הכירו את פרופסור גונן זינגר

הכירו את פרופ' גונן זינגר 

פרופסור גונן זינגר

פרופ' זינגר מתמחה בפיתוח מודלים מתמטיים מתחום למידת מכונה, לפתרון בעיות עסקיות מבוססות נתונים, בסביבה דינאמית משולבת באילוצים ובמשאבים. פרופ' זינגר מאמין שהסינרגיה בין האקדמיה לתעשייה מהווה את הבסיס לחדשנות וקידמה, ועל כן עיקרון זה מלווה ומעצב את מחקריו.

לצד הקריירה האקדמית שלו, פרופ' זינגר הקים כמייסד שותף את חברת CB4, אשר מנתחת דפוסי התנהגות של מכירות מוצרים ובונה המלצות ותובנות בשפה טבעית. מוצרי התוכנה של החברה מבוססים על טכנולוגיות ופטנטים בתחומי הבינה עסקית, הסטטיסטיקה ודחיסת המידע. בשנים הראשונות של הקמת החברה, שימש פרופ' זינגר כ-CTO של החברה, ולאחר גיוס כספים מוצלח מקרן הון הסיכון Sequoia Capital וקרנות נוספות, בעקבותיו הוקמו מרכזים גם באנגליה ובארה"ב, שימש כמנהל מרכז הפעילות בישראל. "החברה אפשרה לי לממש את אחת השאיפות המקצועיות הגדולות שלי: הפיכת מחקר אקדמי לכלי יישומי שנמצא בשימוש יומי של לקוחות ברחבי העולם" מספר פרופ' זינגר.

לאחר התרחבות החברה לשלושה מרכזים הממוקמים בהרצליה, לונדון וניו-יורק, ושירות מגוון לקוחות ברחבי העולם, כדוגמת ליוויס בארה"ב ובסין, מדיה מרקט בגרמניה ושופרסל וסופרפארם בישראל, נמכרה החברה בשנת 2021 לחברת האופנה האמריקאית Gap. כיום חברת CB4-a Gap Company מתפקדת כנציגות הטכנולוגית של Gap בישראל. 

פרופ' זינגר (46), נשוי ואב לשלוש בנות, החל את דרכו כעתודאי. את התואר הראשון והשני שלו עשה עוד לפני שירותו הצבאי בחיל האוויר, ואת התואר השלישי שלו – במהלכו, במחלקה להנדסת תעשייה וניהול של אוניברסיטת תל אביב. הדוקטורט שלו עסק בפיתוח שיטות לבקרה אופטימאלית של מערכות בסביבה דינמית וסטוכסטית.

המחקרים של פרופ' זינגר מתמקדים בבעיות שמצד אחד הן אמיתיות ומורכבות מתמטית, ומצד שני בעלות עושר בנתונים, אשר לרוב לא ניתן לפתור אותן במודלים קלאסיים. "מחקר שעסקתי בו לאחרונה, לדוגמה, עוסק בשיבוץ מועמדים פוטנציאליים לתפקידים שונים בארגונים. בהיבט המתמטי, ניתן לפתח מודל שימצא פתרון אופטימלי לשיבוץ כזה, על פי דרישות הארגון. כמו כן, לארגון קיימים נתונים לגבי מועמדים שנקלטו לארגון, כדוגמת שנות לימוד, ותק בתפקידים דומים, מיקום בארץ וכדומה, כמו גם אינדיקציה לגבי מידת הצלחתם בתפקידים. המחקר שעסקתי בו שילב בשלב הראשון אלגוריתמי למידת מכונה אינטרפרטביליים(Interpretable machine learning models) , שמטרתם ללמוד את סיכויי ההצלחה של מועמד בתפקיד מסויים, תוך זיהוי הסיבות לכך. בשלב השני שילבנו את התובנות של אלגוריתמי למידת מכונה כקלט למודל חקר הביצועים, במטרה לבצע את ההקצאה של המועמדים תוך מזעור אחוז הנשירה, ועמידה בדרישות התפקידים שהוגדרו ע"י הארגון."

מאז שהגיע לאוניברסיטת בר אילן לפני כ-4 שנים, פרסם פרופ' זינגר כ-30 מחקרים בכתבי עת וכנסים, זכה ב-5 מענקי מחקר תחרותיים ממגוון גופים כדוגמת משרד המדע והטכנולוגיה וחברת התוכנה העיסקית האמריקאית .Intuit Inc והשתתף בארגון וניהול מושבים בכנסים בתחומי חקר ביצועים, הנדסת תעשייה וניהול ומערכות מידע. בשנת 2024 מונה לעמוד בראש התוכנית להנדסת תעשייה ומערכות מידע של בר-אילן.