבוד עליו במהלך פוסט הדוקטורט שלי, שמטרתו היא דיגיטציה של אותות: המרה של אות אנלוגי לאות ספרתי, כלומר אות שמיוצג ע"י מספר ביטים סופי. כשעושים דיגיטציה, באופן אינהרנטי, מכניסים עיוות מסוים, כי יש גבול כמה מדויק אפשר להיות עם מספר ביטים נתון, והשאיפה היא להשתמש בביטים המוקצים לך כדי למצוא ייצוג עם עיוות קטן ככל הניתן", מסביר ד"ר וייס. "המאמר הנוכחי ממשיך את קו המחקר שלי, אך באמצעות שיפור נוסף של האלגוריתם הצלחתי למצוא דרך לייצג את האות המקורי בצורה יותר נאמנה ומדויקת, עם אותם משאבים".
המאמר השני, Extremum Encoding for Joint Baseband Signal Compression and Time-Delay Estimation for Distributed Systems, השתתף בסשן שעסק בחידושים בשערוך ופענוח קודים למערכות תקשורת. "המאמר עוסק בדחיסה ושיערוך במשותף של הפרש זמן הגעה של אותות, כשהמוטיבציה האפליקטיבית היא איכון ע"י מערכות מבוזרות. למשל, כששני חיישנים ממוקמים בשני מיקומים רחוקים זה מזה, כל אחד מהם קולט את האות בזמן קצת אחר, והם צריכים לתקשר ביניהם ולעשות חישובים על בסיס האותות האלה", הוא מספר.
לקראת סוף החודש התבשר ד"ר וייס שמאמר נוסף שלו, שהוא למעשה גרסה מורחבת של המאמר בנושא דחיסה ושיערוך במשותף שהציג בכנס, התקבל לפרסום בכתבה העת היוקרתי IEEE Transactions on Signal Processing. ואם זה נשמע לכם ולכן מעניין - ד"ר וייס עדיין מחפש שותפות ושותפים לדרך, סטודנטיות וסטודנטים לתארים מתקדמים עם רקע מתמטי חזק. לפרטים נוספים, שלחו לד"ר וייס הודעה.
תאריך עדכון אחרון : 30/04/2025