פרויקטי גמר - הנדסת חשמל - המעבדה לביו-הנדסה תשפ"ב
101 Developing a system for rapid and highly sensitive detection of viruses פיתוח מערכת לזיהוי וירוסים במהירות גבוהה וברגישותשם המנחה: עמוס דניאלי הרקע לפרויקט:זיהוי מהיר, רגיש וספציפי של זיהומים ויראליים הוא אתגר ידוע בעולם הדיאגנוסטיקה. פלאבי-וירוסים (flaviviruses), כגון וירוס הזיקה, הנילוס מערבי, והדנגה גורמים לתחלואה אנדמית ואפידמית ברחבי העולם. בדיקות המזהות את החלבונים או הרנ"א של הוירוס בדם נחשבות מאוד רגישות וספציפיות. עם זאת, הפלאבי-וירוסים נעלמים ממחזור הדם מספר ימים לאחר הופעת הסימפטומים, ולכן בדיקות אלו יעילות רק לזמן מוגבל. לעומת זאת, בדיקות סרולוגיות המזהות את מרכיבי מערכת החיסון כנגד הוירוס, אינן מוגבלות לזמן בו הוירוס נוכח בדם, אך נחשבות לבעלות רגישות וספציפיות נמוכה. בדיקות אלו גם בעיתיות עקב תגובה בלתי ספציפית לוירוסי המשפחה השונים (קרוס ראקטיביות). על מנת להפחית את הקרוס ראקטיביות נעשה שימוש בחלבון הספציפי non-structural 1 (NS1) כאנטיגן למשיכת נוגדנים כנגד הוירוס (במבחנים סרגולוגיים), וכן כחלבון מטרה (במבחני אנטיגן). על אף השיפור הניכר בהפחתת הקרוס ראקטיביות, שימוש בחלבון NS1 גרם לירידה ברגישות הבדיקות. על מנת לשפר את הטיפול במטופלים יש צורך בפיתוח כלים רגישים יותר. לאחרונה פיתחנו מערכת דיאגנוסטיקה מאוד רגישה הנקראת Magnetic Modulation Biosensing (MMB). השתמשנו במערכת זו על מנת לזהות נוגדני IgM ו-IgG כנגד וירוס הזיקה בסט קטן של דגימות קליניות מחולים ישראלים שחזרו מאזורים אנדמיים לזיקה. התוצאות שהתקבלו הראו רמת רגישות של 88% למבחני IgM ו-97% רגישות למבחני IgG, 100% ספציפיות לשני המבחנים, ו- 0-4% קרוס ראקטיביות לוירוס הנילוס המערבי ולדנגה, תוצאות אלו טובות בהרבה מהיכולת של הבדיקות הסרולוגיות הקיימות בשוק. מטרת הפרויקט:אנו נפתח בדיקות כמותיות לזיהוי חלבוני NS1 ונוגדנים כנגד הפלאבי-וירוסים השונים. הזיהוי יבוצע תוך שימוש בפלטפורמת ה-MMB, ואנליזה של ספריות גדולות של נוגדנים ודוגמאות קליניות. תכולת הפרויקט:לימוד הפעלת המערכת האופטית לזיהוי וירוסים, ביצוע ניסויים לבדיקת הקיט לזיהוי הנילוס המערבי או הדנגה. קורסי קדם:עקרונות וטכנולוגיות אופטיות לדיאגנוסטיקה במבחנה מקורות:
|
102 Probabilistic models for mutation processes in antibodies ניתוח מוטציות גנטיות בנוגדנים באמצעות מודלים הסתברותייםשם המנחה: אילת פרס הרקע לפרויקט:מדע הנתונים (data science) הינו תחום המתפתח במהירות בזכות טכנולוגיות מתקדמות המסוגלות לייצר כמויות עצומות של נתונים. ניתוח של הנתונים על מנת לענות על שאלות מחקר שונות דורש ידע והבנה בתחומים רבים כגון מתמטיקה, סטטיסטיקה,מדעי המחשב ועוד. בעשור האחרון חלה התקדמות משמעותית בתחום ריצוף הגנום וטכנולוגיות חדישות אפשרו ריצוף של כל החומר הגנטי ביעילות גבוהה ובעלות נמוכה וכך שינו את האתגר של איסוף המידע לאתגר של ניתוח נתונים רבים בזמן קצר. המחקר במעבדה מתמקד בניתוח חישובי של רצפים גנטיים של רצפטורים על גבי תאי הדם הלבנים של מערכת החיסון הנרכשת, תאי B וT, האחראיים על הקישור הספציפי בין התאים ומחוללי המחלות (חיידקים, וירוסים וכו'). לרצפטורים אלו חשיבות רבה בהגנה על הגוף מפני מחוללי המחלות. בנוסף, הם מאפשרים זיכרון חיסוני שמתבטא בתגובה מהירה ויעילה בחשיפה חוזרת לאותו מחולל מחלה. מטרת הפרויקט:פרוייקט זה יעסוק בניתוח ואפיון כמויות גדולות של רצפי רצפטורים מתאי B (הידועים גם כנוגדנים), ויכלול בניית מודלים הסתברותיים מבוססי למידת מכונה לאוסף המוטציות שעוברים הרצפים בתגובה לפתוגן, וזאת כדי ללמוד על מנגנון הביולוגי שעוברים התאים בתגובה החיסונית. תכולת הפרויקט:
קורסי קדם:Big data analysis מקורות:
|
103 Developing a modular magnetic device for manipulating 3D neural networks פיתוח מערך מגנטים מודולרי לשליטה ברשתות נוירונים תלת-ממדיותשם המנחה: רעות פלן הרקע לפרויקט:ליכולת לשלוט בארגון המרחבי של רשתות עצבים יש השלכות חשובות ביותר בתחום ההנדסה הביו-רפואית. בניית רשתות עצביות תלת-ממדיות חשובה להבנה טובה יותר של המוח, לפיתוחם של ממשקים עצביים, לשיקום פגיעות עצביות ולטיפול במחלות נוירודגנרטיביות. לאחרונה פותחה גישה חדשנית להכוונה מקומית של תאים באמצעות הטענתם בחלקיקים מגנטיים. הפיכתם של התאים ליחידות מגנטיות מאפשרת שליטה מרחוק באמצעות הפעלת גרדיאנטים של שדות מגנטים חיצוניים. מטרת הפרויקט:מטרת פרויקט זה היא לבנות רשת עצבית תלת-ממדית באמצעות הכוונת התאים לאזורי מטרה רצויים בתוך ג'ל קולגן רב-שכבתי. לשם כך, נתכנן ונייצר מערך מגנטים ייחודי המבוסס על מודלים של שדות מגנטיים אשר יוביל ליצירת מוקדים מגנטיים. בעזרת השדה המגנטי נמקם בתוך הג'ל תאים דמויי עצבים טעונים בננו-חלקיקים מגנטיים, נעודד את התמיינותם וכך ניצור רשתות עצביות באופן מבוקר. תכולת הפרויקט:
קורסי קדם:שדות דרישות נוספות:ידע בתוכנות COMSOL או OOMMF – יתרון מקורות:
|
104 Quorum Sensing Biochip for Microbial Diagnosis and Therapy פיתוח צ'יפ ביולוגי לאבחון וטיפול באוכלוסיות חיידקים בגוף האדםשם המנחה: עדי ענאקי הרקע לפרויקט:תחום הביו-סנסורים נמצא בחזית המחקר בשנים האחרונות. פרויקט זה הינו חלק מפרויקט משותף למסלולי הביו-הנדסה והננו-אלקטרוניקה שבמרכזו פיתוח ביו-סנסור כפתרון טכנולוגי חדשני לטיפול בזיהומים חיידקיים. בטכנולוגיה המוצעת בפרויקט נעשה שימוש ביכולת של החיידקים לתקשר בינם לבין עצמם באמצעות מולקולות תקשורת האופייניות רק להם (Quorum Sensing), ובכך לקרוא לחיידקים להצטבר במקום מסוים ולחולל מחלה. מטרת הפרויקט: בניית מדגים לביו-סנסור שיוכל לשדר ולהעביר נתונים בזמן אמת על פעילות חשמלית המתרחשת בקרבת סנסור הנמצא בתוך הגוף ובכך להתריע על הצטברות חיידקים באזור, להפריע לתקשורת ביניהם ולמנוע מחלה. תכולת הפרויקט:
קורסי קדם:
מקורות:
|
105 Bio-sensor development for detection and diagnosis of bacterial infection in the urinary tract פיתוח ביו-סנסור לזיהוי ואבחון זיהום חיידקי בדרכי השתןשם המנחה: חן צרור-אזנקוט הרקע לפרויקט:תחום הביו-סנסורים נמצא בחזית המחקר בשנים האחרונות. מטרת הפרויקט:בניית מדגים לביו-סנסור שיוכל לזהות נוכחות של חיידקים שונים בשתן ולאפיין את סוג הזיהום בזמן אמת, ללא צורך בתרבית שתן. תכולת הפרויקט:
קורסי קדם:
מקורות:
|
106 Automation of super resolution sequencing אוטומאציה של ריצוף בסופר רזולוציהשם המנחה: אלכס גליק הרקע לפרויקט:במעבדה שלנו אנחנו חוקרים רקמות בעזרת טכנולוגיה חדשנית שמאפשרת לזהות מיליוני מולקולות במיקום המקורי שלהם ברקמה. כיום אנחנו מבצעים מחקרים העוסקים במחלת סרטן, אלצהיימר, עיוורון רשתית, אוטיזם ועוד. הטכנולוגיה מבוססת על זיהוי מיקום המולקולות בסופר רזולוציה, ע"י שימוש בכימיה ומיקרוסקופיה מתקדמת. כך ניתן ליצור מפות מולוקולריות מדויקות של אזורים שונים ברקמה. זיהוי המולקולות כולל סבבים של החלפת נוזלים ידנית וצילום במיקרוסקופ. הפעולה הידנית גורמת לתזוזה של הרקמה, ולקושי לחזור לצלם את אותם אזורים רלוונטיים ברקמה. בנוסף זה גורם לזמני תפעול ארוכים ובזבוז משאבי כוח אדם. מטרת הפרויקט היא לתכנן ולבנות מערכת זרימה (מיקרופלואידית) שתאפשר אוטומציה של שלבי הפעולה תחת המיקרוסקופ. מטרת הפרויקט:אוטומציה על ידי מערכת זרימה מיקרופלואידית תאפשר זיהוי מדויק של מיקומי המולקולות, קיצור זמני ניסוי משמעותיים ופעולה שוטפת ללא התערבות חיצונית. תכולת הפרויקט:הכרת מערכת המיקרוסקופיה ותוכנות האנליזה לצורך הבנה בסיסית של הפרויקט. חיבור הרכיבים השונים של המערכת יחדיו ויצירת קוד אשר יאפשר לכלל הרכיבים לעבוד יחדיו ובזמנים קבועים. קורסי קדם:מבוא לאופטיקה דרישות נוספות:מומלץ: הקורס מבוא לביולוגיה למהנדסים מקורות: |
107 Spectral neural dynamics analysis of electrophysiological information ניתוח דינמיקה עצבית ספקטרלית של נתונים אלקטרופיזיולוגייםשם המנחה: ד״ר יערה ארז הרקע לפרויקט:Precision neuroimaging is a developing approach that focuses on understanding brain activity and functional networks at the individual person level. This approach is facilitated by data-intensive information from different imaging modalities and has important implications for developing imaging-based personalized medicine practices. מטרת הפרויקט:The aim of this project is to develop analysis tools for spectral dynamics of ECoG data. תכולת הפרויקט:We will develop dynamics analysis including statistical modelling and visualization of the results. This will include: writing code, reading literature, data analysis, model validation by simulations. קורסי קדם:- Software / programming דרישות נוספות:
מקורות:
|
108 Developing magnetic devices for manipulating neural network formation in 2D and 3D platforms פיתוח מערכים מגנטים לשליטה ביצירת רשתות נוירונים דו-ממדיות ותלת-ממדיותשם המנחה: רעות פלן הרקע לפרויקט:ליכולת לשלוט בארגון המרחבי של רשתות עצבים יש השלכות חשובות ביותר בתחום ההנדסה הביו-רפואית. בניית רשתות עצביות חשובה להבנה טובה יותר של המוח, לפיתוחם של ממשקים עצביים, לשיקום פגיעות עצביות ולטיפול במחלות נוירודגנרטיביות. מטרת הפרויקט:מטרת פרויקט זה היא להראות היתכנות לבנות רשתות עצביות דו-ממדיות ותלת-ממדיות באמצעות הכוונת חלקיקים ותאים לאזורי מטרה רצויים. לשם כך, נתכנן מערכי מגנטים המבוססים על מודלים של שדות מגנטיים אשר יובילו ליצירת מוקדים מגנטיים. בהמשך, נייצר את המערכים ע"י הדפסת תלת ממד וע"י שיטת פוטוליטוגרפיה בדומה לתעשיית הצ'יפים. בעזרת השדות המגנטיים נוכל למקם חלקיקים מגנטיים ותאי עצב טעונים בננו-חלקיקים מגנטיים, לעודד את התמיינותם, מה שיוביל לייצור מבוקר של רשתות עצביות. תכולת הפרויקט:
קורסי קדם:קורס שדות דרישות נוספות:ידע בתוכנות COMSOL או OOMMF – יתרון מקורות:
|
109 The application of gold nanoparticles in anti-cancer treatments שימוש בננו חלקיקים מזהב לפיתוח טיפולים נוגדי סרטןשם המנחה: אלי ורון הרקע לפרויקט:שיטות רבות פותחו ונלמדו למציאת דרך חדשנית לטיפול בסרטן. אחת משיטות אלו לטיפול בגידולים סרטניים היא תרפיה פוטודינאמית. הצורך בפיתוח של ננו חלקיקים כמערכות הובלה של תרופות לגידולים סרטניים וביניהם תרופות שמשמשות לטיפול הפוטודינאמי הולך ומתגבר. נשתמש בקומפלקס שפותח במעבדה של ננו חלקיקי זהב שמחוברים לתרופה פוטודינאמית בתאי סרטן ונבחן את התאים לאחר שילוב של טיפולים נוגדי סרטן על ידי הקרנות בלייזר. מטרת הפרויקט:מטרת הפרויקט היא לבחון את הטיפול הפוטודינאמי והטיפול התרמי לאחר שימוש בקומפלקס של ננו חלקיקי זהב שקשורים לתרופה. לשם כך, נגדל תאים סרטניים, נבחן את התאים לאחר קליטת החלקיקים בתאים, נבצע טיפול אנטי סרטני בתאים ונאבחן את התאים לאחר הטיפול (כימות התאים, מורפולוגיה). תכולת הפרויקט:
קורסי קדם:ביולוגיה למהנדסים דרישות נוספות:ידע מוקדם בImage J ו-Matlab יתרון מקורות:Cai, Weibo, Ting Gao, Hao Hong, and Jiangtao Sun. "Applications of gold nanoparticles in cancer nanotechnology." Nanotechnology, science and applications 1 (2008): 17. |
110 Deep learning technologies for studying tumor samples שימוש בלמידה עמוקה כדי לנתח דוגמאות סרטניותשם המנחה: אוהד וולק ומיכל דנינו הרקע לפרויקט:אחת הדרכים להתאים טיפולים לחולים בסרטן היא על ידי מיפוי מולקולרי רחב היקף בסופר רזולוציה של רקמות. עם זאת, ניתוח המידע מהווה אתגר מרכזי -- איך אפשר לייצג ולנתח מידע מתמונות של מיליוני מולקולות כדי להחליט מה מצב התאים ברקמה הסרטנית? הפרויקט מנסה להתמודד עם האתגר הזה על ידי שיטות מעולם הלמידה העמוקה. מטרת הפרויקט:בפרויקט נשתמש במידע שהתקבל מטכנולוגיה שהיא בחזית המידע של חקר הסרטן - מיפוי מדויק של מולקולות ברקמה סרטנית. כדי לנתח את המידע נשתמש בטכנולוגיה שגם היא בחזית המדע - אלגוריתמים אדפטיביים לומדים משובלים ברשתות נוירונים ללמידה עמוקה: DNN with adaptive cost sensitive learning – AdaCSL תכולת הפרויקט:
קורסי קדם:
דרישות נוספות:
מקורות:
|
111 Bio-image Analysis ניתוח ועיבוד של תמונות ביולוגיותשם המנחה: Aryeh Weiss or Yair Lauber הרקע לפרויקט:Optical microscopy is one of the most widely used tools for studying biological systems. The outputs of the microscopy systems are image sets, which are often multidimensional (XYZ, time, wavelength, lifetime, etc). The field of bio-image analysis developed to deal with the images that optical microscopy (and other imaging modalities) generate. מטרת הפרויקט:Students who work on this project will need to learn how a particular biological experiment is carried out (and why), how the imaging is done, and how to process the images. The topic of the research may be agriculture, medicine, or forensics. The project itself will involve identification of features of interest and quantification of the results. A successful project is expected to produce results that can be presented at a conference, at least as a poster. תכולת הפרויקט:The student(s) will need to learn how to work in the Fiji/ImageJ environment, and use the ImageJ API to implement the processing workflow in Python. Other libraries such as scikit, openCV, and tensorflow might be used if appropriate. The student will need to understand the biology behind the project, and will need to do a literature search to understand the current state of the art. קורסי קדם:Any 3rd year student who is motivated to self-learning is suitable. דרישות נוספות:
מקורות:Providing a useful solution that gets published and/or presented at a conference. |
112 Transcriptomic analysis of variability in single cell RNAseq datasets ניתוח שונות של רצפי רנ"א מתאים בודדיםשם המנחה: תומר קליסקי הרקע לפרויקט:בשנים האחרונות פותחו טכנולוגיות למדידת רצפי רנ"א מעשרות אלפי תאים. מטרת הפרויקט:ניתוח שונות רצפים בין תאים, בדגש על poly-A tailing, פרסום הממצאים כמאמר בספרות האקדמית תכולת הפרויקט:
קורסי קדם:
דרישות נוספות:
מקורות: |
113 Development of a biochip for the detection of pathogens and small molecules in air-borne samples פיתוח ביו-צ'יפ לאיתור פתוגנים ומולקולות קטנות בדגימות אווירשם המנחה: עדי ענאקי הרקע לפרויקט:תחום הביו-סנסורים נמצא בחזית המחקר בשנים האחרונות. בחברה המודרנית כיום קיים צורך בחיישנים מהירים ויעילים לזיהוי של מגוון מטרות. למשל: פתגונים כדוגמת חיידקים ווירוסים ומולקולות קטנות, כגון חומרי נפץ וסמים. ביו-סנסורים הקיימים כיום מסתמכים על שיטות חישה מסורתיות. שיטות אלו לרוב יקרות, איטיות וכוללות ציוד כבד ומסורבל. אנו מציעים לפתח פלטפורמת חישוב ביולוגית חדשנית, המבוססת על חיידקים מהונדסים גנטית אשר באופן ספציפי יזהו פתוגנים ומולקולות קטנות בדגימות אוויר. ביו-סנסורים אלה יהיו משולבים בשבב חשמלי ופעילותם תתורגם לאות חשמלי. מטרת הפרויקט:פיתוח שיטה לשילוב דגימות אוויר בשבב אלקטרוכימי לזיהוי יעיל ומהיר של מיקרואורגניזמים הנמצאים באוויר. בניית מערכת לדגימה של האוויר בזמנים נתונים ולהמרת דגימות האוויר לדגימות נוזליות. תכולת הפרויקט:
קורסי קדם:
מקורות:
|
114 Quantitaive Phase Microscopy מיקרוסקופיה פאזה כמותיתשם המנחה: Aryeh Weiss r הרקע לפרויקט:Biological specimens are usually thin and difficult to image without staining or specialized methods. However, it is possible to reconstruct high contrast phase images by acquiring 3 or more simple brightfield images at different focal planes. This is called quantitative phase imaging (QPI). It enables acquisition of high quality images using a simple brightfield microscope. מטרת הפרויקט:The goal of this project is to implement QPI on a brightfield microscope. תכולת הפרויקט:The student(s) will need to study the original papers to learn the theory of QPI. They will need to understand how microscopes create images, and implement the codes in MATLAB. They will also need to port the codes to the FIJI/ImageJ environment. קורסי קדם:Any 3rd year student who is motivated to self-learning is suitable. דרישות נוספות:MATLAB and Python programming experience, and knowing how to use an object oriented API, will be very helpful. This project is very suitable for a student in the dual EE/physics program. מקורות:
|
115 Developing implantable device for monitoring neuronal activity by an optical method פיתוח רכיב מושתל לניתור פעילות עיצבית על ידי סיגנל אופטיתשם המנחה: טל בן עוליאל הרקע לפרויקט:Interfaces for monitoring large populations of neurons are of great importance for a better understanding of the brain, and for the development of potential therapeutics in pathological conditions. Many efforts have been devoted to the development of platforms for exploring neuronal activity. The common approach is detection of the electrical signal of the cells. Multi-electrode arrays of 2D substrates embedded with electrodes were fabricated for extracellular recording or intracellular recordings.4 With recent advances in nanotechnology and materials, flexible electrodes for 3D implantation have been developed. However, sensors based on electrodes are needed to be wired, complicating their operation. Consequently, these devices enable electrical recording from a limited number of sites. In addition, intracellular recording is invasive, and may injure the cells. Calcium ions play a wide rule in the physiology and biochemistry of organisms, as a secondary messenger. In the nervous system, calcium ions control key functions in all types of neurons. Ca+2 waves promote release of neurotransmitters and enable neuronal communication. Hence, tracing Ca+2 by optical methods as calcium imaging is a complementary approach for neurons monitoring. מטרת הפרויקט:The purpose of the project is to develop an implemented opto-mechanic device for under-demand calcium imaging, based on silicon chip תכולת הפרויקט:
קורסי קדם:
דרישות נוספות:ידע במטלב או תוכנה דומה יתרון מקורות:
|
116 Image processing of 3D tissue engineering scaffolds עיבוד וניתוח תמונות של שתלים להנדסת רקמותשם המנחה: חן הרוש הרקע לפרויקט:במסגרת מחקר במעבדה מפתחים הידרוג'לים מיושרים מגנטית כמצע גידול ושיקום של נוירונים. אנו מצלמים את ההידרוג'ל במיקרוסקופ קונפוקלי ומנתחים את התמונות באופן ידני. ניתוח התמונות כיום מבוצע באופן סובייקטיבי וידני. יש צורך באוטומציה לתהליך על מנת לייעל ולהשמיש אותו בקרב כל מי שירצה לבצע אנליזה דומה. מטרת הפרויקט:בבניית סקריפט שישמש לעיבוד התמונות ולניתוח התוצאות המתקבלות וניתוח שתלים בתנאים שונים. לפרויקט יש פוטנציאל לשמש לניתוח תמונות נוספות כדוגמת ניתוח כיווניות תאים באופן כללי ובפרט תאים בתוך ההידרוג'ל, מידת הסנכרון בין כיווניות התאים לכיווניות סיבי הג'ל ועוד כל זה תוך אילוץ של רכיב תלת מימדי. תכולת הפרויקט:אוטומציה של תהליך הכולל קליטת התמונות אל התוכנה, עיבוד וסגמנטציה של תוכן התמונה (בידוד חלקיקים מגנטיים והבחנה בינם לבין סיבי ההידרוג'ל) וניתוח כיווניות סיבי הג'ל בכדי לאמוד את מידת היישור המגנטי. הפרויקט יכלול עבודה על סט נתונים רחב, ניתוח כל תמונה בנפרד ואז אנליזה על סט התמונות כמכלול המייצג הידרוג'ל. השוואה בין הידרוג'לים שעברו יישור מגנטי, לבין הידרוג'לים שלא עברו מניפולציה מגנטית. קורסי קדם:עיבוד אותות דרישות נוספות:
מקורות:
|
117 Smart assistive devices for people with disabilities פתוח מערכות עזר חכמות לאנשים עם מוגבלויותשם המנחה: ד"ר אברהם שלי הרקע לפרויקט:המוטיבציה להגשת הפרויקט נובעת מרצון משותף להציע פתרונות טכנולוגיים לאנשים עם מוגבלויות כדי להקל על בפעילותיהם בחיי היום. אנחנו מציעים לפתח תשתית פתרונות טכנולוגים מעשיים בהתנדבות ולשתף את הידע עם העמותת הציבורית "מילבת" ללא כוונת רווח. כך שבסופו של דבר הפתרונות יועברו כתרומה לאותם אנשים עם המוגבלויות. מטרת הפרויקט:בניית התשתית היא לפתח מערכות ייחודיות ואוטונומיות בטכנולוגיית מתקדמת מסוג IoT (Internet of Things) או "בית חכם" המאפשרת שליטה מרחוק על מגוון מוצרים אלקטרוניים\חשמליים. המערכות יתוכננו בהתאם ליכולת ההפעלה ולדרישות המשתמש (האדם עם המוגבלות) בעזרת חיישנים מתאימים. תכולת הפרויקט:
קורסי קדם:
דרישות נוספות:הכריות ב-פלטפורמה מסוג Arduino - פתויח ישומון Android מקורות:1. "אנשים עם מוגבלות בישראל 2017" http://www.justice.gov.il/Units/NetzivutShivyon/sitedocs/statistic-annual-report-2017.pdf |
118 Analysis of Laser therapy Cell Fate by Means of Modeling and Image Processing ניתוח טיפול תאי בלייזר באמצעות מודלים מתמטיים ועיבוד תמונהשם המנחה: אלי ורון הרקע לפרויקט:פוטותרפיה היא סוג של טיפול רפואי הכרוך בחשיפה לנורות פלורסנט או לייזרים לטיפול במצבים רפואיים מסוימים. ישנם סוגים שונים של פוטותרפיה והסוג, כמו גם הטכניקה בה משתמש הרופא שלך, יהיו תלויים במצב שיש לך המטופל. אנו מסיקים כי תחת הקרנת לייזר של שילוב ירוק ואדום, תוצאה של רעילות אור כפולה, בהשוואה לטיפול בירוק בלבד או אדום בלבד, מה שמעיד על יעילות משופרת של השיטה הטיפולית המשולבת. מטרת הפרויקט:בפרויקט זה נלמד וניישם טכניקות לניתוח תמונות לכימות אוטומטי של האבולוציה המרחבית-זמנית של תהליך המוות בתאים שנמדדת במיקרוסקופ פלואורסצנטי בזמן שעובר. תוכנת ניתוח התמונה תזהה ותפלח תאים שסומנו פלואורסצנטי. לאחר מכן, כל תא יהיה במעקב והתוכנה ימדוד את שינויים המורפולוגיים החושפים את תחילת המוות. תלמד כיצד לגדל תאים סרטניים ואיך למדוד ולהשתמש בלייזרים שונים לטובת טיפול אור. תכולת הפרויקט:
קורסי קדם:
דרישות נוספות:
מקורות:
|
119 Characterizing neuronal activity of identified cells אפיון פעילות חשמלית של תאי עצב מזוהיםשם המנחה: אלון ריכטר לוין הרקע לפרויקט:לעלוקה 21 גנגליונים המסודרים לאורכה המכילים תאי העצב שנמצאים מסודרים בצורה קבועה מגנגליון לגנגליון מה שמאפשר לחזור ולהגיע אל אותו תא עצב פעם אחר פעם. בעזרת יכולת זאת ניתן לשאול שאלות שנוגעות להבדלים בין תאים מזוהים לתאים מזוהים אחרים. לחקירה כזו חשיבות רבה כאשר שואפים לאפשר הכוונת צמיחה ויצירת קשרים של תאי עצב, למשל לפיתוחם של ממשקים עצביים, לשיקום פגיעות עצביות ולטיפול במחלות נוירודגנרטיביות. מטרת הפרויקט:בפרויקט זה ננסה בשלב הראשון לאפיין את הפעילות היחודית של מספר תאים מזוהים על ידי הקלטות תוך תאיות מתאי עצב בגנגיליון ועיבוד הסיגנל המגיע מהתאים. חלק זה מחייב הן רישום מהתאים והן עיבוד מתקדם ואפיון של הסיגנל שנרשם. בעזרת מידע זה ננסה בשלב שני לזהות את אותם תאים בתרבית כאשר אנחנו מאבדים את יכולת הזיהוי על פי מיקומם המרחבי גם בהקלטה תוך תאית וגם בעזרת מערכת MEA(multi electrode array) . תכולת הפרויקט:
קורסי קדם:
דרישות נוספות:
מקורות:
|
פרויקטים נוספים מומלצים |
212 Using hardware tools to analyze systems and biological circuits שימוש בכלי חומרה לניתוח מערכות ומעגלים ביולוגייםשם המנחה: חן צרור-אזנקוט ונועה עדרי פריימן הרקע לפרויקט:חישוביות ומימוש שערים לוגיים על ידי שימוש ברכיבים ביולוגיים הינו תחום אשר צובר תאוצה בשנים האחרונות. בטכנולוגיה הקיימת כיום, אנו משתמשים ביכולות המופלאות של רצפי דנ"א על מנת שאלו יאפשרו מימוש של שערים לוגיים בטכנולוגיה המכונה DNA strand displacement. בפרויקט זה, נשתמש בכלים ומתודולוגיות מעולם המעלים האלקטרוניים כדי לשפר את תפקוד השערים הביולוגיים הללו. מטרת הפרויקט:מטרת הפרוייקט להשתמש בכלים מתחום תכנון, סימולציה ואנליזת חומרה לתכנון וניתוח מערכות ומעגלים ביולוגיים תכולת הפרויקט:
קורסי קדם:
דרישות נוספות:
מקורות:
|
305 Novel medical imaging with structured X-rays דימות רפואי חדשני באמצעות קרני רנטגן מובנותשם המנחה: אליהו כהן הרקע לפרויקט:אנו חוקרים שיטות דימות חדשות כגון computational ghost imaging שמבוססות על מסכות אשר מעניקות מבנה מיוחד לקרני הרנטגן. בשיטה זו, אנו יכולים לשפר את הרזולוציה המרחבית וכאשר מוסיפים גם אלגוריתמים כגון למידה עמוקה, אנו יכולים גם להוריד את רמת הקרינה אליה נחשפים המטופלים. מטרת הפרויקט:יבוצע שימוש בכלים סימולטיביים שפיחתנו בקבוצה על מנת לבחור באופן מיטבי את סט המסכות כך שרמת הקרינה תהיה מינימלית. תכולת הפרויקט:לאחר היכרות קצרה עם הספרות ועם הפעילות הנוכחית שלנו, הסטודנט/ית בפרויקט ישתמשו באלגוריתמים שפיתחנו על מנת להתאים את תבנית ההארה האופטימלית בהתייחס למטרת הדימות והמאפיינים הפיזיים של המטופל. הניתוח יהיה נומרי/סימולטיבי ובתקווה גם יודגם במעבדה. קורסי קדם:קדם - מבוא לאופטיקה מודרנית ואלקטרואופטיקה. עשויים לעזור אם יילקחו במקביל: אופטואלקטרוניקה התקנים ומערכות או סופר רזולוציה ומערכות דימות או דימות רפואי. מקורות:Y. Klein, A. Schori, I. P. Dolbnya, K. Sawhney, and S. Shwartz, "X-ray computational ghost imaging with single-pixel detector," Opt. Express 27, 3284-3293 (2019) |
311 Remote biomedical sensing for vital bio signs based upon laser illumination חישה ביו רפואית מבוססת תאורת לייזר לחישה משופרת של פרמטרי חיות בסיסייםשם המנחה: זאב זלבסקי הרקע לפרויקט:מדובר על טכנולוגיית חישה חדשנית המבוססת על ניתוח שינויים זמניים-מרחביים של תבנית פיזור אור לייזר מרקמה ביולוגית נבחנת ועל בסיס זה חישה של פרמטרים ביו רפואיים מרחוק מטרת הפרויקט:ביצוע ניסויים, איסוף וניתוח נתונים והשוואתם למדידות רפרנס ביו רפואיות תכולת הפרויקט:לימוד שיטת החישה, תוכנון ניסוי, ביצוע ניסוי, איסוף וניתוח תוצאות קורסי קדם:מבוא לאופטיקה דרישות נוספות:ידע נוסף יסופק ממאמרים אקדמיים מקורות:Z. Zalevsky, Y. Beiderman, I. Margalit, S. Gingold, M. Teicher, V. Mico and J. Garcia, "Simultaneous remote extraction of multiple speech sources and heart beats from secondary speckles pattern," Opt. Express 17, 21566-21580 (2009). |
312 Remote biomedical sensing based upon RADAR sensing behind walls חישה ביו רפואית מבוססת מכ"ם וגלי רדיו כדי לגלות פרמטרי חיות בסיסיים מאחורי קירותשם המנחה: אוהד משולם הרקע לפרויקט:מדובר על טכנולוגיית חישה חדשנית המבוססת על ניתוח שינויים זמניים-מרחביים של תבנית פיזור של קרינה אלקטרו-מגנטיות מרקמה ביולוגית נבחנת ועל בסיס זה חישה של פרמטרים ביו רפואיים מרחוק מטרת הפרויקט:פיתוח יכולות חישת פרמטרים ביו רפואיים מאחורי קירות תכולת הפרויקט:ביצוע ניסויים בשתפ עם תעשייה בטחונית, איסוף וניתוח תוצאות קורסי קדם:מבוא לאופטיקה דרישות נוספות:לא נידרש מקורות:N. Ozana, R. Bauer, K. Ashkenazy, N. Sasson, A. Schwarz, A. Shemer and Z. Zalevsky, “Demonstration of a Speckle Based Sensing with Pulse Doppler Radar for Vibrations Detection,” Sensors 18(5) (2018). |
504 Analysis and simulations of nano-particle based viral testing ניתוח וסימולציה של בדיקות וירליות על בסיס ננו-חלקיקיםשם המנחה: פרופ' יצחק ברגל הרקע לפרויקט:כפי שגילינו במגיפת הקורונה, יש חשיבות רבה ליכולת לבצע בדיקות לגילוי הדבקה בוירוס בצורה מדויקת ומהירה. כיום קיימות שיטות בדיקה מבוססות הגבר DNA, שהם איטיות אך נותנות תוצאות מדויקות מאוד, ולעומתם, בדיקות מהירות שהם פחות רגישות, ומצליחות לזהות את ההדבקה רק בשלבים מתקדמים. הפרויקט יעסוק בסוג חדש של בדיקות שמפותח במעבדה, ובו מפותחות בדיקות מהירות ורגישות המבוססות על הגבר של ננו-חלקיקים. הפרויקט מתאים למעוניינים להמשיך למחקר. מטרת הפרויקט:מידול מתימטי של בדיקה וירלית המתבססת על הגבר של ננו-חלקיקים, ואפיון זמני הבדיקה ורגישותה. תכולת הפרויקט:בפרויקט יעשה שימוש במדידות שנעשו לאחרונה על ננו-חלקיקים המסוגלים לשחרר חומר מגיב בתגובה לנוכחות של מולקולות ספציפיות. המדידות יתורגמו למודל מתימטי בו יעשה שימוש הן לניתוח והן לסימולציה של מערכת ננו-חלקיקים שמסוגלת לזהות וירוסים. קורסי קדם:נושאים מתקדמים בתקשורת (במקביל לפרויקט) מקורות:Bergel, Itsik. "Detection and amplification of molecular signals using cooperating nano-devices." In ICASSP 2019-2019 IEEE International Conference on Acoustics, Speech and Signal Processing (ICASSP), pp. 1259-1263. IEEE, 2019. |
603 Comparing Between different genetic networks using SCC computation אלגוריתמים להשוואה בין רשתות גנטיות שונות באמצעות חישוב רכיבים קשירים חזקיםשם המנחה: יוגדר בהמשך הרקע לפרויקט:רשתות גנטיות חישוביות מאפשרות לתאר דינמיקה של רשתות גנטיות בתאים וכך להסביר תצפיות ניסיוניות ולנבא תוצאות של ניסיונות שעדיין לא בוצעו. לעיתים קרובות יש מספר השערות שונות לרשת גנטית. בפרויקט נשתמש בחישוב של רכיבים קשירים כדי להשוות בין רשתות שונות ולהציע מדידות שיוכלו להבחין בין הרשתות. עבור גרף מכוון, רכיב קשירות חזק מכיל את כל הקודקודים x,y כך שניתן להגיע מ x ל y וגם מ y ל x . מטרת הפרויקט:בפרויקט נלמד אלגוריתמים סימבוליים למציאת רכיבים קשירים חזקים ונבנה כלי תוכנה למציאת רכיבים קשירים עבור גרפים גדולים ועבור אנסמבלים של גרפים. תכולת הפרויקט:במהלך הפרויקט הסטודנטים ילמדו מהם מהן רשתות גנטיות ואיך ניתן להשתמש ברשתות בוליאניות לתאר אותן. כמו כן ילמדו על אלגוריתמים סימבוליים למציאת רכיבים קשירים חזקים ויפתחו קוד יעיל ושיפורים הנדסיים לאפשר לאלגוריתם לפעול עבור גרפים גדולים ועבור אנסמבלים של גרפים והשוואות בין רשתות שונות. . נפתח גישות כדי להציע מדידות שיוכלו להבחין בין הרשתות. קורסי קדם:
מקורות:
|
239 Design and Simulation of Ionic Circuits תכנון וסימולציה של מעגלים יונייםשם המנחה: אלכס פיש הרקע לפרויקט:רכיבים אשר מבוססים על ננוזרימה שולטים בעזרת אות חשמלי בתנועתם של מולקולות ביולוגיות טעונות. לאחרונה הראו שניתן לממש רכיבים כמו דיודות וטרנזיסטורים למימוש של מעגלים הדומים בהתנהגותם למעגלים אלקטרוניים. יחד עם זאת לא קיימים כלים או מתודולוגיה לתכנון של מעגלים אלו. מטרת הפרויקט:לקדם את היכולת לבצע סימולציה חשמלית ברמת המעגל למעגל המבוסס על רכיבים ננופלואידיים תכולת הפרויקט:להגדיר מודל מתמטי פשוט לרכיב ננופלואידי בהתאם למדידות הרכיב. להשתמש במודל כדי לבצע תכנון וסימולציה חשמלית של מעגל לוגיים .בחינת תוצאות הסימולציה אל מוד המדידות ועדכון המודל בהתאם. קורסי קדם:מעגלים משולבים מקורות:Chun, H. and Chung, T.D., 2015. Iontronics. Annual Review of Analytical Chemistry, 8, pp.441-462. |