שרשרת רשתות וחישוב
בשני העשורים האחרונים רשתות הפכו להיות נפוצות וחיוניות. רובנו מחוברים לאינטרנט באופן בלתי פוסק ע"י שימוש בטלפונים חכמים, טאבלטים, והתקנים אחרים. הטכנולוגיה הנוכחית אפילו מאפשר לנו לעבור באופן חלק מרשת אלחוטית אחת לשניה (למשל, מ- WiFi לרשת סלולרית). אבל רשתות תקשורת הן לא הרשתות היחידות שמקיפות אותנו. כאשר אנחנו מחפשים ערך ב- Wikipedia אנחנו משתמשים ברשת מידע ה- World Wide Web. יתר על כן, אנחנו משתמשים ברשתות חברתיות כדי לבדוק מה עשו החברים שלו לאחרונה או לברר פרטים על שיעורי הבית את הילדים. אחת המטרות של השרשות היא ללמוד נושאים בכל הרמות של היררכיה מדעי הרשתות (רשתות תקשורת, רשתות מידע, ורשתות חברתיות).
מטרה נוספת של השרשרת היא לספק ידע על מבחר פלטפורמות חישוב. כאשר מתכננים אלגוריתם לפתרון בעיה חשובית, האלגוריתם נדרש להיות יעיל מבחינת ניצול משאבי החישוב (כגון, זמן, זכרון, תקשורת) במערכת שעבורה תוכנן האלגוריתם. יש מערכות רבות שבהן החישוב מבוצע ע"י מספר מעבדים או מספר מחשבים ברשת. אלגוריתם במערכת כזה מנצל את הגישה ליחידות חישוב רבות על מנת לבצע משימות ביעילות. אלגוריתמים שונים נדרשים למערכות בתצורות שונות: למשל למחשבים ברשת נדרשים אלגוריתמים מבוזרים ולמעבדים מרובי-ליבה נדרשים אלגוריתמים מקביליים – כך שנקבל את הפתרון הטוב ביותר עבור כל תצורת מערכת.
תחום החישוב הביולוגי שואף להגדרת והבנת החישוב המתבצע במערכות ביולוגיות. הנושא הופך בשנים האחרונות קריטי לניבוי התנהגות מערכת, פיתוח תיאוריות ביולוגיות חדשות, ויישומים ברפואה ובביוטכנולוגיה. מערכות ביולוגיות מהוות גם השראה לפיתוח אלגוריתמים ומעגלים חישוביים, כולל אלגוריתמים גנטיים, רשתות נוירונים והתקני מחשוב ביולוגי.
השרשרת כוללת קורסים בנושאים הבאים:
- אלגוריתמים
- רשתות תקשורת
- רשתות חברתיות
- חישוב מבוזר
- חישוב ביולוגי
- חישוב קוונטי