פרופ' אדם תימן ייצג את בר-אילן במשלחת של הרשות לחדשנות בקוריאה הדרומית

Prof. Adam Teman Represented Bar-Ilan University in an Innovation Authority Delegation

המשלחת יצאה לדרום קוריאה במטרה לעודד שיתופי פעולה טכנולוגיים, מסחריים ואקדמיים בין שתי המדינות. במהלך הכנס נשא פרופ' תימן הרצאה על שבבים לבינה מלאכותית

פרופ' אדם תימן הצטרף למשלחת מיוחדת של הרשות לחדשנות, שיצאה לדרום קוריאה במטרה לעודד שיתופי פעולה טכנולוגיים, מסחריים ואקדמיים בין המדינה לבין ישראל. "הישראלים ככלל מצטיינים ביצירתיות, דמיון, חשיבה מחוץ לקופסה, יזמות וחדשנות. הקוריאנים, לעומת זאת, מצטיינים ביכולות הביצוע והמימוש שלהם. הם יודעים לתקתק עבודה, להוציא אל הפועל ולהפוך רעיון למוצר. החיבור בין הכוחות הללו יכול להביא רעיונות יצירתיים ישראליים בתחום הטכנולוגיה לכדי ייצור המוני והפצה בכל העולם, וזו המטרה המשותפת שלנו ושלהם", מסביר פרופ' תימן.

המשלחת אורגנה ומומנה על ידי KORIL-RDF, קרן שהוקמה ב-1998 בין משרד המסחר, התעשייה והאנרגיה הקוריאני (MOTIE) לבין רשות החדשנות (IIA). המשלחת הישראלית כללה כ-35 אנשים ונשים, ובהן אנשי סגל ממוסדות אקדמיים ישראלים, ומנהלים בכירים מחברות ישראליות קטנות ובינוניות. פרופ' תימן הצטרף אליה כנציג אוניברסיטת בר-אילן. יחד איתו נסע אלי לייזרוביץ', המנהל העסקי של RAAAM Memory Technologies, חברה שיצאה ממעבדות אניקס בבר אילן, על בסיס מחקרים של פרופ' תימן ופרופ' אלכס פיש מהפקולטה להנדסה.

המשלחת התמקדה בתחומי השבבים (מוליכים למחצה) והתחבורה החכמה, שני נושאים בהם שתי המדינות נחשבות למובילות עולמיות, ורואות בהם מנועי צמיחה. חברי המשלחת שהו שלושה ימים באזור סיאול, ולקחו חלק בכנס "יום חדשנות ישראל-קוריאה" שנערך בעיר סיאונגנם (Seongnam), אחת מבירות ההייטק הקוריאניות. המפגש כלל תערוכה ומפגשים עם נציגי חברות, חוקרות וחוקרים קוריאנים. במהלך יום החדשנות הוזמן פרופ' תימן להעביר הרצאה מרכזית בנושא שבבים לבינה מלאכותית - נושא שעורר עניין רב בקרב קהל המשתתפים.

בנוסף ליום החדשנות, חברי המשלחת ביקרו במספר חברות הייטק קוריאניות דוגמת יונדאי, LG, SemiFive  וחברות נוספות. "היו פגישות טובות, הכרנו הרבה אנשים והתרשמנו מאוד מסביבת ההייטק, מהחברות ומהאקדמיות שעוסקות בשבבים בקוריאה", אומר פרופ' תימן. "אני מרגיש שייצגתי את בר-אילן בכבוד, הנוכחים בכנס התרשמו מאוד מהעבודה שלנו ומההישגים שלנו, ואני מאמין שבהחלט ייתכנו שיתופי פעולה עתידיים בין הפקולטה להנדסה לבין מרכזים טכנולוגיים קוריאניים בתחום השבבים".

תאריך עדכון אחרון : 24/07/2024