רעות פלן ממסלול ביו הנדסה זכתה במלגת הצטיינות לנשים של משרד המדע
רעות פלן החלה לעבוד עם פרופסור אורית שפי עוד כשהייתה בכלל סטודנטית לתואר ראשון בפקולטה אחרת. עכשיו, כשהיא מאסטרנטית במסלול לביו-הנדסה, עבודתן המשותפת זיכתה אותה במלגה יוקרתית
רעות פלן רק התחילה את דרכה בתואר השני בפקולטה להנדסה - וכבר קטפה מלגה יוקרתית במיוחד: מלגת הצטיינות של משרד המדע והטכנולוגיה לתואר שני לנשים בהנדסה ובמדעים מדויקים, שמטרתה לעודד נשים להיכנס לתחומי המחקר. אולי זה קשור לעובדה שאת המחקר שלה, במעבדה של פרופסור אורית שפי, החלה עוד כשהייתה בתואר הראשון - אותו עשתה בכלל במדעי המוח. "את פרופסור שפי פגשתי במהלך השנה השנייה של התואר הראשון שלי, ביום פתוח של הפקולטה להנדסה. היא סיפרה לי על נושאי המחקר במעבדה שלה ומיד ידעתי שזה התחום שמתאים לי. מהר מאוד מצאתי את עצמי עובדת על פרויקט במעבדה שאותו אני ממשיכה היום במאסטר. למעשה, על סמך התקציר והתוצאות הראשוניות של הפרויקט הזה, הגשתי את הבקשה למלגת ההצטיינות של משרד המדע. פרופסור שפי היא מנחה מדהימה, היא מובילה בתחומה והיא דוחפת אותי קדימה. אני לומדת ממנה המון ומרגישה בת מזל שהגעתי לפה, לפקולטה בכלל ולמעבדה של אורית בפרט."
פלן, בת 24, עוסקת במחקרה בשליטה ביצירת רשתות נוירונים בעזרת מערך מגנטים מודולרי. "אנחנו מחדירים ננו-חלקיקים מגנטיים לתוך תאי עצב, כך שהם הופכים ליחידות מגנטיות פונקציונליות בעצמם. כאשר אנחנו מפעילים עליהם כוחות מגנטים חיצוניים אנחנו מסוגלים לשלוט על המיקום והתנועה שלהם, ובדרך זו לארגן רשתות נוירונים מרחוק. התקווה היא שבעתיד, ניתן יהיה להיעזר ברשתות הנוירונים שנבנה כדי לשקם פגיעות בתפקוד העצבי שנגרמות בעקבות פציעות או מחלות נוירו-דגנרטיביות. אנשים הסובלים מפגיעות עצביות חווים סבל מתמשך ואני מקווה מאוד שתוצאות המחקר שלי יוכלו יום אחד להקל עליהם."