מעבדת הננו שבבים בפקולטה להנדסה אירחה את כנס תעשיית המוליכים למחצה

Engineering Faculty’s EnICS Lab Hosts Semiconductor Conference

בחודש מרץ האחרון, מעבדת מעגלים ומערכות משולבות בקנה מידה ננו (Emerging Nanoscaled Integrated Circuits & Systems Laboratory EnICS) – מעבדת מחקר בפקולטה להנדסה בבר אילן – אירחה כנס מרכזי, תחת הכותרת "אופקים חדשים בתעשיית המוליכים למחצה". הכינוס איפשר ל- EnICS, ביחד עם החברה למחקר ופיתוח של בר אילן (ביראד), לפתוח את דלתותיו לרווחה לתעשיה ולחגוג יום הולדת שנה למעבדה.

"הקמנו את המעבדה לפני שנה בלבד, אך אין זה מוקדם מדי לחגוג את הישגי המעבדה", אומר מייסד ומנהל  EnICS פרופ' אלכסנדר פיש, אשר כיום מפקח על פעולותיה הענפות של הקבוצה, יחד עם שני חברי פקולטה בכירים, פרופ' יוסי שחור וד"ר אדם תימן.  "הכנס נתן ביטוי מצויין להתקדמות המחקרית של EnICS, ווסייע לפתח שיתופי פעולה חשובים ומעשיים עם גורמים מובילים בתעשייה המקומית והעולמית של המוליכים למחצה".

הכנס התקיים בשיתוף עם imec (בלגיה) – מוסד מחקר יישומי מהמובילים בעולם בתחום המוליכים למחצה: "בכל שנה, Imec עורכים את כנס הפורום הטכנולוגי (Imec Technology Forum; ITF) המיועד למוזמנים בלבד, ומהווה את אחד מן האירועים החשובים ביותר בתחום המוליכים למחצה", אומר ד"ר תימן, ומוסיף כי הוא ושותפיו הגו את הכנס שלהם כאירוע המשך לכינוס שלimec  , שהתקיים בפעם הראשונה השנה כאן בישראל. "העובדה imec  שמחו לשתף פעולה איתנו מעידה אף היא על המקום המרכזי לו זכו המעבדה וחוקרי בר אילן בתעשיית המוליכים למחצה".

כנס ה- EnICS כלל מושבים שהוקדשו לאינטרנט של הדברים (IoT), אבטחת חומרה, ועתיד הזכרונות. הרצאה מרתקת בנושא אבטחת חומרה הוותה הקדמה לפאנל בנושא חיוני זה, אשר הובל על ידי ד״ר אסנת קרן וכלל מומחים עולמיים וישראלים בנושא. בנוסף, הכנס כלל פאנל תוסס ודינמי בהשתתפות מומחים ישראליים למוליכים למחצה, שחברות הסטארט-אפ הטכנולוגיות שלהם נרכשו ע"י חברות בינלאומיות. הפאנל, תחת הכותרת 'מיזוגים ורכישות', נוהל ע"י אורלי תורי, מנכ"לית החברה למחקר ופיתוח של בר אילן. (ביראד)

 "האווירה בכנס היתה מיוחדת, זאת כיוון שנדיר לכנס כל כך הרבה מומחים – בפן הטכני ומן העולם העסקי – יחד באותו מקום", אומר ד"ר תימן. "בין המשתתפים היו גם מנהלים מובילים מאינטל ארה"ב ו- TSMC  – חברת ייצור השבבים הגדולה בעולם, הממוקמת בטאיוואן.  בנוסף, קיבלנו חסות נדיבה  מ- imec ,Marvell, Ehrlich & Spencer ,Keysight ו- IATI, ששלחו כולם נציגים והקימו דוכנים בכנס".

האירוע גם סיפק הזדמנות להציג למשתתפים את צוות EnICS ואת הישגיו. למרות היותו צעיר למדי, צוות EnICS כבר תרם באופן משמעותי לעיצובם שלsystem on chip  (SoC), מעגלים דיגיטליים משולבים, זכרונות מוטמעים חוסכי אנרגיה וארכיטקטורת זכרונות, אבטחת חומרה, עיצוב מעגל אנלוגי חדשני, חיישני תמונה בטכנולוגיית CMOS, ועיצוב בעזרת טכנולוגיות חדשניות.

" EnICS עובדת עם יותר מ- 30 חברות וקבוצות מחקר מסביב לעולם", אומר פרופ' פיש. "הכנס היווה דרך נפלאה לעודד שיתופי פעולה נרחבים אף יותר, בשירות מטרת-העל שלנו: לקדם תכנון שבבים כך ששבבים מותאמים יוכלו להפוך ל'מנוע' שמאחורי תפיסות???, מכשירים, ומוצרים עתידיים".

תאריך עדכון אחרון : 08/09/2020