בדיקות אופטומטריות דרך אפליקציה

חברת Six over six, שבראשה עומד ד"ר עופר לימון, בוגר כל שלושת התארים מהפקולטה להנדסה, מבוססת על טכנולוגיה פורצת דרך המבצעת בדיקות אופטומטריות מלאות באפליקציה מבוססת תוכנה בלבד. "את הטכנולוגיה פיתחנו בזכות הסתכלות שונה על האופטיקה ועל הפיזיקה ממה שהייתה מקובלת היום, ומתוך הבנה מעמיקה של אופטיקה וניסיון של שנים בעבודה לצד אופטומטריסטים." הוא אומר. "היא מאפשרת לאנשים לבצע את אותה המדידה, בטלפון הנייד שלהם, בזמן שנוח להם ובלי לצאת מהבית, ולהשתמש בפלטפורמות של סחר אלקטרוני כדי לרכוש משקפי ראייה לרחוק".

את התואר הראשון שלו בהנדסת חשמל עשה ד"ר לימון במחזור הראשון של מה שנקרא אז בית הספר להנדסה בבר אילן. "אני אוהב דווקא את השימוש במילה בית ספר, כי מערכת היחסים שנרקמה בין הסטודנטים לסגל הייתה באמת יוצאת דופן, בהקשר של ללמד ולתת כלים ולראות אנשים בגובה העיניים. אני יכול לתת כדוגמה את פרופסור זאב זלבסקי, שלא רק העניק לנו כלים מדעיים והנדסיים ברמה הגבוהה ביותר, ופתח לי את הראש לכיוונים חדשים, שעומדים בחזית הטכנולוגיה; הוא גם היה דמות לחיקוי ברמה האישית, ועזר לי להאמין שהיכולת שלי להגשים את עצמי ולייצר דברים חדשים מוגבלת אך ורק ע"י הדמיון שלי. אני בספק אם יש עוד מקומות בארץ, או בכלל, שהצליחו להנגיש את אהבת המדע בצורה כזאת."

לאחר שסיים את התואר הראשון שלו עבד כמה שנים באינטל, והמשיך לדוקטורט באלקטרואופטיקה בהנחייתו של פרופסור זלבסקי בפקולטה להנדסה. "רכשתי אינספור כלים שאפשרו לי לקבל ראייה מערכתית, ממוקדת ומעמיקה בנושאים שקשורים באופטיקה וחשמל בכלל, ובעיקר את היכולת להאמין בעצמי, להוביל רעיון מרמת גיבוש הקונספט, דרך הבדיקה ועד לייצור, ולהתחיל לגדל ולפתח את המקום היזמי." לאחר שסיים את הדוקטורט הצטרף לסטרט-אפ קטן בתחום האופטיקה, ולאחר מכן ייסד, ביחד עם חבר, את Six over six.

החזון של ד"ר לימון, הגם שיש לו מודל עסקי מוגדר ורווחי, כולל גם אלמנט פילנתרופי. "יש 2.5 מיליארד איש בעולם שאין להם גישה לפתרונות ראייה. במקומות כמו סין, למשל, יש סך הכל 5000 אופטומטריסטים על כלל האוכלוסיה, שכוללת למעלה ממיליארד איש." הוא אומר. "אנחנו לא רק מאפשרים להם גישה למדידות אופטומטריות - אנחנו גם עובדים עם גופים בינלאומיים שיכולים להעניק להם בחינם משקפיים, עם עדשות על בסיס המדידות שלנו. אנחנו מאמינים שלכל אדם יש את הזכות לראות טוב, והיכולת לראות טוב זה אחד הפרמטרים שיסייע להם להפוך לקהילה פרודוקטיבית, לסיים לימודים, לרכוש מקצוע. ככה אנחנו פועלים לשוויון הזדמנויות בעולם".